Április 14. hétfő: Nagyhétfő
19:00: +Édesanyáért, Szőke Annáért Szent István Templom
Április 15. kedd: Nagykedd
08:00: Mécsest gyújtó adakozók szándékára  Szt. László Templom
19:00: Szent István Templom
20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom
Április 16. szerda: Nagyszerda

17:30: Szent István Templom

18:00: Nagyheti hangverseny Szent István Templom

Április 17. csütörtök: Nagycsütörtök
19:00: Szent István Templom
Április 18. péntek: Nagypéntek

07:30: Szent László Pl. Templom

18:30: Keresztút Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

21:30: Keresztút a téglagyári kereszthez

Április 19. szombat: Nagyszombat
19:00:  Szent István Templom
Április 20. vasárnap: Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadása
09:00: Orgonás  +Tóth Viktor lelki üdvéért Szent István Templom
11:00:  +Krisztián Ferencért Szent László Pl. Templom
19:00: Lajkó család +tagjaiért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai április hónapra:

Általános szándék: (Környezetvédelem és igazságosság) Hogy a kormányok előmozdítsák a teremtett világ védelmét és a természetes javak és erőforrások méltányos megosztását.

Missziós szándék: (Remény a betegeknek) Hogy a feltámadt Úr töltse el reménységgel mindazok szívét, akiket gyötrődés és betegség tesz próbára.

Nagyböjti idő, bűnbánati napok

Nagyböjti péntekeken hústilalom van 14 éves kortól, ne feledkezzünk el erről!

Nagyböjt ideje alatt, különösen a pénteki napokon vállaljunk böjtöt vagy más önmegtagadást, irgalmas jócselekedeteket, és több imádságot!

A bűnbánati napokon (az év összes péntekén, különösen nagyböjtben) az Egyház megrendüléssel, a vezeklés és hálaadás szellemében emlékezik meg Krisztus kínhaláláról, mely minket bűneink terhétől megszabadított. Csatlakozunk Urunk áldozatvállalásához, hogy saját és mások bűneiért engesztelve „kiegészítsük azt, ami még hiányzik Krisztus szenvedéseiből” (Kol 1,24). Ugyanakkor erősítjük magunkat, hogy a kísértéseknek könnyebben ellenálljunk.

 

A Karitász tartós élelmiszert gyűjt április 16-ig. A felajánlott élelmiszerek leadhatók az irodában, vagy a templomban kijelölt területen. Az összegyűjtött élelmiszert a százhalombattai rászorulók között osztjuk ki.

 

A Szent László Templom részére az elmúlt időszakban miseruhára gyűjtöttünk. Az összegyűlt 80 000 forintból egy fehér miseruhát és egy palástot vásároltunk. Köszönjük a Kedves Hívek adományait!

 

Domonkos Béla szobrászművészt, aki a Nagyboldogasszony Kápolna bronz domborműveit is készítette, Magyar Örökség Díjjal való kitüntetésre javasolja a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója Dr. Kubassek János. Az elbíráláshoz támogatói aláírásokat gyűjtünk. Az aláírandó íveket a padsor mögötti kis asztalon helyeztük el. Kérem a kedves Híveket, aki támogatja ezt a kezdeményezést, töltse ki. A szobrászművészről bővebb információt találnak a www.domonkosbela.hu oldalon.

JÖVŐ HETI PROGRAMOK:

  1. Hétfőnként 19 órától, felnőtt hittant tartunk a Szent István Templom hittantermében. Várjuk azokat a felnőtteket is, akik nincsenek megkeresztelve. Ez egyben szentségfelkészítés is.
  2. A KÉSZ Százhalombattai Csoportja hívja a kedves híveket 2014. április 15-én, (kedden) 18 órára a Délvidéki Magyar Golgota 1944 – 45 című kiállításának megnyitójára a Szent István temlplomba.
  3. Imaóra (zenés áhítat) időpontja: Április 15. (kedd) 20:30.
  4. A Szentlélek Imaközösség keddenként 18:30-kor tartja összejöveteleit.
  5. A Matrica Múzeum és Baráti Köre szervezésében 2014. május 21-én, szerdán 17 órától Dr. Csókay András agysebész professzor Agysebészet rózsafüzérrel címmel előadást tart. Helyszín: Matrica Múzeum, Belépőjegy: 500 Ft.
  6. Jegyes oktatás elkezdődött. Időpontok keddenként: április 15., 22., 29., május 6., 13. Helyszín Szent István Templom közösségi terem, keddenként 19-20 óra között. Akik idén akarnak házasságot kötni, kérem, hogy feltétlen jelentkezzenek!
  7. Plébániai gyerekfoglalkozás a Szent István Templomban csütörtökönként 16:00-17:30-ig. Bővebb információk a hirdetőtáblán kihelyezett plakátokon és a szórólapokon találhatók. A ministráns foglalkozás következő időpontjai: ápr. 28., máj. 12, 26.
  8. Ifjúsági hittant – közösségi foglalkozást (játékot, beszélgetést a korosztályt érdeklő témákban) szervezünk a 15 – 18 éves korosztály számára, szombatonként 19 órától a közösségi teremben. A bérmálkozásra való szentségfelkészítés is itt történik.
  9. Vasárnap, a reggeli 9-es mise után kakaózásra várjuk a gyerekeket szeretteikkel, hozzátartozóikkal együtt.

