Október 22. hétfő: Boldog II. János Pál pápa

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00: Két család élő és + tagjaiért                     Szent István Templom

Október 23. kedd: Kapisztrán Szent János áldozópap

08:00:                                                                  Szent László Templom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00:                                                                   Szent István Templom

20:30: Imaóra                                                      Szent István Templom

Október 24. szerda: Claret Szent Antal Mária püspök

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00: Hálából Barta Árpádért és családjáért      Szent István Templom

Október 25. csütörtök: Szent Mór püspök

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00:                                                                   Szent István Templom

Október 26. péntek: Köznap

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

09:00: Igeliturgia                                      Nagyboldogasszony Kápolna

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00:                                                                  Szent István Templom

Október 27. szombat:  Szűz Mária szombatja

08:00:                                                                  Szent István Templom

16:00: Kunsági Zsolt és Nehlich Zita esküvője  Szent István Templom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00:                                                        Nagyboldogasszony Kápolna

Október 28. vasárnap: Évközi 30. vasárnap

09:00: +Anny Barendse van Paasen-ért, a Szent István Templom Poeldijk-i támogatójáért                                      Szent István Templom

10:00: Hasulyó Krisztián keresztelője

11:00:                                                            Szent László Pl. Templom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság

18:00:  +Édesanyáért halálának 1. évfordulójára            Szent István T.

Az Imaapostolság szándékai október hónapra:

Általános szándék: (Új evangelizálás) Az új evangelizálás kibontakozásáért és előrehaladásáért a régi időktől fogva keresztény országokban.

Missziós szándék: (A missziós világnap) Hogy a missziós világnap megünneplése alkalmául szolgáljon az evangelizálásban való megújult elköteleződéshez.

 

XVI. Benedek pápa a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50.

évfordulója alkalmából a 2012. október 11. és 2013. november 24.,

Krisztus király ünnepe közötti időszakra meghirdette a HIT ÉVÉT

FOLYAMATOS INFORMÁCIÓK:

 HYPERLINK “https://www.hiteve.katolikus.hu/” https://www.hiteve.katolikus.hu/

 

Nagyon sok üres miseszándék hely van. Ajánljunk fel szentmisét szeretteinkért, közügyekért.

 

 

 

A 2012/13-as tanévtől az általános iskolák első és ötödik osztályában kötelezően bevezetik a hittan vagy etika oktatást. Kérem azoknak az elkötelezett és hitüket gyakorló pedagógusoknak a jelentkezését, akik a megfelelő képzés elvégzése után a hittan vagy etika oktatásban részt tudnának vállalni.

Ovis misére kéthetente szombaton de 10 órára várja Norbert atya a kisgyermekeket és szüleiket. Következő időpont: november 3.

Kérjük a kedves híveket, hogy rendezzék az egyházadó befizetésüket: irodai időben, vagy misék előtt és után az irodában. Gitáros misék előtt és után Németh Andrásnál a templom belső bejáratánál. Amennyiben az újságos polcra kitett postai csekken fizetik be számlánkra, kérjük a közlemény rovatban feltétlenül jegyezzék meg: egyházadó!

Péntekenként az esti mise után várja Mátyás atya a megbérmáltakat az ifjúsági hittanra.

A nagy ifjúsági programok hétfőn és szerda este 8 órától elkezdődtek  Strausz Kálmán vezetésével.

Felnőtt hittan indult október 1-én hétfőn 19 órától.

Ministráns foglalkozásra hétfőnként 17:30-tól Barta Luca vagy Németh András várja az érdeklődőket.Következő időpont: nov. 5

A Szent István Kórus szeretettel várja az énekelni szerető új tagokat! Bővebb információ: Strauszné Könözsi Vera karnagy, tel: 70/9412-442

Ebben az évben dec. 14-16. között újra megrendezzük az Adventi találkozások kulturális rendezvényt és benne a gyerekeknek szóló programokat. Hagyományainkhoz híven most is szeretnénk felállítani a Boldog emberek karácsonyfáját, amire most is várjuk a gyerekek karácsonyfadíszeit.

Kérjük a kedves híveket, hogy ha tudomásuk van nov. vége és dec. eleje között kivágásra ítélt fenyőfáról, kérjük jelezzék, hogy felállíthassuk a Szent István Templomban a gyermekek örömére!

Kérjük hívják Strauszné Könözsi Verát a 70/9412-442 mobilszámon! Köszönjük. 

Az Adventi találkozás alkalmából egyházközségünk és a Szent István Kórus szeretné vendégül látni Kárpátaljáról a magyarok lakta Nevetlenfalu település Művészeti Iskolájából érkező tanárokat és diákokat. A vendéglátás ideje: 2012. december 13-16. A vendéglátás a korábbi hagyományainknak megfelelően a szállás és az étkezés biztosítását jelenti, a programokat a Szent István Kórus szervezi és irányítja.Kérjük a kedves híveket, hogy aki szeretne és tudna határon túli magyar vendéget/vendégeket fogadni, jelentkezzen Nagy Annamáriánál!  A jelentkezéseket követően megbeszélést tartunk, ahol a részletekről tájékoztatjuk a vendéglátókat.

Nagy Annamária: mobil: 20/571-9219

e-mail:  HYPERLINK “javascript:fm.eMailClicked.raise(‘nagyanami@msn.com’);” nagyanami@msn.com

A Szentlélek imaközösség keddenként tartja  összejövetelét a hittanteremben. 2012. november 6-án kedden fél héttől Tegzes Katalin s.a. nővér a Segítő Nővérek Kongregációjának szerzetese a Szentlélek imaközösség összejövetelén elmélkedést tart az imáról és bemutatja közösségüket. Szeretettel várunk mindentestvérünket.

Az Óvárosi Nyugdíjas klub összejöveteleit kéthetente szerdánként 16 – 18 óráig tartja. Időpontok: okt. 24, nov. 7, 21, dec. 5. 19.  16-tól 18 óráig. Mindenkit szeretettel várunk!

Ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe a Noé Bárkája zenekar honlapját:  HYPERLINK “https://www.noezenekar.hu” www.noezenekar.hu

A Prohászka imaszövetségbe várják az új tagok jelentkezését, akik a papi és szerzetesi hivatásokért elkötelezetten imádkoznak. Részleteket olvashatnak a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján:  HYPERLINK “https://www.szfvar.katolikus.hu” www.szfvar.katolikus.hu ahol megtalálhatják az aktuális hírleveleket is.

Mindszenty emléknap: 2012. okt. 25-26. Program: csütörtökön 17.30-tól előadások, pénteken 17 órától Koltay Gábor: Mindszenty – A fehér vértanú című film vetítése. Helyszín: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház.

Ajánlott honlapok:  HYPERLINK “https://www.katolikus.hu” www.katolikus.hu,  HYPERLINK “https://www.magyarkurir.hu” www.magyarkurir.hu,  HYPERLINK “https://www.katradio.hu” www.katradio.hu, HYPERLINK “https://www.mariaradio.hu” www.mariaradio.hu,  HYPERLINK “https://www.virtualisplebania.hu” www.virtualisplebania.hu

A hit évében a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében „Prohászka Akadémia” néven keresztény felnőttképzés indul. A képzés keretében biblikus, teológiai és egyháztörténeti előadásokat hallgathatnak az érdeklődők 2012 októberétől 2013 júniusáig. Részletes program a plakáton, vagy a polcra kitett szórólapon olvasható.