Hungarianpraymanuscript1192-1195Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt Jézus Krisztus halotti lepléről szóló előadásunkra!

Nagyhétre és Húsvétra készülődés közepette emlékezzünk, hogy Urunk kínhalált szenvedett értünk és valóban feltámadt! Erre közvetlen bizonyítékot szolgáltat maga a Torinói Lepel, melynek üzeneteit a Szentírással összevetve mutatja be Tamási József atya, aki több évtizede tart előadásokat a témában. Látható lesz a lepel hiteles és mérethelyes másolata is.

 

Időpont: 2016. március 19. (szombat) 18:00,

Helyszín: Szent István templom, Százhalombatta.

A belépés ingyenes

Nekem bizonyíték kell, nem ígéret!” – szól a jól ismert reklám szlogenje. Az ígéretet már 2000 éve megkaptuk, de van, akinek még mindig nem elég a bizonyíték. Jézus Krisztus a kereszten értünk halt meg, hogy éppen a mi bűneinket váltsa meg. Számtalan csodája, a Szentírás sugalmazott üzenete és a lelkiismeretünk belső hangja elvezethet minket az igazság felismerésére. Azonban Isten a mai világ keményszívűségét, gyanakvó természetét, cinizmusát is látta előre. Ezért egy nem mindennapi ajándékot készített a XX-XXI. század emberének: a halotti leplen megörökítette Jézus feltámadásának bizonyítékát. Mint egy titkosírást, rejtjelesen, hogy csak századunkban, fejlett technikai berendezéseinkkel legyen lehetséges a megfejtés.

1280px-Theodosia_Poulopos_-_Epitaphios_-_1599Majdnem kétezer évig „csupán” egyszerű hittel tisztelték és védelmezték – sokszor hősiesen – a lepellel kapcsolatba kerülők, de csak most váltak észlelhetővé rajta azok az üzenetek, amiket pont most, pont nekünk címzett a mi Istenünk, hogy a megrögzött bizonyíték-keresők számára is lehetőséget biztosítson a tudatos elköteleződésre a keresztény hit és Jézus Krisztus mellett.

A lepel történetét és a megfejtett üzeneteket Tamási József atya tolmácsolja számunkra – élvezetes előadásában. Ő az, aki hosszú évek óta járja a lepel hiteles és mérethű (438 cm x 110 cm) másolatával az országot, s mostSzázhalombattára is eljön a helyi családos közösség meghívására. Az eseményre az idén 20 éves – Makovecz Imre által tervezett – gyönyörű Szent István templomban kerül sor, 2016. március 19-én szombaton, 18-órai kezdettel.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, a kíváncsiakat, a keresőket és a már hívőket is erre a különleges alkalomra.

„Üzeneted jött! Meghallgatod?”

 

A plakát letölthető PDF változata letölthető itt