December 8. hétfő: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása

06:00: Szent István Templom

December 9. kedd: Szent Juan Diegi Cuauhtlatoatzin, guadalupei látnok

06:00: Szent István Templom

07:00: Szent László Pl. Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

December 10. szerda: Köznap

06:00: Szent István Templom

December 11. csütörtök: Szent I. Damazusz pápa

06:00: Szent István Templom

December 12. péntek: Guadalupei Boldogságos Szűz Mária

06:00: +Szülőkért és +GyermekükértSzent István Templom

07:00: Szent László Pl. Templom

13:00: Gál József és felesége temetése

14:00: gyászmise Szent László Pl. Templom

18:00: Százhalombattai Kórusok Adventi Koncertje

Szent István Templom

December 13. szombat: Szent Lúcia szűz és vértanú

17:00: Windbrechtinger Rudolf és Borbély Andrea esküvője

Szent István Templom

18:00: Udvardi Márta halálának 5. évfordulójára Sz István Templom

december 14. Vasárnap: Advent 3. vasárnapja

09:00: Noé Bárkája Zenekar

+Szabó Istvánért Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

18:00: Egy család élő és +tagjaiért Szent István Templom

Kedves Hívek! December 13-án szombaton 18 órától a görög katolikus szentmisét tartunk, melyre a római katolikus testvéreket is szeretettel várjuk.

Imaapostolság szándékai:

Általános: Hogy az Egyház, az erőszak és a halál kultúrájának egyre növekvő terjeszkedésével szemben, minden apostoli és missziós tevékenységével bátran mozdítsa elő az élet kultúráját.

Missiós: Hogy a keresztények, főleg a missziós országokban, a testvériség konkrét gesztusai által mutassák meg, hogy a betlehemi barlangban született Kisded a világ fénylő reménysége.

Advent:

Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányítja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt a adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

Kedves Hívek! Adventi időszakban hétköznapokon reggel 6 órakor tartunk rorate szentmisét. Ebben az időszakban este NEM lesz szentmise a Szent István Templomban. A Szent László Templomban kedden és pénteken reggel 7 órakor tartunk rorate szentmisét. A rorate szentmisék előtt negyed órával, 5:45-től gyónási lehetőség lesz.

December 12-én pénteken 18 órától lesz a Szent István Templomban a Százhalombattai Kórusok Adventi Koncertje, melynek hanganyagából karácsonyi cd-t állítanak össze. Ennek árusításából befolyt összeggel és a koncerten tartott gyűjtés összegével a kárpátaljai Nevetlenfalu Művészeti Iskoláját szeretnék támogatni.

December 21-én vasárnap az esti szentmisén Földesi Gergely és Pallagi Teréz fiatal énekművészeket Sára Norbert orgonaművész kíséretével hallhatják. A szentmise után rövid jótékonysági koncertet tartanak a zenészek, ahol reneszánsz, barokk, romantikus és XX. századi karácsonyi szólóénekeket és orgonadarabokat adnak elő. A koncert bevételét szintén a kárpátaljai Nevetlenfalu Művészeti Iskolájának ajánlották fel. A befolyt összeg függvényében vagy egy 350-400 ezer forintos hangszert vagy kottacsomagot juttatnak ki az iskolának.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A városi nyugdíjas klub találkozója a következő héten elmarad, a karácsonyi összejövetel időpontját a jövő vasárnap hirdetjük.

2. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

3. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 9, kedd, 20:30.

4. Beszélgetés a hitről címmel ministráns foglalkozást tartunk 2014. december 15-én 16 – 17 óra között a hittan teremben.

6. Hétköznapokon ingyenes egy tál meleg ételosztás van a Szent István Templomunk oldalajtajánál kb. 14-15 óra között, azon rászorult százhalombattaiaknak, akik más, szociális rászorultság miatt, ehhez hasonló támogatásban nem részesülnek. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ebben az igény felmérésben, szervezésben segítsenek! Az ételt ideszállító, illetve főző cég 2-300 ételadaggal számol. Az ételosztás finanszírozását a Magyar Állam végzi. Kérem továbbá, hogy aki szeretne segíteni ebben a karitatív munkában, jelentkezzen az irodában mielőbb! (illessy.matyas.atya@gmail.com, telefonon 06-30-991-9991, krisznegro@gmail.com telefonon: 06-30-491-55-02)

7. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· A rorate misén való részvétel plusz 1 pontot jelent a hittanversenyben!

· HITTANOS ADVENTI VÁSÁR. Kedves Hívek! A vásáron olyan díszek, mézeskalácsok, koszorúk, képeslapok közül válogathatnak, amelyeket hittanosaink közösen készítettek. A vásáron befolyt összegből gyereknapot, kirándulást szeretnénk szervezni. A vásár időpontjai: dec. 7: 9:00 Szent István templom, 11:00 Szent László templom. Szeretettel várjuk önöket!

· Ezentúl, ha bármilyen kérdésük, kérésük van a hitoktatással, programokkal kapcsolatban, az alábbi új e-mail címen érhetnek el bennünket: batta.hittan@gmail.com

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • A Püspöki Palota kertjében november 29-én 10 órakor nyílt a hagyományos „Adventi udvar”.
  • Egyházmegyénk december 17-én 17 órakor szentmise keretében emlékezik meg Kaszap István halálának 79. évfordulójáról.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

· Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, tel.: 70/9412-442, e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

· Hittanosok figyelem! A hittanverseny keretén belül zsoltáréneklési versenyt hirdetünk a számotokra Szólalj meg zsoltár! címmel. Érdeklődjetek és jelentkezzetek a hitoktatóitoknál és nyerjetek karácsonyi ajándékcsomagot, valamint ingyenes részvételt a nyári hittantáborba!

· Bio termékek karácsonyra Szép és hasznos karácsonyi ajándék lehet szeretteinek a Bio-Drog-Berta Kft. sokféle bio terméke: fűszerek, csokoládék, italok, sűrítmények. Tekintse meg az egyházközség honlapjára feltett árlistát és a rendelés részletes leírását, vagy olvassa el a Szent István Templomba kihelyezett információkat és töltse kis a termékmegrendelőt!

Információ: Strauszné Könözsi Vera + 36 70/9412-442