December 10. hétfő: Köznap

06:00:                                                                   Szent István Templom

 

 

December 11. kedd: Szent I. Damazusz pápa

06:00: +Szülőkért                                                Szent István Templom

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

 

 

December 12. szerda: A Guadalupei boldogságos szűz Mária

06:00:                                                                  Szent István Templom

Utazási i

 

December 13. csütörtök: Szent Lúcia szűz és vértanú

06:00:                                                                   Szent István Templom

 

 

December 14. péntek: Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

06:00: +Kerekes Lászlóért                                  Szent István Templom

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

09:00:                                                        Nagyboldogasszony Kápolna

16:00: Adventi Találkozások                            Szent István Templom

 

 

December 15. szombat: Köznap

06:00:                                                                  Szent István Templom

10:00: Ovis mise                                                 Szent István Templom

18:00: +Kovács Károly és +Lenkei Ernő édesapáért                Kápolna

18:00: Adventi Találkozások                           Szent István Templom

 

 

December 16. vasárnap: Advent III. vasárnapja

09:00: +Szülőkért és +Testvérért                        Szent István Templom

11:00:  +Tóth Jánosért                                  Szent László Pl. Templom

18:00: +Miklós halálának 12. évfordulójára       Szent István Templom

 

Szent István Templom Irodájának hivatalos órái:

hétfő, szerda, péntek 17–19 óráig illetve szentmisék előtt, után.

 

 

Az Imaapostolság szándékai december hónapra:

Általános szándék: (Elvándorlók) Hogy az elvándorlókat az egész világon nagylelkűen és hiteles szeretettel fogadják, különösen a keresztény közösségek.

Missziós szándék: (Krisztus világosság az egész emberiség számára) Hogy Krisztus az emberiségnek úgy nyilvánuljon meg, mint a világosság, amely Betlehemből árad, és az Egyház arcán tükröződik.

 

Advent: Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányítja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt az adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

 

2012. dec. 16-án 11:30-tól Oravecki Attila akolitus avatása lesz az Egyetemi Templomban. Minden kedves Testvérünket szeretettel hívunk és várunk.

 

 

 

Az Óvárosi régi plébánia tetőszerkezete az utóbbi években nagymértékben károsodott. Kelemen György ácsmester javaslatára a plébános úgy döntött, felveszi a kapcsolatot a már megszűnt gyár jogutódjával, a Tondach-al. A cég szakemberi a tetőt és a cserepet megvizsgálták, és úgy ítélték meg, hogy az anyaghibás cserép egészét garanciában kicserélik. A tető megbontása után kiderült, hogy a rossz anyagminőségű cserép miatt több helyen ázott az épület, a lécezés elkorhadt. Félő volt, hogy rövid időn belül a tetőszerkezet is és az épület is károsodik. Hálásan köszönöm Kelemen György ácsmesternek a szakszerű munkáját, Németh Istvánnak a lelkes, szorgalmas szervezői munkáját.  Egyházközségünk tagjai közül köszönetet mondunk Tóth Tibornak, Héthelyi Bélánénak (szül: Würth Ildi), Kovács Bélának, Sefcsik Zsoltnak, ifj. Strausz Kálmánnak, Tóth Mártonnak és Récsei Norbert Atyának. 

Ebben az évben is megszervezik a Battai Cserkészek a házalós betlehemezést. Dec 15-16: Dunafüred, dec. 17: Újtelep, dec. 18: Urbárium, dec. 19-20: Óváros. Jelentkezni: 06-30-3594243 vagy a 06-20-9374258-as telefonszámon lehet.

A Hamvas Béla Városi Könyvtárban A Magyar Szent Korona a XXI. században címmel Vesztergám Miklós tart tárogatós zenés könyvbemutatót. Időpont: december 10. hétfő 18 óra.

Ministráns foglalkozás következő időpontja: 2012. december 17, hétfő. 17:30-tól Barta Luca vagy Németh András várja az érdeklődőket.

