Január 6. hétfő: Urunk Megjelenése (Vízkereszt)09:00:Szent István Templom11:00: Szent László Pl. Templom

18:00: Szent István Templom

Január 7. kedd: Penyaforti Szent Rajmund áldozópap08:00: Mécsest gyújtó adakozók szándékára     Sz László Templom18:00: Beteg papok és szerzetesek gyógyulásáért  Szent István Templom

20:30: Imaóra (Zenés Áhitat) Szent István Templom

Január 8. szerda: Köznap09:00: Ebben az évben megszületendő gyermekekért    Sz István T11:00: Szent Pl. László Templom

18:00:  Szent István Templom

Január 9. csütörtök: Köznap18:00: Szent István Templom
Január 10. péntek: Köznap08:00: Szent László Templom11:00: Harmathi Józsefné szül: Nagy Teréz temetése

18:00: +Ilonáért és Bálint testvérekért Szent István Templom

Január 11. szombat: Köznap08:00: Szent István Templom17:00: Görög katolikusok miséje (Liturgiája)     Sz István Templom

18:00:Szent István Templom

Január 12. vasárnap: Urunk megkeresztelkedése09:00:  Noé Bárkája Zenekar +Harmathi Józsefnéért Szent István Templom11:00: Szent László Pl. Templom

18:00: Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai január hónapra:

Általános szándék: (Gazdasági fejlődés) Hogy előmozdítsunk egy olyan hiteles gazdasági fejlődést, amely tiszteletben tartja valamennyi ember és valamennyi nép méltóságát.

Missziós szándék: (Keresztény egység) Hogy a különböző hitvallások keresztényi a Krisztustól akart egység felé haladjanakA mai nap emlékezzünk meg arról, hogy 69 éve, 1945. január 5-én, a megszálló szovjet katonai parancsnokság Érd, Tárnok, Sóskút, Százhalombatta, Diósd 19 – 60 éves kor közötti férfi lakosait kötelezték Érd piacterén való megjelenésre, azzal az álságos ígérettel, hogy munkába álláshoz szükséges igazolással fogják Őket ellátni. Igazolást nem kaptak. A következő ígéret az volt, hogy a januári hidegben, katonai őrizet alatt, gyalog Ercsibe mennek és az igazolást ott kapják meg. Ez sem volt igaz, de fogságuk már ténnyé vált. Adony – Baja – Szeged – útvonalon Temesvárra vitték őket, ahol tífuszjárvány ütött ki a százezernél is nagyobb lélekszámú fogoly elosztó központban. Akik életben maradtak, azokat karanténban visszavitték Szegedre. Aki itt felgyógyult, azt új szerelvényeket összeállítva a Szovjet birodalom különböző fogolytáboraiba vitték. Százhalombattáról több mint száz, a környékről összesen 5-6 ezer férfi került hosszú évekre szovjet lágerekbe, akik fele soha nem került haza.

Emlékezzünk rájuk szeretettel, a szenvedésüket, fájdalmukat, életüket pedig ajánljuk fel az Örök Atyának, aki mindent számon tart a Világmindenségben!

Szóljon a harang január 6-án éjfélkor, amint az a Székely Testvéreink kérik, a Madéfalvi Veszedelem 250. évfordulója alkalmából.

(Százhalombattai Római Katolikus Egyházközség plébánosa, világi elnöke)

(Százhalombattai Keresztény értelmiségiek Szövetségének helyi alapszervezete)

(A Magyar szent Korona-tan Százhalombattai Barátainak Köre)

Hirdetések:

 • Kérjük a kedves híveket, aki szeretne rendszeresen Adoremus-t vásárolni, iratkozzon fel az irodában.
 • 2014. január 9-én, csütörtökön 19 órától egyházközségi képviselő testületi ülés lesz a közösségi teremben.
 • A 2013. évi ministrálási verseny végeredménye a következő: 1. Mogyorósi Kornélia (55), 2. Papp Mirella Veronika (42), 3. Sefcsik Gergely (41), 4. Kedves Patrik (37), 5. Mikulásik Máté (21), 6. Urbán István (20+), 6. Leveles Péter (20), 7. Mikulásik Levente (16), 8. Enyedi Kitti (14), 9. Enyedi Robin (12), 10. Sipos Csongor (11), 11. Szalai Dániel (10), 12. Leveles Márton (2). A helyezésért járó ajándék átvehető a sekrestyében vagy Németh Andrástól. A verseny januártól újraindul, már most lehet feliratkozni. Köszönjük a gyerekek szolgálatát!
 • 2014-ben Ercsiben lesz bérmálás. Akik szeretnének bérmálkozni, kérjük, jelentkezzenek január 10-ig az irodában, vagy az illessy.matyas.atya@gmail.com e-mail címen. Azok bérmálkozhatnak, akik első szentgyónásukat és szentáldozásukat elvégezték, hitüket gyakorolják és 12 évesek elmúltak. Külön felhívom azon testvérek figyelmét, akiknek 7 vagy 8. osztályos gyermeke van, és azokét is, akik felnőtt korukban keresztelkedtek, de a bérmálás szentségében nem részesültek. Felkészítő foglalkozást péntekenként 19 órától tartunk a Szent István templom hittan termében. A felnőttek részére hétfőnként a felnőtt hittan keretében történik a felkészítés. Akik nem Százhalombattai lakosok, a lakhelyük szerint illetékes plébánián is részt vehetnek felkészítő oktatáson. Egyházközségünkben bérmálást 2015-re tervezünk.
 • A 9-es mise után kakaózásra várjuk a gyerekeket.
 • Imaóra (zenés áhítat) következő időpontja: Január 7. (kedd) 20:30.
 • Hétfőnként 19 órától, felnőtt hittant tartunk a Szent István Templom hittan termében.
 • Élő Rózsafüzér láncot szeretnénk indítani. Bővebb információ a Szent István templom hirdetőtábláján, vagy a honlapunkon.
 • Óvodás, játékos hittanra az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 0670/625-94-30. A csoportokat vezeti: Strauszné Kollár Andrea
 • Plébániai gyerekfoglalkozás indul a Szent István templomban. Minden csütörtökön 16:00-17:30-ig várjuk a gyermekeket. Bővebb információk a hirdetőtáblán kihelyezett plakátokon és a szórólapokon találhatók.
 • A Szentlélek Imaközösség keddenként 18:30-kor tartja         összejöveteleit.
 • Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület, melyet én vezetek, használtruha gyűjtő konténert helyezett ki a CBA        Damjanich és Erkel F utcai sarkához. Az oda bedobott ruha        feldolgozásából     a partnercég az egyesület céljait támogatja.          Várjuk szíves         adományaikat! Bármilyen állapotú ruha, cipő, paplan. 
 • Képmás családmagazin október és novemberi száma együtt 300 Ft-    ért, december és januári száma 400 Ft-ért megvásárolható.