Április 15. hétfő: Köznap

19:00: Szent István Templom

 

 

Április 16. kedd: Soubirous Szent Mária Bernadett szűz

08:00: Szent László Pl. Templom

19:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhítat) Szent István Templom

 

 

Április 17. szerda: Köznap

13:00: Szabó Gáspárné (szül: Horváth Mária) temetése

14:00: gyászmise Szent László Pl. Templom

19:00: Szent István Templom

 

 

Április 18. csütörtök: Köznap

19:00: Szent István Templom

19:30: Szentségimádási félóra

Április 19. péntek: Köznap

08:00: Szent László Templom

09:00: Igeliturgia Nagyboldogasszony Kápolna

19:00: +Édesanyáért és +Hozzátartozókért Szent István Templom

 

 

Április 20. szombat: Köznap

08:00: +Becsvárdi Sándor halálának évfordulójára Sz István Templom

10:00: Szentmise óvodás korú gyermekeknek és szüleiknek Sz. István

19:00: A Sinkó család elhunytjaiért Nagyboldogasszony Kápolna

 

Április 21. vasárnap: Húsvét 4. Vasárnapja

09:00: Marikáért és családjáért Szent István Templom

10:00: Schuszter Villő és Mókus Levente keresztelője

11:00: Krisztián Ferenc halálának első évfordulójára Szent László T.

19:00: Szent István Templom

 

 

Az Imaapostolság szándékai április hónapra:

Általános szándék: (A liturgia mint életforrás) Hogy a hit nyilvános és imádságos megünneplése életforrás legyen a hívek számára.

Missziós szándék: (Missziós egyházak) Hogy a missziós területek részegyházai remény és feltámadás jele legyenek.

 • A jövő héttől az esti szentmisék este 7 órakor kezdődnek.

 • Már két iskolából megkaptuk az első osztályosok hittanra jelentkezését, az Eötvös iskolából 23, az Arany János iskolából 18 gyermek lesz első osztályos katolikus hittanos. Köszönjük a szülők bizalmát!

 • Jövő vasárnap Jó Pásztor Vasárnapja. Kérem a kedves testvéreket, hogy imádkozzanak a papi és szerzetesi hivatásokért.

 • Ebben az évben az elsőáldozás május 12-én Urunk mennybemenetelének ünnepén lesz, melyre eddig 21 gyermek jelentkezett. Kérem azokat a szülőket akik szeretnék, hogy gyermekük elsőáldozó legyen, vagy azok a felnőttek akik szeretnének elsőáldozók lenni jelentkezzenek az irodában. A Felkészítő foglalkozásokat szombatonként tartjuk 9 – 10:30-ig. Időpontok: április 20., 27., május 4., 11.

 • A Városi nyugdíjas klub következő összejövetele ápr. 17-én 17 órától lesz a közösségi teremben.

 • Az Óvárosi nyugdíjas klub következő összejövetele ápr. 17-én 16 órától lesz.

 • Az egyházközség képviselő testülete lefogadta a 2012 évi zárszámadást és a 2013 évi költségvetést.

A Szent László Templom tetőszerkezetével kapcsolatban újabb szakértői véleményeket kértem be. Ezek figyelembe vételével kívánjuk megkezdeni a felújítást az Emberi Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert 4 millió forintból (melynek elszámolási határideje augusztus 31-re módosult), és az Önkormányzattól kapott 1,7 milliós támogatásból. Ezekhez a forrásokhoz szeretnénk még újabb támogatásokat találni.

Az Önkormányzattól ebben az évben 2,8 millió Ft működési támogatást kap Egyházközségünk.

A Szent István Templom parkolójával kapcsolatosan a terület kialakításához kiviteli terveket készíttetünk, a testületi döntés értelmében.

 • 2014 májusában, az egyházmegyei Százhalombatta-Ercsi lelkipásztori körzetben, Ercsiben lesz megtartva a bérmálkozás. Azok a százhalombattai fiatalok, akik szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, jelentkezzenek a Szent István Templom irodájában. Felkészítő hittan órák péntekenként 19 órától lesznek itt, a közösségi teremben.

