Április 21. hétfő:
Húsvéthétfő

9:00:
Szent István Templom

11:00:
Szent László Pl. Templom

Április 22. kedd:
Kedd Húsvét nyolcadában

08:00:
Mécsest gyújtó adakozók szándékára Szent László Templom

19:00:
Szent István Templom

Április 23. szerda:
Szerda Húsvét nyolcadában

19:00:
Liturgia szentségimádással és szentáldozással Szent István T.

Április 24. csütörtök:
Csütörtök Húsvét nyolcadában

19:00:
Szent István Templom

Április 25. péntek:
Péntek Húsvét nyolcadában

07:30:
Szent László Pl. Templom

19:00:
+Édesapáért és +Hozzátartozókért Szent István Templom

Április 26. szombat:
Szombat Húsvét nyolcadában

19:00:
Szent István Templom

Április 27. Vasárnap:
Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja

09:30:
Noé Bárkája Zenekar

A Segítő Szűzanya tiszteletéreSzent István Templom

10:00:
Dörömbözi Hunor, Vass-Benkő Bíborka keresztelője

11:00:
Szent László Pl. Templom

12:00:
Takács Réka, Takács Bence keresztelője Sz. László T.

19:00:
Szent István Templom

Azok a Szülők, akik szeretnék, hogy gyermekük a 2014/2015-ös tanévben iskolai hitoktatásban részesüljenek, időben jelentkezzenek! Szórólapot az intézményekben kihelyezzük, illetve kiosztjuk. Köszönjük az Intézményvezetők, és a kedves Szülők együttműködését!

Az Imaapostolság szándékai április hónapra:

Általános szándék (Környezetvédelem és igazságosság): Hogy a kormányok előmozdítsák a teremtett világ védelmét és a természetes javak és erőforrások méltányos megosztását.

Missziós szándék (Remény a betegeknek:Hogy a feltámadt Úr töltse el reménységgel mindazok szívét, akiket gyötrődés és betegség tesz próbára.

 

 

 

–       Kegyelmekben gazdag Húsvéti Ünnepeket kívánok az Egyházközség nevében!

 

–       Köszönjük a takarítóknak, egyházközségi alkalmazottaknak és önkénteseknek, ministránsoknak, énekkaroknak, hogy ünnepélyesebbé tették a nagyheti-húsvéti szertartásokat!

 

–       A májusi Adoremus és Élő Kenyér megérkezett.

 

–       Szombatonként az esti, 19 órakor kezdődő szentmise alatt István Atya gyóntat. Kérem a Kedves Testvéreket éljenek a lehetőséggel.

 

–       Nagyon sok üres misehelyek vannak. Mondassunk szentmiséket!

 

 

 

 

JÖVŐ HETI EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK:

 1. Hétfőnként 19 órától, felnőtt hittant tartunk a Szent István Templom hittantermében. Várjuk azokat a felnőtteket is, akik nincsenek megkeresztelve. Ez egyben szentségfelkészítés is.
 2. A Szentlélek Imaközösség keddenként 18:30-kor tartja összejöveteleit.
 3. Jegyes oktatás elkezdődött. Időpontok keddenként: április 22., 29., május 6., 13. Helyszín Szent István Templom közösségi terem, keddenként 19-20 óra között. Akik idén akarnak házasságot kötni, kérem, hogy feltétlen jelentkezzenek!
 4. Plébániai gyerekfoglalkozás a Szent István Templomban csütörtökönként 16:00-17:30-ig. Bővebb információk a hirdetőtáblán kihelyezett plakátokon és a szórólapokon találhatók. A ministráns foglalkozás következő időpontjai: ápr. 28., máj. 12, 26.
 5. Ifjúsági hittant – közösségi foglalkozást (játékot, beszélgetést a korosztályt érdeklő témákban) szervezünk a 15 – 18 éves korosztály számára, szombatonként 19 órától a közösségi teremben. A bérmálkozásra való szentségfelkészítés is itt történik.
 6. Imaóra (zenés áhítat) időpontja: Április 29. (kedd) 20:30.

 

 1. HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

Az elkövetkezendő időben több gyermek és családi programot fogunk szervezni, amelyekre szeretettel várjuk a gyermekeket, és szüleiket. Ezek lebonyolításához segítők jelentkezését. Előre is köszönjük: Andrea és Kálmán.

Óvodás, játékos hittanra lehet jelentkezni!

