Augusztus 25. hétfő: Szent Lajos emléknap,Kalazanci Szent József (a piarista szerzetesrend és iskolák alapítója)

16:00: Szabó Melinda temetése

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Augusztus 26. kedd: Köznap08:00: Szent László Pltemplom

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Aug. 27. szerda: Szent Mónika18:15: Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Augusztus 28. csütörtök: Szent Ágoston püspök és egyháztanító18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Augusztus 29. péntek: Keresztelő Szent János vértanúsága08:00: Szent László Pltemplom

15:00: Szűcs István temetése

16:00: gyászmise

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Aug. 30. szombat: Szűz Mária szombatja16:00: Botka Zsolt – Tar Luca esküvője Szent István Templom

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: A Főpásztor szándékára Szent István Templom

Augusztus 31. Vasárnap: Évközi 22. vasárnap09:00: Orgonás

Hálából szerettekért, hozzátartozókért, ügyfelekért Szt. István T.

11:00: Jankovits és Medgyesi család +tagjaiértSz. László Plt.

12:00: Hajmási Anett Csenge, Hollósi Gergő Noel keresztelője

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Az imaapostolság szándékai augusztus hónapra:

Általános: (Menekültek) Hogy a menekültek, akik arra kényszerültek, hogy erőszak miatt elhagyják otthonaikat, nagylelkű befogadásra találjanak, és jogaikat biztosítva lássák.

Missziós: (Óceánia). Hogy a keresztények Óceániában örömmel hirdessék a hitet a földrész valamennyi népének.

– Szeptemberi Adoremus és Élő Kenyér vásárolható.

Képmás családmagazin vásárolható.

Ima a XXI. század elején a keresztényekért

Istenünk, értünk szenvedő Szent Fiad így tanított minket:

„Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazudozva minden rosszat rátok fognak. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben jutalmatok”. Kérünk, emlékezz meg keresztény testvéreinkről, akik Irakban, vagy bárhol a világban Nevedért üldözést szenvednek. Adj nekik erőt a megpróbáltatásokban, vigasztalást a szorongattatásban és békét hitük megvallásához. Kérünk, add meg üldözött testvéreinknek, hogy tanúságtételükben szilárdan kitartsanak, és folytonos békében élhessenek.

Istenünk, Te azt is tudod mennyi megpróbáltatás éri nemzetünket: erkölcsi, szellemi és anyagi téren egyaránt. Kérünk, adj megtérést a népünknek, erőt a nehézségek elviseléséhez, hűséget keresztény gyökereinkhez. Add, hogy békében és felebaráti szeretetben élhessünk egymással és a körülöttünk élő népekkel, Krisztus, a mi Urunk által.

Ámen.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Plébánia (paplak) telefonszáma megváltozott: 06-23-788-170

2. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: szeptember 2., kedd.

3. A tanévnyitó szentmise, a VENI SANCTE szeptember 7-én, vasárnap a 9-es diákmisén lesz.

4. A Noé Bárkája Zenekar szeretettel meghívja az érdeklődőket Zenés dicsőítésére a Szent István Templomba, melyet a idén a Nyitott Templomok Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódva 2014. szeptember 20-án szombaton szervezi. A „gitáros” szentmise után kezdődő dicsőítésen a válogatott dalok között elmélkedések, imák hangzanak el. Ezután kis agapéra, majd záró imádságra várunk szeretettel mindenkit! További információ: www.noezenekar.hu

5. A Szent László Templom és a szomszéd ház, Patóék volt háza, közötti kerítést vagy újjáépíteni, vagy felújítani szeretné még idén az Egyházközségünk. Ehhez várjuk a hívek adományát, amit az irodai időben tehetnek meg.

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

Miskolcon ad választ az Egyház a társadalmi kérdésekre a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) keretében 2014. szeptember 13-án, szombaton.: www.kattars.hu

MAGYAR KURÍR (www.magyarkurir.hu) – szemezgetés, ajánlás

1. A pápa fogadta az Irakból visszatért Filoni bíborost

Ferenc pápa augusztus 21-én, csütörtökön délelőtt találkozott Fernando Filoni bíborossal, aki augusztus 20-án tért vissza Rómába iraki missziójából, ahol a Szentatya személyes küldöttjeként járt – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Bővebb információ: www.magyarkurir.hu/hirek oldalon

4. Ukrán válság: egyre feszültebb a helyzet a keresztény egyházak között

Kirill moszkvai pátriárka állítólag azzal vádolt meg egy görögkatolikus katonai lelkészt, hogy részt vett egy ortodox pap ellen irányuló támadásban. A Vatikáni Rádió francia nyelvű adása megpróbálta kideríteni, mi állhat a vallásközi viszály hátterében.

Bővebb információ: www.magyarkurir.hu/hirek oldalon

5. „Áldott légy, Uram, és minden alkotásod!” – VII. Ferences Biciklis Zarándoklat Augusztus 28. és szeptember 2. között.

