December 1. hétfő: Köznap

06:00: Százhalombatta ifjúságáért Szent István Templom

December 2. kedd: Köznap

06:00: Szent István Templom

07:00: Szent László Pl. Templom

December 3. szerda: Xavéri Szent Ferenc

06:00: Szent István Templom

December 4. csütörtök: Elsőcsütörtök, Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító

06:00: Szent István Templom

December 5. péntek: Elsőpéntek, Köznap

06:00: A Rózsafűzértársulat élő és +tagjaiértSzent István Templom

07:00: Szent László Pl. Templom

19:00: Házimuzsika Adventkor Koncert Szent István Templom

December 6. szombat: Szent Miklós püspök

16:30: Görögkatolikus mise (liturgia)Szent István Templom

18:00: +SzülőkértSzent István Templom

december 7. Vasárnap: Advent 2. vasárnapja

09:00: Orgonás

+Szülőkért és Nagyszülőkért Szent István Templom

10:00: Kiss Máté Gábor és Verő Zoltán keresztelője

11:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Fiatalon elhunyt édesanyáért, Erikáért és az itt maradt

kisfiáért Szent István Templom

 

Kedves Hívek! Adventi időszakban hétköznapokon reggel 6 órakor tartunk rorate szentmisét. Ebben az időszakban este NEM lesz szentmise a Szent István Templomban. A Szent László Templomban kedden és pénteken reggel 7 órakor tartunk rorate szentmisét. A rorate szentmisék előtt negyed órával, 5:45-től gyónási lehetőség lesz.

A decemberi Adoremus és Élő kenyér megérkezett.

Advent: Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányítja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt a adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

2. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 9, kedd, 20:30.

3. Beszélgetés a hitről címmel ministráns foglalkozást tartunk 2014. december 1-én 16 – 17 óra között a hittan teremben.

6. Hétfő-pénteki napokon előre láthatólag hosszútávon ingyenes egy tál meleg ételosztás lesz a Szent István Templomunk oldalajtajánál kb. 14-15 óra között, azon rászorult százhalombattaiaknak, akik más, szociális rászorultság miatt, ehhez hasonló támogatásban nem részesülnek. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ebben az igény felmérésben, szervezésben segítsenek! Az ételt ideszállító, illetve főző cég 2-300 ételadaggal számol. Az ételosztás finanszírozását a Magyar Állam végzi. Kérem továbbá, hogy aki szeretne segíteni ebben a karitatív munkában, jelentkezzen az irodában mielőbb! (illessy.matyas.atya@gmail.com, telefonon 06-30-991-9991, krisznegro@gmail.com telefonon: 06-30-491-55-02)

7. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· A rorate misén való részvétel plusz 1 pontot jelent a hittanversenyben!

· HITTANOS ADVENTI VÁSÁR. Kedves Hívek! A vásáron olyan díszek, mézeskalácsok, koszorúk, képeslapok közül válogathatnak, amelyeket hittanosaink közösen készítettek. A vásáron befolyt összegből gyereknapot, kirándulást szeretnénk szervezni. A vásár időpontjai: nov. 30: 9:00 Szent István templom, 11:00 Szent László templom, dec. 7: 9:00 Szent István templom, 11:00 Szent László templom. Szeretettel várjuk önöket!

· Ezentúl, ha bármilyen kérdésük, kérésük van a hitoktatással, programokkal kapcsolatban, az alábbi új e-mail címen érhetnek el bennünket: batta.hittan@gmail.com

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • A Püspöki Palota kertjében november 29-én 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

· Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, tel.: 70/9412-442, e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

· Hittanosok figyelem! A hittanverseny keretén belül zsoltáréneklési versenyt hirdetünk a számotokra Szólalj meg zsoltár! címmel. Érdeklődjetek és jelentkezzetek a hitoktatóitoknál és nyerjetek karácsonyi ajándékcsomagot, valamint ingyenes részvételt a nyári hittantáborba!

· Bio termékek karácsonyra Szép és hasznos karácsonyi ajándék lehet szeretteinek a Bio-Drog-Berta Kft. sokféle bio terméke: fűszerek, csokoládék, italok, sűrítmények. Tekintse meg az egyházközség honlapjára feltett árlistát és a rendelés részletes leírását, vagy olvassa el a Szent István Templomba kihelyezett információkat és töltse kis a termékmegrendelőt!

Információ: Strauszné Könözsi Vera + 36 70/9412-442

· Kedves Hívek

A Szent István Kórus rendezésében kilencedik alkalommal kerül sor a hagyományos Adventi programra, Házi muzsika Adventkor címmel. A koncerten jótékonysági gyűjtést rendezünk a kórus és egyesülete, a Musica Divina Egyesület működési támogatásáért. A koncerten zenés vetítéssel elevenítjük fel a házi muzsikálás szokását. Közreműködnek: Szent István Kórus, hittanosokból szervezett Pacsirta Kórus, a Margaréta Kórus, az Érdi Kamarazenekar és Kónya István lantművész. A koncertet megnyitja: Bóna Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az időpont: december 5. péntek 19:00 óra Helyszín: Szent István Templom A koncert után Szeretetvendégséget tartunk. A koncertre és a Szeretetvendégségre a belépés ingyenes. A koncert időpontjában mézeskalácsvásár lesz, a bevételt a kórus és egyesületének működésére fordítjuk. A további mézeskalács vásárok időpontja: dec. 7. 18:00 óra a mise előtt, és dec. 24. 16:00 óra karácsonyi gyermekműsor Kérjük a kedves híveket, hogy sütemény-adományaikkal támogassák a Szeretetvendégséget! A süteményeket dec. 5-én 17:00 órától lehet leadni a Szent István Templom közösségi termében. Köszönjük jó szándékú adományaikat! Mindenkit szeretettel várunk a programokra!