Hitoktatók hirdetései:

Az elkövetkezendő időben több gyermek és családi programot fogunk szervezni, amelyekre szeretettel várjuk a gyermekeket, és szüleiket. Ezek lebonyolításához segítők jelentkezését. Előre is köszönjük: Andrea és Kálmán.

Óvodás, játékos hittanra lehet jelentkezni!

Egyéb hirdetések, és programok

Egyházmegyei Ministráns Találkozó lesz Május 17-én, Székesfehérváron.

Képmás családmagazin vásárolható.

Április 17-én, Nagycsütörtökön krizmaszentelési mise lesz a székesegyházban, és ezen a napon újítja meg a papság a fogadalmait.

Részletek: https://www.szfvar.katolikus.hu oldalon.

Örömünkre a Halom TV rendszeresen felveszi, és szerkesztett formában közvetíti a Szent István Templomból a vasárnapi szentmiséket. Ez egy nagyon jó eszköz a város evangelizálásához. 2014. március 9-én felvett szentmise megtekinthető a Halom Tv-ben www.halomtv.hu oldalon.

Ajánljuk a www.magyarkurir.hu katolikus hírportált, ahol a olvashatunk Ferenc pápáról, a világegyház és a magyar egyház híreiről, videó összeállításokat láthatunk.

 

Kedves Hívek!

Autóbuszos kirándulást szervezünk híveink számára Baja- Kalocsa-Fajsz városok egyházi és világi nevezetességeinek megtekintésére.

Időpont: Május 17. szombat, Szervező: Strauszné Könözsi Vera

Létszám: 19 fő

Program:

1. Baja: Páduai Szent Antal Ferences Templom és Kolostor megtekintése, Szentháromság tér (Szentháromság szobor, Fischer-féle ház, Grassalkovich-palota, Nemzeti szálló)

2. Kalocsa: üzemlátogatás a Kalocsai Porcelán Manufaktúrában (porcelánöntés, égetés, mázazás, festés), Szentháromság tér és épületeinek megtekintése

(Szentháromság oszlop, Szent István szobor, Székesegyház, Érseki palota, Liszt Ferenc szobor)

3. Fajsz: Bio Berta Kft. /Fajsz Mártírok útja 1. egyházközségünk emlékfájának megtekintése (2011. máj. 21-i az egyházközségi kiránduláson híveink egy emlékfát ültettek Fajszon a Zene-Növény Parkban.) üzemlátogatás, biotermékek vásárlása, ebéd a szabadban (kemencés lepény, pálinka, bio rozé bor, homoktövis nektár, ásványvíz, kávé)

Indulás:   8:00 óra Százhalombatta Ófalu Szent László Templom

8:15 óra Szhbatta Szent István Templom melletti CBA parkoló

Érkezés:    18:00 óra Szhbatta Szent István Templom melletti CBA parkoló

18:15 óra Százhalombatta Ófalu Szent László Templom

Költségek részletesen:

1. Busz magas komfortú. 19 fős autóbusz /Porűző Bt.      ár: 80.000 Ft   (1 fő/~ 4215 Ft)

2. Kalocsai Porcelán Manufaktúra üzemlátogatás              ár: 7.600 Ft         (1 fő/400 Ft)

3. Ebéd                                                                    ár: 38.000 F      (1 fő/ 2000 Ft)

Költségek (19 fő esetén) 1 főre összesen: 6 615 Ft

Jelentkezni lehet Strauszné Könözsi Veránál a 70/9412-442 mobilszámon.

Az érdeklődők személyautóval is utazhatnak és a találkozási pontokon csatlakozhatnak a csoporthoz. Ebben az esetben a költségek változnak. Az ebéd is választható.

Az utazás előtt megbeszélést tartunk (részletes információk, részvételi díj befizetése), a megbeszélés időpontjáról később tájékoztatjuk önöket.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!