Bővebb információ: www.magyarkurir.hu/esemenyek oldalon

ZARÁNDOKLATOK:

1. Medjugorje:

Utazás: autóbusszal. Elhelyezés: 2-3-4 ágyas szobákban zarándokszálláson. Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora. Időpont:

szeptember 17-20. Részvételi díj: 39.850 Ft/fő vagy 140 €/fő

Vacsora: 6.000 Ft/fő vagy 22 €/fő. Fakultatív kirándulás: Kravica-vízesés: 1.500 Ft/fő vagy 5 €/fő (min. 20 fő esetén)

Nemzetközi mise fordítása, melyet rádión lehet fogni: 1.500 Ft/fő vagy 5 €/fő (min. 20 fő esetén alkalmanként). 1. nap:

Indulás 6.00 órakor Bp., Népliget metrómegálló, Planetárium tábla elől. Útközben rövid megálló Konjic ferences kolostoránál, szentmise és rövid séta a Neretva-parti városban, ahol megcsodáljuk a római alapokon nyugvó Öreghidat. Továbbutazás Medjugorjéba, érkezés az esti órákban, szállás elfoglalása. 2-3. nap: Zarándokprogramok: információ a medjugorjei Mária-jelenésről, szentmise, Jelenési-hegy, keresztút a Krizsevác-hegyén. Ha lehetséges, találkozás valamelyik látnokkal, látogatás a Cenakolóban. Szállás Medjugorjéban.

4. nap: Hajnalban indulás haza. Rövid megállás a mostari hídnál, hogy egy kis ízelítőt kapjunk a mesés kelet világából: híd, bazársor. Érkezés Budapestre késő este.

2. Seckauba, Admontba és Mariazellbe

Utazás: légkondicionált autóbusszal. Elhelyezés: 2-3 ágyas egyszerű, zuhanyzós szobákban. Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program: 1. nap: Indulás 6.00 órakor Budapest, Népliget metrómegálló, Planetárium tábla elől. Utazás. Seckauba, szentmise a bencés kolostorban. Délutánra sem maradunk látnivaló nélkül, az admonti bencés apátságot keressük fel, mely Stájerország legrégebbi kolostora. Csak ámulunk és bámulunk a sok szépségen, járva egyik teremről a másikra, nem kihagyva a

világ legnagyobb kolostori könyvtárát. Szállás és vacsora a közelben.

2. nap: Egész napos áhítat Mariazellben. A kegytemplom megtekintése, szentmise, keresztút és természetesen végül rövid szabadidő. Végül búcsút intünk Ausztriának, hazaindulunk, érkezés Budapestre az esti órákban. Időpont: 2014. szeptember 12-13. Részvételi díj: 29.500 Ft/fő vagy 104 €/fő. Vacsora: 4.000 Ft/fő vagy 15 €/fő + belépők.

3. Krakkóba: Időpont: 2014. október 9-12-ig. Utazás: Mercedes vagy Neoplan, 50 fős autóbusszal. Útvonal: Nyitra – Besztercebánya – Zakopáne – Krakkó.

Elhelyezés: Krakkó városán belül, hotelben, 2 ágyas szobákban. Ellátás: reggeli + vacsora (félpanzió). Részv. díj: 40.000,-Ft. Foglaló: 10.000.- a jelentkezéskor. Program: 1. nap: Az Alacsony – és Magas Tátra érintésével érkezés a kora délutáni órákban Zakopane, a lengyel Tátra fővárosába. Faluprivilégiumát Báthori István adta 1578-ban. Körséta, majd szabadprogram után indulás tovább Krakkóba. Szállás elfoglalása – vacsora. 2. nap: Reggeli után városnézés Krakkóban, a lengyel királyok koronázó városában: Wawel, Katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagelló egyetem, Fő tér. Délután: fakultatív program (min. 35 fő esetén, 2000 Ft/fő) kirándulás: Auswitz városába. A tábori múzeumok megtekintése. Szállás, vacsora. 3. nap: Reggeli után városnézés Krakkóban: Barbakán, Posztócsarnok, Mária templom, Mickiewicz emlékmű, Krisztofory – palota. Látogatás a Wieliczkai sóbányába, mely a miocén kori tenger sós vízének lerakódásából keletkezett. A bánya múzeum legértékesebb látnivalója a Kinga- kápolna, melynek minden díszítő elemét sóból faragták, (belépődíj: 55. PLN). Szállás, vacsora. A részvételi díj tartalmazza az utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív programok árát.

1 PLN (zloty) = 72 Ft. Jelentkezés:06/30/620-4266. email:adalbertus@datatrans.hu zervező Sárközi Béla diakónus jelentkezési határidő: Augusztus 31. A később jelentkezőket várólistára tudjuk regisztrálni. A helyfoglalás miatt érdemes minél előbb jelentkezni!