December 9. hétfő: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatása

06:00:  Hálából Szent István Templom

18:00:  Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére          Sz István T.

December 10. kedd: Köznap

06:00:  +Szülőkért Szent István Templom

18:00: Igeliturgia Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

December 11. szerda: Szent I. Damazusz pápa06:00: Szent István Templom

18:00: Igeliturgia Szent István Templom

December 12. csütörtök: A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária

06:00: Szent István Templom

18:00:  +Lakatos Júliáért Szent István Templom

December 13. péntek: Szent Lúcia szűz és vértanú

06:00: Szent István Templom                      

08:00: Poik Rozáliáért, Györgyért és + családtagokért  Sz László T.

18:00:  Az Adakozók Szándékára Szent István Templom

December 14. szombat: Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

06:00: Szent István Templom

10:00: Óvodás korú gyerekek és családtagjaik miséje

Szent István Templom

17:00 Görög katolikusok miséje (Liturgiája) Szent István Templom

18:00: +Tóth János Szent István Templom

December 15. vasárnap: Advent 3. vasárnapja (Letare- Örvendetes Vasárnap)

09:00:   Orgonás, Daloló vasárnap+Szabó Istvánért Szent István Templom

11:00: ifj. Hajdú Márton halálának 1. éves évfordulójára

Szent László Pl. Templom

18:00: +Szülőkért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai december hónapra:

Általános szándék: Hogy azok a gyermekek, akik áldozatai a cserbenhagyásnak és minden fajta erőszaknak, megtalálhassák azt a szeretetet és védelmet, amelyre szükségük van.

Missziós szándék: Hogy a keresztények, megvilágosítva a megtestesült Ige fényétől, készítsék elő az emberiséget az Üdvözítő érkezésére.

Adventben hétköznaponként a Roráte (Jézust váró) szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek.

Hétköznaponként 17:25-től Rózsafüzér imádságot tartunk a Szent István Templomban.

Adventi lelkigyakorlatos szentbeszédeket idén Kovács István görög katolikus parókus atya fogja tartani, a mostani hét  (dec. 13.14.15) péntek, szombat, vasárnap esti szentmise keretén belül a Szent István Templomban. A miséken a parókus atya gyóntat.

Jövő héttől, a pénteki, kápolnában lévő igeliturgiát elhagyjuk, és a szombat esti szentmiséket a szent István Templomban fogjuk megtartani.

Kovács István görög katolikus parókus atya minden héten, szombaton este 17:00-17:45-ig görög katolikus liturgiát (szentmisét tart) a szent István Templomban. Ezt kövezően a 18:00 órakor kezdődő szentmisénken gyóntat. Éljünk a lehetőséggel! Előre láthatólag rendszeresen tudja vállalni István atya a szolgálatot.

Sok szabad mise hely van.

Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2013 évi egyházadójukat, keresetük 1 %-át irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után az irodában rendezni szíveskedjenek.

„Élő Kenyér” című gyermek misekalauz decemberi száma megérkezett, ami megvásárolható az újságos polcon.

A Szent István Templomban a hétfő 18 órai, a Szent László Templomban a kedd 8 órai szentmisét ajánljuk föl a mécsest gyújtó adakozók szándékára.

Hirdetések:

 • Kedves hívek!
  A hittanos hirdetőtáblánál található adventi gyereknaptár, amely segít előkészíteni a szívünket Krisztus fogadására. Vigyenek bátran
  gyermekeiknek.
 • Közeleg Karácsony ünnepe, akik szeretnék, hogy idős, beteg hozzátartozójukat Mátyás Atya meglátogassa, hogy szentgyónásukat és szentáldozásukat elvégezhessék, jelentkezzenek az irodában.
 • Templomunkban 2014-es kalendáriumok, naptárak, karácsonyi képeslapok vásárolhatóak.
 • A Városi Nyugdíjas Klub 2013. december 9-én 16:30-18:00 Hozzunk magunkkal sok szép karácsonnyal kapcsolatos élményt, verset, dal, éneket, amiket megoszthatunk egymással, az Óvárosi december  11-én 16:00-kor tartja összejövetelét. Várjuk szeretettel idősebb korú Testvéreinket!
 •  Hétfőnként 19 órától, felnőtt hittant tartunk a Szent István Templom hittan termében.
 • Élő Rózsafüzér láncot szeretnénk indítani. Bővebb információ a Szent István templom  hirdetőtábláján, vagy a honlapunkon.
 • Beszélgetések a hitről című ministráns foglalkozás: kéthetente hétfőn 16:00-17:00-ig tartunk a Szent István templomban. A tervezett időpontok a következők:  dec. 16. Németh András
 • Óvodás korú gyerekek és családtagjaik igelitugiájának következő időpontja: december 14. (szombat) 10 óra. (Ezen napon Adventi lelki napot tartanak a Püspökségen a hitoktatók, lelkipásztori munkatársak, papok részére)
 • Imaóra (zenés áhítat) következő időpontja: dec. 10., kedd 20:30.
 • Óvodás, játékos hittanra az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 0670/625-94-30. A csoportokat vezeti: Strauszné Kollár Andrea
 • Plébániai gyerekfoglalkozás indul a Szent István templomban. Minden csütörtökön 16:00-17:30-ig várjuk a gyermekeket. Bővebb információk a hirdetőtáblán kihelyezett plakátokon és a szórólapokon találhatók.
 • A Szentlélek Imaközösség keddenként 18:30-kor tartja         összejöveteleit.
  • Egyházközségünk kupakgyűjtésbe fogott, hogy az összegyűjtött kupakok felajánlásával segítséget tudjon nyújtani különböző segélyszervezeteknek és rászoruló személyeknek.
  • Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében november 30-án de. 10 órakor nyílt meg a hagyományos „Adventi udvar”. Nyitva tartás: szombat, vasárnap: 10-19 óráig, utolsó héten (dec. 16 – 22) hétköznapokon is 12 – 18 óra között várják az érdeklődőket.
  • Megjelent Lehoczki Zsuzsanna: A százhalombattai római katolikus egyház és plébánia története című könyve.

Könyvbemutató időpontja: 2013. december 12. csütörtök 14 óra, helyszín: Matrica Múzeum. Kérem a kedves híveket, hogy minél nagyobb számban jelenjünk meg az egyházközségünk történetét feldolgozó könyv bemutatójára.