Hirdetés – Százhalombatta

 

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy augusztus 21-től új miserend lép életbe Százhalombattán. Ennek értelmében hétköznapokon hétfőn valamint kedden 18 órától tartunk szentmisét a Szent László templomban, illetve péntekenként 18 órai kezdettel lesz szentmise a Szent István templomban.

Szombatonként 16 órától imádkozunk elővételezett vasárnapi szentmisét a Nagyboldogasszony kápolnában.

Vasárnap pedig délelőtt 10 órakor a Szent István templomban és 18 órakor Szent László templomban kezdődik a szentmise.

A Székesfehérvári Egyházmegye augusztus 14-én, hétfőn tartja a város fogadalmi ünnepét, amelynek keretében 18 órai kezdettel főtisztelendő Spányi Antal megyéspüspök ünnepi szentmisét mutat be a Magyar Szent Család ereklyéinek jelenlétében a Székesegyházban, majd ünnepélyesen megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István királyunk tette 1038-ban a halála előtti napon. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket a közös ünneplésre. A fogadalmi ünnep miatt a Szent László templomban a szentmise kivételesen elmarad.

Már most hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy augusztus 15-e, Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony) parancsolt főünnep. Az ünnepi búcsúi szentmise a Nagyboldogasszony kápolnában 18 órakor lesz, amelyre szeretettel várjuk a kedves testvéreket.

Augusztus 15-én, szentmisét követően 19:15-től a KÉSZ százhalombattai szervezete a hagyományos megemlékezését tartja a dunafüredi keresztnél. Mindenkit szeretettel várunk, a Kápolnától a szállításban tudunk segíteni.