Január 27. hétfő: Merici Szent Angéla szűz

18:00:  +Baksa Imréért Mécsest gyújtó adakozók szándékára Szent István Templom

Január 28. kedd: Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító

08:00: Mécsest gyújtó adakozók szándékára Sz László Templom

18:00: Szent István Templom

Január 29. szerda: Köznap

18:00:Szent István Templom

Január 30. csütörtök: Köznap

18:00:  Tárnok község nyugalmáért és az ott élők és lelki békéjéért Szent István Templom

Január 31. péntek: Bosco Szent János áldozópap

08:00: Szent László Templom

11:00: Kürthyné Sárik Ilona temetése

18:00:  Élő Róbertért és Blankáért Szent István Templom

Február 1. szombat: Köznap, Szűz Mária szombatja

08:00: Szent István Templom

16:00: +Sinkó Ferencért Nagyboldogasszony Kápolna

17:00:  Görög katolikusok miséje (Liturgiája)    Sz István Templom

18:00: Szent István Templom

Február 2. vasárnap: Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony

09:00:  Orgonás +Lenkei Ernőért Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

18:00:   +Ilonáért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai január hónapra:

Általános szándék: (Gazdasági fejlődés) Hogy előmozdítsunk egy olyan hiteles gazdasági fejlődést, amely tiszteletben tartja valamennyi ember és valamennyi nép méltóságát.

Missziós szándék: (Keresztény egység) Hogy a különböző hitvallások keresztényei a Krisztustól akart egység felé haladjanak.Megérkezett a februári Adoremus. A Szent István Templomban az irodában vagy a sekrestyében, a Szent László Templomban a sekrestyében vehető át.

A jövő héten Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. Kérjük a kedves híveket, hogy gyertyát hozzanak magukkal, amit a szentmise keretén belül megáldunk.

 

Hirdetések:

 • Képviselő testületi ülést tartunk január 28-án kedden 19 órától a közösségi teremben.
 • Akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni kérjük jelentkezzenek az irodában.
 • Kedves Hívek! Akik szeretnék a skapulárét felvenni, jelentkezzenek az irodában.
 • Szeretnénk egyházközségünkben ifjúsági és felnőtt focicsapatot szervezni. Jelentkezni e-mail-ban vagy személyesen az irodában lehet.
 • Kisgyermekek és családjaik számára szentmisét tartunk február 22-én szombaton 10 órától a Szent István Templomban.
 • Ifjúsági hittant – közösségi foglalkozást (játékot, beszélgetést a korosztályt érdeklő témákban) szervezünk a 15 – 18 éves korosztály számára szombatonként 19 órától a közösségi teremben. A bérmálkozásra való felkészítés is itt történik. Első alkalom: február 1.
 • A ministráns foglalkozások időpontjai az elkövetkező hónapokban a következők: január 27, február 10, 24, március 10, 24.
 • A Szentlélek Imaközösség meghívására Tegzes Katalin s.a. nővér a Segítő Nővérek Kongregációjából 2014. január 31-én, pénteken 18.30-kor a szentmise után az alábbi címmel tart előadást a hittanteremben, melyre minden kedves testvérünket szeretettel várunk: „ Jézus közelségének megtapasztalása az életemben.”
 • Vasárnap, a reggeli 9-es mise után kakaózásra várjuk a gyerekeket szeretteikkel, hozzátartozóikkal együtt.
 • Imaóra (zenés áhítat) időpontja: Február 4. (kedd) 20:30.
 • Hétfőnként 19 órától, felnőtt hittant tartunk a Szent István Templom hittan termében. Várjuk azokat a felnőtteket is, akik nincsenek megkeresztelve.
 • Élő Rózsafüzér láncot szeretnénk indítani. Bővebb információ a Szent István templom hirdetőtábláján, vagy a honlapunkon.
 • Óvodás, játékos hittanra az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 0670/625-94-30. A csoportokat vezeti: Strauszné Kollár Andrea
 • Plébániai gyerekfoglalkozás indul a Szent István templomban. Minden csütörtökön 16:00-17:30-ig várjuk a gyermekeket. Bővebb információk a hirdetőtáblán kihelyezett plakátokon és a szórólapokon találhatók.
 • A Szentlélek Imaközösség keddenként 18:30-kor tartja         összejöveteleit.
 • Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület, melyet én vezetek, használtruha gyűjtő konténert helyezett ki a CBA        Damjanich és Erkel F utcai sarkához. Az oda bedobott ruha        feldolgozásából a partnercég az egyesület céljait támogatja.       Várjuk szíves         adományaikat! Bármilyen állapotú ruha, cipő, paplan. 
 • Február 21-én pénteken 18 órától A magyar lélek ereje a jövő építéséhez címmel Dr. Papp Lajos szívsebész professzor tart előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Belépődíj: 500 Ft.
 • 2 gyermekét egyedül nevelő édesapa számára gyűjtünk gyermek és felnőtt (férfi) ruhákat. A gyermekek 1 és 3 évesek. Érdeklődhetnek és az adományokat leadhatják az irodában vagy a sekrestyében.
 • Az Ave Kurzus 3 alkalomból álló hétvége sorozatot szervez elváltaknak és egyedül álló szülőknek. Bővebb információ a www.avelap.hu vagy 06-30-454-0939-es telefonszámon.

