Március 18. hétfő: Köznap

18:00: +Édesapáért és élő hozzátartozóiért Szent István Templom

 

 

Március 19. kedd: Szent József a Boldogságos Szűz Mária Jegyese

08:00: +Édesapáért Szent László Pl. Templom

18:00: +Szülőkért és +József fiukért Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

 

 

Március 20. szerda: Köznap

18:00: Szent István Templom

 

Március 21. csütörtök: Köznap

18:00: Szent István Templom

Március 22. péntek: Köznap

08:00: +Pereczár Károlyért Szent László Templom

08:30: Keresztút Szent László Pl. Templom

09:00: Igeliturgia Nagyboldogasszony Kápolna

11:00: Forrai János temetése Érd, Temető

17:30: Keresztút Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

 

 

Március 23. szombat: Köznap

08:00: Szent István Templom

10:00: Ovis mise Szent István Templom

18:00: A Török és Kiss család +tagjaiért Kápolna

 

Március 24. vasárnap: Virágvasárnap, Az Úr szenvedésének vasárnapja Édesapák megáldása

09:00: Hálából a Noé Bárkája zenekarért Szent István Templom

10:00: Tóth László Richárd keresztelője

11:00: Szt. László Pl. Templom

18:00: Szent István Templom

 

 

Az Imaapostolság szándékai március hónapra:

Általános szándék: (A természet megbecsülése) Hogy növekedjék a természet iránti megbecsülés, annak tudatában, hogy az egész teremtés Isten műve, melyet ő rábízott az emberi felelősségre.

Missziós szándék: (A papság) Hogy a püspökök, a papok és a diakónusok az evangélium fáradhatatlan hirdetői legyenek a föld végső határáig.

Krisztus 266. helytartója – az eddigi Buenos Aires-i, 76 éves érsek. Nevét Jean-Louis Tauran protodiakónus bíboros jelentette be a Szent Péter-bazilika középső loggiájáról. Az új pápa a Ferenc nevet választotta: az első alkalom ez az egyház kétezer éves történetében, csakúgy, mint az, hogy az új pápa a Jézus Társaság tagja.

 • II. Zarándoklat a Városért Százhalombattáért most szombaton a szélsőséges időjárás miatt elmaradt. Új időpont: Március 23 szombat. Gyülekező 9 órakor a Szent István Templomban.

 • A jövő hét folyamán Mátyás Atya fölkeresi az Általános Iskolákat a jövő tanévben beinduló hitoktatással kapcsolatban. Szórólapokon tájékoztatja a szülőket, pedagógusokat a lehetőséggel kapcsolatban. Kéri, hogy a katolikus hittant igénylő szülők a jelentkezési lapot juttassák vissza egyházközségi irodánkba. A Püspöki kar kéri a plébánosokat, hogy tegyenek meg mindent, hogy az igényeket minél pontosabban fel lehessen mérni.

 • 2014 májusában az Ercsi Római Katolikus Egyházközségben bérmálkozás lesz. Azok a százhalombattai fiatalok, akik szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, jelentkezzenek a Szent István Templom irodájában. Felkészítő hittan órák péntekenként 19 órától lesznek itt, a közösségi teremben.

 • Szatmárnémetiben a múlt hét folyamán egy olyan ház nyílt, mely a családon belüli erőszakból emelné ki az édesanyát és gyermekeit. A házban még sok hiányosságot kell pótolni, így akinek vannak olyan használaton kívüli, de még használható bútorai, konyhai eszközei, ágyneműi, takarói, elektronikai cikkei, játékai stb. (minden, ami jól jöhet egy háztartásban) szívesen várjuk a régi plébániára március 26-án, jövő kedden. A gyűjtéssel kapcsolatban Norbert atyánál lehet érdeklődni a 06-70-422-57-26 os telefonszámon, vagy a recsei@yahoo.com e-mail címen.

 • Március 1-től az egyházközségi Képviselőtestület döntése értelmében a Nagyboldogasszony kápolna két helységét bérbe adta a Gábriel Könnye temetkezési Kft irodájának. Ez az egyházi szertartást, illetve a kápolna rendeltetését nem zavarja.

 • Mindazok, akikre a böjti fegyelem vonatkozik hamvazószerdán és nagypénteken szigorú böjtöt tartanak (a hústilalom mellett ezeken a napokon 3-szori étkezés egyszer jóllakással). A nagyböjt egyéb péntekjein hústilalommal kell megtartaniuk a böjti fegyelmet az Egyház előírása szerint.

 • Március 22-én pénteken a családos közösségünk végzi a keresztutat.

 • A Barátság Kulturális Központ Nagyheti Hangversenye 2013. március 27-én szerdán 18 órától lesz a Szent István Templomban.

 • Ministráns foglalkozás következő időpontja: 2013. március 18., hétfő. 17:30-tól Barta Luca vagy Németh András várja az érdeklődőket.

 • A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit.

 • Az ercsi Római Katolikus Egyházközség zarándoklatot szervez Medugorje-ba április 26 – 28-ig. Bővebb információ, jelentkezési lap az irodában.

 • Imaóra (zenés áhítat) következő időpontja márc. 19 (kedd) 20:30 óra.

 • Ovis mise következő időpontja: március 23.

 • Keresztút az életért. Indulás: 2013. március 23-án 15 órától Budapesten az Oktogontól. Kb 16 órakor szentmise a Hősök terén.

 • A Sarutlan Kármelita Nővérek „Kármelhegyi megújulás” 2013 címmel lelkigyakorlatokat szerveznek. Részletek a faliújságon található plakáton, vagy a www.karmelita.hu honlapon olvasható.