 • Ministráns foglalkozás következő időpontja: 2013. április 15, hétfő. 17:30-tól Barta Luca vagy Németh András várja az érdeklődőket.

 • Imaóra (zenés áhitat) következő időpontja: április 16. (kedd) 20:30

 • Szentmise óvodás korú gyerekeknek és családtagjaiknak következő időpontja: április 20 (szombat) 10:00.

 • A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit.

 • Kérjük, hogy támogassa adója 1%-ával a Magyar Katolikus Egyházat. Technikai szám: 0011. Valamint SZJA 1 %-át ajánlja fel valamilyen civil szervezetnek. Kérjük, hogy ezt az Összefogás a Magyar Családokért Országos Közhasznú Egyesületnek ajánlja, amely Adószám: 18246472-1-13.www.csaladokert.hu

 • A Szent István Kórus és Rónai Attila kántor meghirdeti a DALOLÓ VASÁRNAP-ot.
  Minden hónapban egy előre meghirdetett vasárnapon olyan orgonás mise lesz a Szent István Templomban, ahol a hívek közül jelentkező önkéntesek, felnőttek, gyerekek, a kórus és a kántor fogják vezetni az éneklést, a zsoltározást.
  Az önkéntesekkel az előre meghirdetett vasárnapon a
   mise előtt 8:30 órakor fogjuk orgonával gyakorolni a zsoltárt és a népénekeket. 

Előzetes bejelentkezésre nem lesz szükség, csupán a pontos megjelenést kérjük a mise előtti próbán. A segédanyagokat a kórus biztosítja. Hívunk mindenkit, aki részese kíván lenni a

közös éneklés örömének!

 • A Szent Mónika Közösség Országos Találkozója: 2013. május 18-án 9 óra. Helyszín: Székesfehérvár, Vasútvidéki Prohászka Ottokár Templom. Programok: Rózsafűzér, Püspöki szentmise, Agapé, Beszámolók, tanúságtételek, Szentségimádás.

 • A Székesfehérvári Egyházmegye programja:CSATAK, Családi Találkozók Programsorozat. Perbálon, 2013. április 21-én. Részletek a www.szfvar.katolikuscsaladok.hu lapon.
 • Az Egyházmegye május 20-án, Pünkösdhétfőn ismét megrendezi Balinkán az Egyházmegyei Napot, ahol több ezer hívőre számítanak. Jelentkezési határidő április 25.

 

 

Bergoglio-hatás: egyre több hívő a gyóntatófülkékben

Olasz plébánosok egybehangzóan állítják: Ferenc pápa szavainak hatására nőtt a templomba járók, és leginkább a gyónásra érkezők száma.

Bergoglio-hatás – így nevezi a Vatican Insider az új pápa iránti hatalmas rokonszenv következményeit. Nagyon sokan mentek el a templomokba gyónni, mert megérintette őket Ferenc pápa tanítása az irgalomról és a megbocsátásról.

Paolo Padrini, Stazzano plébánosa szerint az újonnan érkező hívek gyakran idézik Ferenc pápát, aki azt kérte: engedjék, hogy Isten irgalma megérintse szívüket. Sok negyven év körüli felnőtt jött hozzá a nagyböjti napokban, akik az utóbbi egy-két évtizedben nem látogatták a plébániát. A fiatalokat pedig különösen megérintették a Szentatyának azok a szavai, amelyeket a fiatalkorúak börtönében mondott Isten simogató érintéséről.

Domenico Sirtori, egy Varese tartománybeli település plébánosa szintén azt hangsúlyozta, hogy a pápa szavai, gesztusai milyen mély nyomot hagynak az emberekben. Akik eddig távolinak érezték maguktól az Egyházat, most úgy érzik, mintha leomlott volna egy fal. Különösen sokan hivatkoztak nála a Szentatyának erre a mondatára: „Isten soha nem fárad bele, hogy megbocsásson nekünk, mi vagyunk azok, akik belefáradunk abba, hogy a megbocsátását kérjük.” A fiatalok közül sokan utána jártak az interneten, hogy ki is ez az alig ismert ember, és nagyon meghatotta őket, hogy nemcsak beszél, hanem valóban látogatja és ismeri a szegényeket.