December 15. hétfő: Köznap

06:00: Szent István Templom

December 16. kedd: Köznap

06:00: +Szülőkért Szent István Templom

07:00: Szent László Pl. Templom

December 17. szerda: Köznap

06:00: Szent István Templom

December 18. csütörtök: Köznap

06:00: Szent István Templom

December 19. péntek: Köznap

06:00: Szent István Templom

07:00: Szent László Pl. Templom

December 20. szombat: Köznap

15:30: Lehel Vilmosné szül: Lipcsey Ilona gyászmiséje egyben hamvak megáldása Szent István Templom

17:30: Görögkatolikus mise (liturgia)Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

december 21. Vasárnap: Advent 4. vasárnapja

09:00: Orgonás

+Szülőkért és +Testvérért Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

18:00: +Édesanyáért és +Hozzátartozókért Szent István Templom

19:00: Karácsonyi koncert

Kedves Hívek! Adventi időszakban hétköznapokon reggel 6 órakor tartunk rorate szentmisét. Ebben az időszakban este NEM lesz szentmise a Szent István Templomban. A Szent László Templomban kedden és pénteken reggel 7 órakor tartunk rorate szentmisét. A rorate szentmisék előtt negyed órával, 5:45-től gyónási lehetőség lesz.

Imaapostolság szándékai:

Általános: Hogy az Egyház, az erőszak és a halál kultúrájának egyre növekvő terjeszkedésével szemben, minden apostoli és missziós tevékenységével bátran mozdítsa elő az élet kultúráját.

Missziós: Hogy a keresztények, főleg a missziós országokban, a testvériség konkrét gesztusai által mutassák meg, hogy a betlehemi barlangban született Kisded a világ fénylő reménysége.

Advent:

Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányítja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt a adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

December 19-én pénteken látogatja Mátyás Atya az elsőpénteki betegeket.

Képmás magazin: Egyet fizet kettőt kap. Novemberi és a decemberi szám együtt 550 Ft.

Januári adoremus megérkezett.

December 21-én vasárnap az esti szentmisén Földesi Gergely és Pallagi Teréz fiatal énekművészeket Sára Norbert orgonaművész kíséretével hallhatják. A szentmise után rövid jótékonysági koncertet tartanak a zenészek, ahol reneszánsz, barokk, romantikus és XX. századi karácsonyi szólóénekeket és orgonadarabokat adnak elő. A koncert bevételét szintén a kárpátaljai Nevetlenfalu Művészeti Iskolájának ajánlották fel. A befolyt összeg függvényében vagy egy 350-400 ezer forintos hangszert vagy kottacsomagot juttatnak ki az iskolának.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A városi nyugdíjas klub karácsonyi összejövetele 2014. december 17-én szerdán lesz a Szivárvány Óvodában. A műsor 15:30-kor kezdődik. Sok szeretettel várjuk az idősebb testvéreinket már 15 órától a Szivárvány Óvoda külön termében.

2. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

3. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 23, kedd, 20:30.

4. Beszélgetés a hitről címmel ministráns foglalkozást tartunk 2014. december 15-én 16 – 17 óra között a hittan teremben.

6. Hétköznapokon ingyenes egy tál meleg ételosztás van a Szent István Templomunk oldalajtajánál kb. 14-15 óra között, azon rászorult százhalombattaiaknak, akik más, szociális rászorultság miatt, ehhez hasonló támogatásban nem részesülnek. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ebben az igény felmérésben, szervezésben segítsenek! Az ételt ideszállító, illetve főző cég 2-300 ételadaggal számol. Az ételosztás finanszírozását a Magyar Állam végzi. Kérem továbbá, hogy aki szeretne segíteni ebben a karitatív munkában, jelentkezzen az irodában mielőbb! (illessy.matyas.atya@gmail.com, telefonon 06-30-991-9991, krisznegro@gmail.com telefonon: 06-30-491-55-02)

7. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· A rorate misén való részvétel plusz 1 pontot jelent a hittanversenyben!

· Ezentúl, ha bármilyen kérdésük, kérésük van a hitoktatással, programokkal kapcsolatban, az alábbi új e-mail címen érhetnek el bennünket: batta.hittan@gmail.com

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • A Püspöki Palota kertjében november 29-én 10 órakor nyílt a hagyományos „Adventi udvar”.
  • Egyházmegyénk december 17-én 17 órakor szentmise keretében emlékezik meg Kaszap István halálának 79. évfordulójáról.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

· Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, tel.: 70/9412-442, e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

· Szólalj meg zsoltár! Kedves Hittanosok! Folytatódik a zsoltáréneklési verseny a Szent István Templomban. A következő időpont: dec. 21. vasárnap 9:00 óra. Találkozunk 8:30 órakor a templomban. December 24-én 16:00 órakor a Pásztorjáték idejében ajándékcsomagot osztunk azoknak a hittanosoknak, akik eddig részt vettek a zsoltáréneklési versenyben. Minden résztvevőt szeretettel várunk!

· Bio termékek karácsonyra Szép és hasznos karácsonyi ajándék lehet szeretteinek a Bio-Drog-Berta Kft. sokféle bio terméke: fűszerek, csokoládék, italok, sűrítmények. Tekintse meg az egyházközség honlapjára feltett árlistát és a rendelés részletes leírását, vagy olvassa el a Szent István Templomba kihelyezett információkat és töltse kis a termékmegrendelőt!

Információ: Strauszné Könözsi Vera + 36 70/9412-442

BATTAI CSERKÉSZEK

HÁZALÓS BETLEEMEZÉSÉNEK MENETRENDJE:

15-én hétfőn és 16-án kedden Dunafüreden,

17-én szerdán Újtelepen

18-án csütörtökön Urbáriumban

19-én pénteken és 20-án szombaton az Óvárosban lesznek.

A fenti napokon 16:00 – 19:30 óra között hirdetik a kis Jézus születésének örömhírét!

Bejelentkezés a 06-20-9374-258-as telefonszámon