December 17. hétfő: Köznap

06:00:                                                                   Szent István Templom

 

 

December 18. kedd: Köznap

06:00:                                                                  Szent István Templom

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

20:30: Imaóra (Zenés áhitat)                               Szent István Templom

 

 

December 19. szerda: Köznap

06:00: Udvardi Márta lelki üdvéért halálának 3. évfordulójára

Szent István Templom

 

December 20. csütörtök: Köznap

06:00:                                                                   Szent István Templom

 

 

December 21. péntek: Köznap

06:00: +Édesapáért, Vincze Györgyért halálának 10. évfordulójára

Szent István Templom

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

09:00:                                                        Nagyboldogasszony Kápolna

 

 

December 22. szombat: Köznap

06:00:                                                                  Szent István Templom

18:00: +Magyar Imrénéért                        Nagyboldogasszony Kápolna

 

 

December 23. vasárnap: Advent IV. vasárnapja

09:00: A Kürti és a Nagypataki család élő és +tagjaiért

Szent István Templom

11:00:  Berta, Tóth és Zsákovics család +tagjaiért

Szent László Pl. Templom

18:00: +Miklós halálának 12. évfordulójára       Szent István Templom

 

 

Szent István Templom Irodájának hivatalos órái:

hétfő, szerda, péntek 17–19 óráig illetve szentmisék előtt, után.

 

Az Imaapostolság szándékai december hónapra:

Általános szándék: (Elvándorlók) Hogy az elvándorlókat az egész világon nagylelkűen és hiteles szeretettel fogadják, különösen a keresztény közösségek.

Missziós szándék: (Krisztus világosság az egész emberiség számára) Hogy Krisztus az emberiségnek úgy nyilvánuljon meg, mint a világosság, amely Betlehemből árad, és az Egyház arcán tükröződik.

 

Advent: Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányítja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt az adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

 

December 20-án csütörtökön 19 órától egyházközségi képviselőtestületi ülés lesz a közösségi teremben.

December 19-én, szerdán délután 15 órától a városi nyugdíjas klub karácsonyi összejövetelt tart. Műsort a Szivárvány Óvoda gyermekei adnak.

Mátyás Atya és Norbert Atya december 21-én pénteken látogatja meg a betegeket, időseket, hogy el tudják végezni szentgyónásukat, szentáldozásukat.

Az Óvárosi régi plébánia tetőszerkezete az utóbbi években nagymértékben károsodott. Kelemen György ácsmester javaslatára a plébános úgy döntött, felveszi a kapcsolatot a már megszűnt gyár jogutódjával, a Tondach-al. A cég szakemberi a tetőt és a cserepet megvizsgálták, és úgy ítélték meg, hogy az anyaghibás cserép egészét garanciában kicserélik. A tető megbontása után kiderült, hogy a rossz anyagminőségű cserép miatt több helyen ázott az épület, a lécezés elkorhadt. Félő volt, hogy rövid időn belül a tetőszerkezet is és az épület is károsodik. Hálásan köszönöm Kelemen György ácsmesternek a szakszerű munkáját, Németh Istvánnak a lelkes, szorgalmas szervezői munkáját.  Egyházközségünk tagjai közül köszönetet mondunk Tóth Tibornak, Héthelyi Bélánénak (szül: Würth Ildi), Kovács Bélának, Sefcsik Zsoltnak, ifj. Strausz Kálmánnak, Tóth Mártonnak és Récsei Norbert Atyának. 

Ebben az évben is megszervezik a Battai Cserkészek a házalós betlehemezést. Dec 15-16: Dunafüred, dec. 17: Újtelep, dec. 18: Urbárium, dec. 19-20: Óváros. Jelentkezni: 06-30-3594243 vagy a 06-20-9374258-as telefonszámon lehet.

Ministráns foglalkozás következő időpontja: 2012. december 17, hétfő. 17:30-tól Barta Luca vagy Németh András várja az érdeklődőket.

A nagy ifjúsági programok időpontja:  hétfő, szerda este 8 óra. Vezeti:  Strausz Kálmán.

A Szentlélek imaközösség minden kedden 18:30-tól tartja összejövetelét a hittanteremben. Sok szeretettel várják az új érdeklődőket is.

Az Óvárosi Nyugdíjas klub összejöveteleit kéthetente szerdánként 16 – 18 óráig tartja. Időpontok: dec. 19.  16-tól 18 óráig. Mindenkit szeretettel várunk!

Péntekenként az esti mise után várja Mátyás atya a megbérmáltakat az ifjúsági hittanra.

Imaóra (zenés áhitat) időpontja: december 18, kedd, 20:30.

A 2013/14-es tanévtől az általános iskolák első és ötödik osztályában kötelezően bevezetik a hittan vagy etika oktatást. Kérem azoknak az elkötelezett és hitüket gyakorló pedagógusoknak a jelentkezését, akik a megfelelő képzés elvégzése után a hittan vagy etika oktatásban részt tudnának vállalni.

Kérjük a Kedves Híveket, hogy rendezzék az egyházadó befizetésüket  az irodában, vagy gitáros misék előtt és után Németh Andrásnál a templom belső bejáratánál. Amennyiben  postai csekken fizetik be számlánkra, kérjük a közlemény rovatban  jegyezzék meg: egyházadó! Egyházadó összege a kereset 1%-a.

Ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe a Noé Bárkája zenekar honlapját:  HYPERLINK “https://www.noezenekar.hu” www.noezenekar.hu

Megjelent a KÉSZ helyi szervezetének 10 évét bemutató könyve. Ára 1500 Ft. 

Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében december 1-jén 10 órakor nyílt a hagyományos „Adventi udvar”.

Ajánlott honlapok:  HYPERLINK “https://www.katolikus.hu” www.katolikus.hu,  HYPERLINK “https://www.magyarkurir.hu” www.magyarkurir.hu,  HYPERLINK “https://www.katradio.hu” www.katradio.hu,  HYPERLINK “https://www.mariaradio.hu” www.mariaradio.hu,  HYPERLINK “https://www.kepmas.hu” www.kepmas.hu

December 17-én 17 órakor Kaszap István halálának 77. évfordulójára szentmisét mutatnak be Székesfehérváron a Prohászka emléktemplomban. Az Egyházmegye híveit szeretettel várják.

A Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében zarándokvonatok indulnak Lengyelországba. Boldogasszony Zarándokvonat 2013. május 16 – 19, Fekete Madonna Zarándokvonat 2013. június 24 – 27. Részletek a  HYPERLINK “https://www.missziotours.hu” www.missziotours.hu vagy a www.zarandokvonat.hu oldalakon.