November 17. hétfő: Nagy Szent Gertrúd szűz

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: +Férjért, Édesapáért halálának 7. évfordulójára Sz István T.

November 18. kedd: Szent Péter- és Szent Pál bazilikák felszentelése

08:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Élő László GyörgyértSzent István Templom

November 19. szerda: Árpád-házi Szent Erzsébet

11:00: Darázs József temetése

17:15: Rózsafüzér imádságSzent István Templom

18:00: Liturgia szentségimádással és szentáldozással Sz István T.

November 20. csütörtök: Köznap

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: +Édesanyáért halálának 5. évfordulójára Sz István Templom

November 21. péntek: Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

08:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Heimert család élő és +tagjaiért Szent István Templom

November 22. szombat: Szent Cecília szűz és vértanú

17:00: Görögkatolikus mise (liturgia)Szent István Templom

18:00: +Édesapáért, Lak AttiláértSzent István Templom

November 23. Vasárnap: Évközi 34. vasárnap Krisztus, a mindenség királya Karitász gyűjtés

09:00: Orgonás

Balázs és Parádi család élő és +tagjaiért Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: +Prezenszki Józsefért, Édesanyjáért és Húgáért

Szent István Templom

Az imaapostolság szándékai november hónapra:

Általános: (Magányos emberek) Hogy azok a személyek, akik a magánytól szenvednek, megtapasztalják Isten közelségét és a testvérek támogatását.

Missziós: (Kispapok és szerzetesek nevelői) Hogy a fiatal szeminaristáknak, férfi és női szerzeteseknek legyenek bölcs és jól felkészült nevelőik.

A decemberi Adoremus és Élő kenyér megérkezett.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

2. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 25, kedd, 20:30.

3. Beszélgetés a hitről címmel ministráns foglalkozást tartunk 2014. november 17-én 16 – 17 óra között a hittan teremben.

4. Hétfő-pénteki napokon előre láthatólag hosszútávon ingyenes egy tál meleg ételosztás lesz a Szent István Templomunk oldalajtajánál kb. 14-15 óra között, azon rászorult százhalombattaiaknak, akik más, szociális rászorultság miatt, ehhez hasonló támogatásban nem részesülnek. Akik ezt a szolgáltatást igénybe szeretnék venni, illetve mások részére kívánják elvinni, egy kb. fél és egy liter, meleg étel befogadására alkalmas, zárható, tiszta edénnyel jöjjenek, illetve küldjék el azt a személyt, aki nekik el tudja vinni. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ebben az igény felmérésben, szervezésben segítsenek! Az ételt ideszállító, illetve főző cég 2-300 ételadaggal számol. Az ételosztás finanszírozását a Magyar Állam végzi. Kérem továbbá, hogy aki szeretne segíteni ebben a karitatív munkában, jelentkezzen az irodában mielőbb! (illessy.matyas.atya@gmail.com, telefonon 06-30-991-9991, krisznegro@gmail.com telefonon: 06-30-491-55-02)

5. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· Ezentúl, ha bármilyen kérdésük, kérésük van a hitoktatással, programokkal kapcsolatban, az alábbi új e-mail címen érhetnek el bennünket: batta.hittan@gmail.com

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • A Székesegyház felszentelésének évfordulóját november 25-én 18 órakor kezdődő szentmisével ünnepli Egyházmegyénk Székesfehérváron.
  • A Püspöki Palota kertjében november 29-én 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. A Szent Benedek Óvoda, Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimnázium felvételt hirdet a 2015-16-os tanévre. Bővebb információ: www.szentbenedekiskola.hu

2. A kedves testvérek figyelmébe ajánljuk a Faludi Ferenc Akadémia dokufilmklubját az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Bp. Rákóczi út 21.) A programról bővebb felvilágosítás: www.faludiakademia.hu

3. Pár- és családterápia pszichológiai és életvezetési tanácsadás: Bogdán Bence, tel: 06-30-6535405, e-mail: bobek303@gmail.com

4. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

· Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon. Próba: minden héten szerdán 18:00-20:00, helyszín: Szent István Templom közösségi terem. Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, tel.: 70/9412-442, e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

· Hittanosok figyelem! A hittanverseny keretén belül zsoltáréneklési versenyt hirdetünk a számotokra Szólalj meg zsoltár! címmel. Érdeklődjetek és jelentkezzetek a hitoktatóitoknál és nyerjetek karácsonyi ajándékcsomagot, valamint ingyenes részvételt a nyári hittantáborba!

  • Kedves Hívek! Novembertől havonta egy alkalommal megrendelhetik egyházközségünkben a Bio-Drog-Berta Kft. Kiváló Magyar Élelmiszer Védjeggyel rendelkező bio termékeit. A választék gazdag: fűszerek, krémek, nektárok, csokoládék, tea, kakaó, méz, csokipasztillák. Megrendelő lapok leadása minden hónap harmadik hetének csütörtökjéig történik. A termékcsomag átvétele minden hónap negyedik hetének péntekjétől egy héten keresztül zajlik. A rendeléssel, a termékek átvételével kapcsolatos részletes információkat megtalálják az egyházközség honlapján a www.battaplebania.hu oldalon ill. a Szent István Templom hirdetési pultjára kihelyezett termékmegrendelő lapon. A lap minden lényeges információt tartalmaz. A rendelések leadását, a termékcsomag átvételét a Bio-Drog-Berta Kft. megbízásából Strauszné Könözsi Vera végzi ellenszolgáltatás nélkül. Reklamáció közvetlenül a Bio-Drog-Berta Kft.-nél lehetséges. Bio-Drog-Berta Kft.: www.bioberta.hu