November 10. hétfő: Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

November 11. kedd: Toursi Szent Márton püspök

08:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

November 12. szerda: Szent Jozafát püspök és vértanú

17:15: Rózsafüzér imádságSzent István Templom

18:00: Liturgia szentségimádással és szentáldozással Sz István T.

November 13. csütörtök: Magyar szentek és boldogok

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

November 14. péntek: Köznap

08:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: +Gittáért valamint a Jankó és Tima család +tagjaiért

Szent István Templom

November 15. szombat: Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító,

Szűz Mária szombatja

17:00: Görögkatolikus mise (liturgia)Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

November 16. Vasárnap: Évközi 32. vasárnap, A Lateráni Bazilika felszentelése

09:00: Orgonás

+Imre Istvánért és élő és +családtagjaiért Szent István Templom

10:00: Balázs Krisztián keresztelője Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: +Szülőkért és +Testvéreké Szent István Templom

Az imaapostolság szándékai november hónapra:

Általános: (Magányos emberek) Hogy azok a személyek, akik a magánytól szenvednek, megtapasztalják Isten közelségét és a testvérek támogatását.

Missziós: (Kispapok és szerzetesek nevelői) Hogy a fiatal szeminaristáknak, férfi és női szerzeteseknek legyenek bölcs és jól felkészült nevelőik.

Miserend változás!

A Szent István Templomban az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek.

A Szent László Templomban a péntek reggeli szentmisék időpontja visszakerült 8 órára.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Tegnap, november 8-án hitoktatóink „gyermeknapot” szerveztek hittanosainknak. Az előzetes jelentkezést jóval meghaladó, közel 60 gyermek vett részt a programon. Ez úton is köszönöm Strausz Kálmánnak és Strauszné Kollár Andreának a program megszervezését, és lebonyolítását, mely a hely szűkössége ellenére is nagyon jól sikerült. Fényképek a plébániánk honlapján találhatók.

2. November 10-én, hétfőn városi nyugdíjas klub összejövetelt tart 16:30-tól a Szent István Templom közösségi termében.

3. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

4. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 11, kedd, 20:30.

5. 2014. november 14-én 17 órakor lesz az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban „Száz halom őrzi az álmunk” című kiadvány bemutatója, mely az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára készült, százhalombattai emlékekből, dokumentumokból.

6. Beszélgetés a hitről címmel ministráns foglalkozást tartunk 2014. november 17-én 16 – 17 óra között a hittan teremben.

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Százhalombattai Csoportjának alapító elnökét Magyar Jánost az országos elnökség Csanád Béla Díjjal tüntette ki. Ebből az alkalomból november 15-én szombaton a 18.00 órai szentmise után a Szent István templom Közösségi termében a KÉSZ Százhalombattai Csoportjának történetéről megemlékező beszélgetést tartunk, amelyre meghívjuk a csoport minden régi és jelenlegi tagját házastársával együtt. Szeretettel hívjuk és várjuk tagjainkat!

5. Hétfő-pénteki napokon előre láthatólag hosszútávon ingyenes egy tál meleg ételosztás lesz a Szent István Templomunk oldalajtajánál kb. 14-15 óra között, azon rászorult százhalombattaiaknak, akik más, szociális rászorultság miatt, ehhez hasonló támogatásban nem részesülnek. Akik ezt a szolgáltatást igénybe szeretnék venni, illetve mások részére kívánják elvinni, egy kb. fél és egy liter, meleg étel befogadására alkalmas, zárható, tiszta edénnyel jöjjenek, illetve küldjék el azt a személyt, aki nekik el tudja vinni. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ebben az igény felmérésben, szervezésben segítsenek! Az ételt ideszállító, illetve főző cég 2-300 ételadaggal számol. Az ételosztás finanszírozását a Magyar Állam végzi. Kérem továbbá, hogy aki szeretne segíteni ebben a karitatív munkában, jelentkezzen az irodában mielőbb! (illessy.matyas.atya@gmail.com, telefonon 06-30-991-9991, krisznegro@gmail.com telefonon: 06-30-491-55-02)

6. A Szent László Templom és a szomszéd ház, Patóék volt háza közötti kerítést vagy újjáépíteni, vagy felújítani szeretné még idén az Egyházközségünk. Ehhez várjuk a hívek adományát.

7. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· Ezentúl, ha bármilyen kérdésük, kérésük van a hitoktatással, programokkal kapcsolatban, az alábbi új e-mail címen érhetnek el bennünket: batta.hittan@gmail.com

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • A Székesegyház felszentelésének évfordulóját november 25-én 18 órakor kezdődő szentmisével ünnepli Egyházmegyénk Székesfehérváron.
  • A Püspöki Palota kertjében november 29-én 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. A Szent Benedek Óvoda, Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimná-zium felvételt hirdet a 2015-16-os tanévre. Bővebb információ: www.szentbenedekiskola.hu

2. A kedves testvérek figyelmébe ajánljuk a Faludi Ferenc Akadémia dokufilmklubját az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Bp. Rákóczi út 21.) A programról bővebb felvilágosítás: www.faludiakademia.hu

3. Pár- és családterápia pszichológiai és életvezetési tanácsadás: Bogdán Bence, tel: 06-30-6535405, e-mail: bobek303@gmail.com

4. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

· Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon. Próba: minden héten szerdán 18:00-20:00, helyszín: Szent István Templom közösségi terem. Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, tel.: 70/9412-442, e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

· Kedves Hittanosok! A december 5-i Házimuzsika Adventkor koncert alkalmából szervezett gyermekkórus első próbája október 29-én szerdán 17:00-18:00 óra között lesz a Szent István Templom közösségi termében. Szeretettel várunk mindenkit! Információ: Strauszné Könözsi Vera 70/9412-442

· Hittanosok figyelem! A hittanverseny keretén belül zsoltáréneklési versenyt hirdetünk a számotokra Szólalj meg zsoltár! címmel. Érdeklődjetek és jelentkezzetek a hitoktatóitoknál és nyerjetek karácsonyi ajándékcsomagot, valamint ingyenes részvételt a nyári hittantáborba!

  • Kedves Hívek! Novembertől havonta egy alkalommal megrendelhetik egyházközségünkben a Bio-Drog-Berta Kft. Kiváló Magyar Élelmiszer Védjeggyel rendelkező bio termékeit. A választék gazdag: fűszerek, krémek, nektárok, csokoládék, tea, kakaó, méz, csokipasztillák. Megrendelő lapok leadása minden hónap harmadik hetének csütörtökjéig történik. A termékcsomag átvétele minden hónap negyedik hetének péntekjétől egy héten keresztül zajlik. A rendeléssel, a termékek átvételével kapcsolatos részletes információkat megtalálják az egyházközség honlapján a www.battaplebania.hu oldalon ill. a Szent István Templom hirdetési pultjára kihelyezett termékmegrendelő lapon. A lap minden lényeges információt tartalmaz. A rendelések leadását, a termékcsomag átvételét a Bio-Drog-Berta Kft. megbízásából Strauszné Könözsi Vera végzi ellenszolgáltatás nélkül. Reklamáció közvetlenül a Bio-Drog-Berta Kft.-nél lehetséges. Bio-Drog-Berta Kft.: www.bioberta.hu