A nagy ifjúsági programok időpontja:  hétfő, szerda este 8 óra. Vezeti:  Strausz Kálmán.

A Szentlélek imaközösség minden kedden 18:30-tól tartja összejövetelét a hittanteremben. Sok szeretettel várják az új érdeklődőket is.

Az Óvárosi Nyugdíjas klub összejöveteleit kéthetente szerdánként 16 – 18 óráig tartja. Időpontok: dec. 19.  16-tól 18 óráig. Mindenkit szeretettel várunk!

Péntekenként az esti mise után várja Mátyás atya a megbérmáltakat az ifjúsági hittanra.

Imaóra (zenés áhitat) következő időpontja: december 18, kedd, 20:30.

Ovis mise dec. 15-én szombaton lesz utoljára ebben az évben.

A 2013/14-es tanévtől az általános iskolák első és ötödik osztályában kötelezően bevezetik a hittan vagy etika oktatást. Kérem azoknak az elkötelezett és hitüket gyakorló pedagógusoknak a jelentkezését, akik a megfelelő képzés elvégzése után a hittan vagy etika oktatásban részt tudnának vállalni.

Kérjük a Kedves Híveket, hogy rendezzék az egyházadó befizetésüket  az irodában, vagy gitáros misék előtt és után Németh Andrásnál a templom belső bejáratánál. Amennyiben  postai csekken fizetik be számlánkra, kérjük a közlemény rovatban  jegyezzék meg: egyházadó! Egyházadó összege a kereset 1%-a.

Kedves Hittanosok! Kedves Gyerekek!

Várunk benneteket a fáklyás felvonulásra dec. 14-én pénteken 18:00 órára a VII. ADVENTI TALÁLKOZÁS gyermekprogramjára.

Hittancsoportotokkal vegyetek részt a Luca-napi táblák elkészítésének versenyében! A verseny és a díjazás részleteit megtudhatjátok a hitoktatóktól. Luca-napi népszokások felelevenítésével, kézműves, foglalkozásokkal, gasztronómiai meglepetésekkel várunk benneteket. Vegyetek részt a “Szeretetet adtam – piros szívet hoztam” versenyben!Készítsetek karácsonyfadíszeket, hozzatok mosolyt ábrázoló képeket, rajzokat!

A Luca-napi játékhoz hozzatok magatokkal 1 db. műanyag poharat és egy marék földet!

Keresünk egy bátor 10-12 éves kislányt, aki jelmezbe beöltözve részt venne a Luca-napi alakoskodás nevű népi játékban.

December 15-én a Táncházba is várunk benneteket!

Érdeklődni:  Strauszné Könözsi Vera, mobilom: 70/9412-442

Ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe a Noé Bárkája zenekar honlapját:  HYPERLINK “https://www.noezenekar.hu” www.noezenekar.hu

Megjelent a KÉSZ helyi szervezetének 10 évét bemutató könyve. Ára 1500 Ft. 

Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében december 1-jén 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”.

Ajánlott honlapok:  HYPERLINK “https://www.katolikus.hu” www.katolikus.hu,  HYPERLINK “https://www.magyarkurir.hu” www.magyarkurir.hu,  HYPERLINK “https://www.katradio.hu” www.katradio.hu,  HYPERLINK “https://www.mariaradio.hu” www.mariaradio.hu,  HYPERLINK “https://www.kepmas.hu” www.kepmas.hu

December 17-én 17 órakor Kaszap István halálának 77. évfordulójára szentmisét mutatnak be Székesfehérváron a Prohászka emléktemplomban. Az Egyházmegye híveit szeretettel várják.

A Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében zarándokvonatok indulnak Lengyelországba. Boldogasszony Zarándokvonat 2013. május 16 – 19, Fekete Madonna Zarándokvonat 2013. június 24 – 27. Részletek a  HYPERLINK “https://www.missziotours.hu” www.missziotours.hu vagy a www.zarandokvonat.hu oldalakon.