            A Szent István Kórus hirdetése:

A Szent István Kórus a Százhalombattai Római Katolikus Egyházközség egyik ökumenikus zenei civil szervezete, amely 2004 óta szervezője, résztvevője az egyházközség zenei szolgálatainak, valamint kulturális és egyéb eseményeinek. Ökumenikus azért, mert egyházközségünk tagjai mellett görög katolikus és református vallású tagok is énekelnek benne. A kórus köszönetet mond Illéssy Mátyás plébánosnak és az egyházközségnek, hogy 2004-től folyamatosan biztosítottak számára próbahelységet, koncerthelyszínt, megadtak minden segítséget a programok szervezéséhez, másrészt a híveknek is köszöni az állandó támogatást, részvételt.

Egyesület: A kórus 2014. januárjától már az egyesület keretein belül folytatja munkáját.  Az egyesület neve: Musica Divina Egyesület

Az egyesület tagjai önkéntes jelentkezés alapján kórustagok és civilek, támogatók.

Az egyesület létrejöttével egy időben megváltozik a kórus formája, működése. Az újabb formációk lehetővé teszik, hogy a kórustagok és az érdeklődők a különböző funkciójú, összetételű, nehézségi fokú csoportokban folytathassák az éneklést, hatékonyabban képviselhessék a kórust, az egyházközséget és szabadidejüket baráti társaságban, változatos programokkal tölthessék. A kóruson belül alakult különböző formációk érdekeit az egyesület azonos módon képviseli.

A Szent István Kórus zenei csoportjai:

1. Hagyományos kórus:

könnyű, egyszerű egyházi és világi művek, közösségi programok, házimuzsikálás meghonosítása

heti egy próba (szerda 18:00-20:00 óra)

koncertfellépés nincs

szabadidős programok

2. Projekt kórus:

magas színvonalú egyházi és világi zenei programok (ill. utazás, zenei kapcsolat)

egy-egy produkcióra szervezett kórus, amelynek a tagjait a karnagy kéri fel (Szent István Kórus, vendégművészek)

3. Schola:

magyar és latin nyelvű liturgikus énekek

állandó kis létszámú énekes csoport, kórustagok és önkéntesek

havonta 2 alkalommal orgonás mise

próba vasárnap a mise előtt 8:30 órakor

Advent, Passió, Nagyhét, Húsvét, meghatározott egyházi ünnepek

Minden részlet, ill. egyéb érdekességek olvashatók a kórus megújult honlapján: www.szentistvankorus.hu

Egyéb információk, jelentkezés: Strauszné Könözsi Vera karnagy mobil: + 36 70/9412-442

Szeretettel várjuk azokat, akik szívesen töltenék a szabadidejüket énekléssel, kirándulással és szolgálatukkal segítenék az egyházközség munkáját!