Június 18. hétfő: Köznap

18:00: Kurkó József élő és + családtagjaiért       Szent István Templom

Június 19. kedd: Szent Romuald apát

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

18:00: +Sándor és Margit szülőkért                    Szent István Templom

 

Június 20. szerda: Köznap

18:00: Hálából a kapott kegyelmekért                Szent István Templom

 

Június 21. csütörtök: Gonzága Szent Alajos szerzetes

18:00:                                                                   Szent István Templom

 

Június 22. péntek: Nolai Szent Paulinusz püspök, Fisher Szent János püspök és Morus Szent Tamás vértanúk

08:00: Érettségizőért                                     Szent László Pl. Templom

18:00:                                                                  Szent István Templom

Június 23. szombat: Szűz Mária szombatja

15:30:Major Péter és Kovács Barbara esküvője Szent István Templom

18:00:                                                        Nagyboldogasszony Kápolna

 

Június 24. vasárnap: Keresztelő Szent János születése

09:00: Nagyszülőkért                                          Szent István Templom

10:00: Faragó Balázs keresztelője

11:00:                                                            Szent László Pl. Templom

18:00: +Mészáros Józsefért és családjáért          Szent István Templom

 

 

 

     

    

Százhalombattai Római Katolikus Egyházközség 

Értesítője

  2012. június 17. 

 

 

Elérhetőségek:

  A plébános hivatali mobil telefonszáma:

        06-30-991-9-991

   Iroda tel.: 06-23-359-900

   Plébánia: 06-23-696-019

Honlap:   HYPERLINK “https://www.battaplebania.hu” www.battaplebania.hu

E-mail:    HYPERLINK “mailto:illessy.matyas.atya@gmail.com” illessy.matyas.atya@gmail.com 

 

 

 

 

Szent István Templom Irodájának hivatalos órái:

hétfő, szerda, péntek 17–19 óráig illetve szentmisék előtt, után.

 

Az Imaapostolság szándékai június hónapra:

Általános szándék: (Az Eucharisztiában jelenlévő Krisztus) Hogy a hívők az Eucharisztiában tudják felismerni a Feltámadott élő jelenlétét, aki velük jár mindennapi életükben.

Missziós szándék: (Az európai keresztények) Hogy Európában élő keresztények felfedezzék saját önazonosságukat, és nagyobb lendülettel vegyenek részt az evangélium hirdetésében.

 

 

 

 

 

Hirdetések:

Június 22-én a Városi Nyugdíjas Klub zarándoklatot szervez Máriabesnyőre. Program: Máriabesnyő, Gödöllő, Veresegyházi állatrezervátum. Indulás: 8:30-kor a Szent István Templom parkolójából.

Székesfehérváron Június 23-án délelőtt 10 órakor a Székesegyházban a főpásztor pappá szenteli Lukács Gábor Imre diakónust, és diakónussá Helter István és Szeleczky Csaba akolitusokat.

A következő jubiláló paptestvéreket köszönthetjük egyházmegyénkben: a vasmisés (65. év; szentelés 1947-ben)  HYPERLINK “https://www.szfvar.katolikus.hu/adattar/papok/ujfalussy-gusztav-otto-o-cist-” \t “_blank” Ujfalussy Ottó O.Ciszt (június 24.) és az aranymisés (50. év; szentelés 1962-ben)  HYPERLINK “https://www.szfvar.katolikus.hu/adattar/papok/soredi-imre” \t “_blank” Sörédi Imre (június 16.). Imádkozzunk jubiláns testvéreinkért, akikkel a júniusi papszentelési misében adunk közösen hálát a szolgálat kegyelmeiért.

A  HYPERLINK “https://www.szfvar.katolikus.hu/hirek/proima/” \t “_blank” Prohászka Imaszövetség tagjait kérik, hogy kiemelten imádkozzanak ezen a napon papi hivatásokért.

A Katolikus Hivatás Gondozó Intézet nagy szeretettel várja a papi illetve szerzetesi hivatás iránt érdeklődő jelentkezőket. Bővebb információ: www.hivatas.hu

Kérem a kedves Testvéreket, hogy kerestük 1%át egyházközségi hozzájárulásként ajánlják fel Egyházközségünk részére. Ez nem az államtól amúgy is levonandó 1%! Aki ”igénybe veszi az egyház szolgáltatásait” és nem támogatja az Egyházközséget anyagilag, azoktól (temetés, esküvő) kérjük hogy az Egyház parancsolatának tegyenek eleget. Ez azok felé is méltányos igazságos, akik anyagilag áldozatos munkával és áldozatokkal az Egyházközség életét, működését vállukon hordozzák.

A Szentlélek Imaközösség nyári szünet után első összejövetelét 2012. szeptember 11-én fogja tartani.

Ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe a Noé Bárkája zenekar honlapját:  HYPERLINK “https://www.noezenekar.hu” www.noezenekar.hu. A június 9-i zenés dicsőítés teljes hang és képanyaga megtalálható a honlapon.

A kedves Testvérek figyelmébe ajánlom a következő honlapokat:  HYPERLINK “https://www.katolikus.hu” www.katolikus.hu,  HYPERLINK “https://www.magyarkurir.hu” www.magyarkurir.hu,  HYPERLINK “https://www.gloriatv.hu” www.gloriatv.hu,  HYPERLINK “https://www.netnagyiklub.hu” www.netnagyiklub.hu, HYPERLINK “https://www.mindennapi.hu” www.mindennapi.hu, HYPERLINK “https://www.magyarhirlap.hu” www.magyarhirlap.hu,  HYPERLINK “https://www.mno.hu” www.mno.hu, Ahonnan értékes, bár nem minden esetben keresztény, katolikus filmeket lehet letölteni: www.gloriatv.hu   HYPERLINK “https://www.filmnet7.com” www.filmnet7.com. Olcsó és jó minőségű magyar termékek vásárolhatók a  HYPERLINK “https://www.csaladellato.hu” www.csaladellato.hu oldalról.

Az 1990-es évek elején keresztény szülők egy csoportja Dunakeszin klubot hozott létre gyermekei számára azzal a céllal, hogy a keresztény értékrendet közösségben tanulják és tapasztalják meg. Szeretettel hívják az érdeklődőket az idei nyári táborukra. Bővebb információ:  HYPERLINK “https://szentjanosbogar.hu/tabjel/” https://szentjanosbogar.hu/tabjel/, vagy a hirdetőtáblára kitett plakáton.

Ladik Fesztivál időpontja 2012. július 27 – 29. A programokról, előadásokról bővebb információt a  HYPERLINK “https://www.info@ladik.hu” www.info@ladik.hu oldalon találnak az érdeklődők.

2012. június 16-án, a Múzeumok Éjszakáján a székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum is nyitva tart. Bővebb információ a muzeumok.szekesfeherver.hu oldalon található.