Tel.: /+36-70/625-9430; +36-70/949-6364! k.andrea.me@gmail.com

 

EGYÉB HÍRDETÉSEK, PROGRAMOK

 1. Ferenc pápa jövő héten vasárnap szentté avatja Boldog II. János Pál pápát és Boldog XXIII. János pápát!
 2. Örömmel közlöm a kedves hívekkel, hogy a Szent László Plébániatemplom toronysisakjának rekonstrukciós munkáit hamarosan megkezdjük!
 3. Egyházmegyei Ministráns Találkozó lesz Május 17-én, Székesfehérváron.
 4. Képmás családmagazin vásárolható.

A Matrica Múzeum és Baráti Köre szervezésében 2014. május 21-én, szerdán 17 órától Dr. Csókay András agysebész professzor Agysebészet rózsafüzérrel címmel előadást tart. Helyszín: Matrica Múzeum, Belépőjegy: 500 Ft.

 1. Örömünkre a Halom TV rendszeresen felveszi, és szerkesztett formában közvetíti a Szent István Templomból a vasárnapi szentmiséket. Ez egy nagyon jó eszköz a város evangelizálásához. A felvett szentmise megtekinthető a Halom Tv-ben www.halomtv.huoldalon.
 2. Ajánljuk a www.magyarkurir.hu katolikus hírportált, ahol a olvashatunk Ferenc pápáról, a világegyház és a magyar egyház híreiről, videó összeállításokat láthatunk.
 3. Domonkos Béla szobrászművészt, aki a Nagyboldogasszony Kápolna bronz domborműveit is készítette, Magyar Örökség Díjjal való kitüntetésre javasolja a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója Dr. Kubassek János. Az elbíráláshoz támogatói aláírásokat gyűjtünk. Az aláírandó íveket a padsor mögötti kis asztalon helyeztük el. Kérem a kedves Híveket, aki támogatja ezt a kezdeményezést, töltse ki. A szobrászművészről bővebb információt találnak a www.domonkosbela.hu oldalon.
 4. Kedves Hívek!

Autóbuszos kirándulást szervezünk híveink számára Baja- Kalocsa-Fajsz városok egyházi és világi nevezetességeinek megtekintésére.

Időpont: Május 17. szombat, Szervező: Strauszné Könözsi Vera

Létszám: 19 fő

Program:

1. Baja: Páduai Szent Antal Ferences Templom és Kolostor megtekintése, Szentháromság tér (Szentháromság szobor, Fischer-féle ház, Grassalkovich-palota, Nemzeti szálló)

2. Kalocsa: üzemlátogatás a Kalocsai Porcelán Manufaktúrában (porcelánöntés, égetés, mázazás, festés), Szentháromság tér és épületeinek megtekintése

(Szentháromság oszlop, Szent István szobor, Székesegyház, Érseki palota, Liszt Ferenc szobor)

3. Fajsz: Bio Berta Kft. /Fajsz Mártírok útja 1. egyházközségünk emlékfájának megtekintése (2011. máj. 21-i az egyházközségi kiránduláson híveink egy emlékfát ültettek Fajszon a Zene-Növény Parkban.) üzemlátogatás, biotermékek vásárlása, ebéd a szabadban (kemencés lepény, pálinka, bio rozé bor, homoktövis nektár, ásványvíz, kávé)

Indulás:     8:00 óra Százhalombatta Ófalu Szent László Templom

8:15 óra Szhbatta Szent István Templom melletti CBA parkoló

Érkezés:    18:00 óra Szhbatta Szent István Templom melletti CBA parkoló

18:15 óra Százhalombatta Ófalu Szent László Templom

Költségek részletesen:

1. Busz magas komfortú. 19 fős autóbusz /Porűző Bt.              ár: 80.000 Ft                               (1 fő/~ 4215 Ft)

2. Kalocsai Porcelán Manufaktúra üzemlátogatás                      ár: 7.600 Ft            (1 fő/400 Ft)

3. Ebéd                                                              ár: 38.000 F(1 fő/ 2000 Ft)

Költségek (19 fő esetén) 1 főre összesen: 6 615 Ft

Jelentkezni lehet Strauszné Könözsi Veránál a 70/9412-442 mobilszámon.

Az érdeklődők személyautóval is utazhatnak és a találkozási pontokon csatlakozhatnak a csoporthoz. Ebben az esetben a költségek változnak. Az ebéd is választható. Az utazás előtt megbeszélést tartunk (részletes információk, részvételi díj befizetése), a megbeszélés időpontjáról később tájékoztatjuk önöket. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!