Augusztus 12. hétfő: Chantal Szent Johanna Franciska szerzetesnő

19:00: Szent István Templom

Augusztus 13. kedd: Boldog XI. Ince pápa

08:00: Szent László Pl. Templom

19:00: Szent István Templom

Augusztus 14. szerda: Szent Maximilián Mária Kolbe áldozópap

17:30: Ünnepi felajánló szentmise Székesfehérvár

19:00: Szent István Templom

Augusztus 15. csütörtök: Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony)

09:00: Bóna család élő és +tagjaiért Nagyboldogasszony Kápolna

11:00: Magyar Hazánkért Szent László Pl. Templom

19:00: Várhelyi és Vizer család élő és +tagjaiért

Szent István Templom

Augusztus 16. péntek: Szent Ponciánusz pápa és Szent Hippolitusz áldozópap vértanúk

08:00: Szent László Pl. Templom

09:00: Nagyboldogasszony Kápolna

19:00: Szent István Templom

Augusztus 17. szombat: Köznap, Szűz Mária szombatja

08:00: Szent István Templom

17:00: Káli Gábor – Kiss Edit esküvője Szent István Templom

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Augusztus 18. vasárnap: Évközi 20. vasárnap

08:00: Berta, Tóth és Zsákovics család +tagjaiért Szent László T.

09:00: (Orgonás mise) Szent István Templom

10:00: Ercsi Búcsúi ünnepi, püspöki Szentmise Ercsiben a Nagyboldogasszony plébániatemplomban

10:30: Ökumenikus hálaadás Szent István Templom

19:00: Élő és + százhalombattai papokért Szent István Templom

 

  • Récsei Norbert Atyát a Püspök Atya elhelyezi egy másik egyházközséghez. Az elköszönő szentmise időpontját még nem tudom közölni. Szeretnénk ajándékot vásárolni, akik szeretnének hozzájárulni, kérem, hogy a bejáratnál kihelyezett perselybe tegyék be.

  • Boross Zoltán, Érd-Tusculanum-i plébános atyát, aki Érd-Ófalut is ellátja, betegsége miatt hétvégente segítjük munkájában. Szombaton este 6-kor, illetve vasárnap reggel 8 órakor tartunk ott szentmisét.

Hirdetések:

Ezen a héten több programváltozás van, figyelmesen olvassuk át a hírdetést!!!

  • Székesfehérváron augusztus 14-én, a Szent István-i ország felajánlás ünnepén, a középkori Magyarország szakrális központjában, a Szűz Mária királyi prépostsági templom maradványait őrző Nemzeti Emlékhelyen Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke tart koncelebrált ünnepi szentmisét Alberto Bottari de Castello apostoli munciussal és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival. Spányi Antal megyés püspök a Szent István halálának 975. évfordulójára meghirdetett emlékévhez kapcsolódóan hívta meg a Magyar Katolikus Egyház képviselőit, hogy a Szent Jobb jelenlétében ajánlják fel hazánkat Szűz Máriának, ahogy ezt első szent királyunk tette a halála előtti napon. A török hódoltság óta először tartanak Szent István király sírja fölött szentmisét az egykori székesfehérvári prépostság területén, amelyre nemcsak az egyházmegye területén élőket, hanem minden hívőt szeretettel várnak.

Program:

9:00: Szent Jobb érkezése a Székesfehérvári Püspöki Palotába

9:30: Körmenetre gyülekező a Püspöki Palota előtt

9:50: Körmenet a szent Jobbal a Székesegyházba

10:00 – 15:30: Nyilvános tiszteletadás a Szent Jobb előtt

15:30: Énekes, zenés áhitat a város egyházi és világi kórusai közreműködésével.

17:00: Körmenet a Székesegyháztól a Nemzeti Emlékhelyig (Romkert) a Szent Jobb és Szent István fejereklyéjével.

17:30: Szentmise. A templom alapítója maga az államalapító szent István volt, akit itt temettek el, és akinek halála után (1038) 1543-ig, a város török kézre kerüléséig minden magyar királyt e falak között koronáztak meg. Első királyunk, több mint négy évtizedes uralkodás után, 1038 augusztus 15-én hunyt el. Végakaratának megfelelően a székesfehérvári prépostság Szűz Mária-templomában. Az alapítón és fián, Szent Imre hercegen kívül még tizennégy magyar király, számos királyi családtag, valamint külön királyi kegyből számos előkelőség nyugodott falai között.

Aug. 17 – 18: Koronázási ünnepi játékok Székesfehérváron a Romkert szabadtéri színpadán. Bővebb információ: www.koronazas.hu

  • A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Helyi Csoportja tisztelettel meghív mindenkit Nagyboldogasszony napján 2013. aug. 15-én, csütörtökön 17 órától Dunafüreden az Árpádház-kori emlékkeresztnél tartandó megemlékezésére.

  • A tavalyi évhez hasonlóan az idén is szeretnénk megszervezni a Summerfest alatt (aug. 14 – 20 között) templomunk nyitva tartását. Kérem a kedves híveket segítsenek templomunk őrzésében, melyre a templomba kitett papíron jelentkezhetnek.

  • Augusztus 18-án a Szent István Templomban a 9 órakor Daloló vasárnap helyett orgonás mise lesz. Elnézést kérünk a módosításért! Szent István Kórus

  • A Kairosz Könyvkiadó megjelentette az Európa országaiban oly népszerű YOUCAT – Ifjúsági katekizmus című kötetet. Bővebb információ a www.kairosz.hu-n.

  • Megjelent az Élő Kenyér című gyermek misekalauz augusztusi száma. Ára: 350 Ft/db

  • Imaóra (zenés áhítat) következő időpontja: aug. 20 (kedd) 20:30.

  • A Szent László plébániatemplom tetőszerkezetének és toronysisakjának a felújítását megkezdjük hamarosan. A régi, rossz gerendákat kicseréljük, mind a tetőn, mind a toronyban, majd a sisakot bevonatvédelemmel látjuk el és be lesz kenve korszerű, időtálló anyaggal. Szeretném kérni a Kedves Testvéreket, hogy támogassák anyagilag ezen felújítást. Kb. 1 millió Ft kell még. Adományaikat az irodában fizethetik be a Kedves Testvérek.