November 24. hétfő: Szent Dung-Lac András áldozópap és társai, vietnami vértanúk.

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Egy család élő tagjaiért Szent István Templom

November 25. kedd: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú

08:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

November 26. szerda: Köznap

17:15: Rózsafüzér imádságSzent István Templom

18:00: Liturgia szentségimádással és szentáldozással Sz István T.

November 27. csütörtök: Köznap

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

November 28. péntek: Köznap

08:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Heimert család élő és +tagjaiért Szent István Templom

November 29. szombat: Szűz Mária szombatja

16:30: Görögkatolikus mise (liturgia)Szent István Templom

18:00: +ÉdesanyáértSzent István Templom

November 30. Vasárnap: Advent 1. vasárnapja

09:00: Noé Bárkája Zenekar

+Palotár Józsefért és +Palotár Józsefnéért Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

17:15: Rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: +Édesapáért és Édesanyáért Joó Lajosér és nejéért Margitért

Szent István Templom

Kedves Hívek! Adventi időszakban hétköznapokon reggel 6 órakor tartunk rorate szentmisét. Ebben az időszakban este NEM lesz szentmise a Szent István Templomban. A Szent László Templomban kedden és pénteken reggel 7 órakor tartunk rorate szentmisét. A rorate szentmisék előtt negyed órával, 5:45-től gyónási lehetőség lesz.

Az imaapostolság szándékai november hónapra:

Általános: (Magányos emberek) Hogy azok a személyek, akik a magánytól szenvednek, megtapasztalják Isten közelségét és a testvérek támogatását.

Missziós: (Kispapok és szerzetesek nevelői) Hogy a fiatal szeminaristáknak, férfi és női szerzeteseknek legyenek bölcs és jól felkészült nevelőik.

A decemberi Adoremus és Élő kenyér megérkezett.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. November 25-én, kedden a városi nyugdíjas klub összejövetelt tart 16:30-tól a Szent István Templom közösségi termében.

2. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

3. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 25, kedd, 20:30.

4. 2014. november 28-án 16 órától a Szülők Fóruma Egyesület szervezésében a Születéstől a felnőttkorig című konferencia keretében Tapolyai Emőke pszichológus, pasztorál pszichológus tart előadást a Szent István Templomban Szavak, melyekre gyermekeink éheznek címmel.

5. Beszélgetés a hitről címmel ministráns foglalkozást tartunk 2014. december 1-én 16 – 17 óra között a hittan teremben.

6. Hétfő-pénteki napokon előre láthatólag hosszútávon ingyenes egy tál meleg ételosztás lesz a Szent István Templomunk oldalajtajánál kb. 14-15 óra között, azon rászorult százhalombattaiaknak, akik más, szociális rászorultság miatt, ehhez hasonló támogatásban nem részesülnek. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ebben az igény felmérésben, szervezésben segítsenek! Az ételt ideszállító, illetve főző cég 2-300 ételadaggal számol. Az ételosztás finanszírozását a Magyar Állam végzi. Kérem továbbá, hogy aki szeretne segíteni ebben a karitatív munkában, jelentkezzen az irodában mielőbb! (illessy.matyas.atya@gmail.com, telefonon 06-30-991-9991, krisznegro@gmail.com telefonon: 06-30-491-55-02)

7. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· HITTANOS ADVENTI VÁSÁR. Kedves Hívek! A vásáron olyan díszek, mézeskalácsok, koszorúk, képeslapok közül válogathatnak, amelyeket hittanosaink közösen készítettek. A vásáron befolyt összegből gyereknapot, kirándulást szeretnénk szervezni. A vásár időpontjai: nov. 30: 9:00 Szent István templom, 11:00 Szent László templom, dec. 7: 9:00 Szent István templom, 11:00 Szent László templom. Szeretettel várjuk önöket!

· Ezentúl, ha bármilyen kérdésük, kérésük van a hitoktatással, programokkal kapcsolatban, az alábbi új e-mail címen érhetnek el bennünket: batta.hittan@gmail.com

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • A Székesegyház felszentelésének évfordulóját november 25-én 18 órakor kezdődő szentmisével ünnepli Egyházmegyénk Székesfehérváron.
  • A Püspöki Palota kertjében november 29-én 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. A Szent Benedek Óvoda, Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimnázium felvételt hirdet a 2015-16-os tanévre. Bővebb információ: www.szentbenedekiskola.hu

2. A kedves testvérek figyelmébe ajánljuk a Faludi Ferenc Akadémia dokufilmklubját az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Bp. Rákóczi út 21.) A programról bővebb felvilágosítás: www.faludiakademia.hu

3. Pár- és családterápia pszichológiai és életvezetési tanácsadás: Bogdán Bence, tel: 06-30-6535405, e-mail: bobek303@gmail.com

4. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

· Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, tel.: 70/9412-442, e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

· Hittanosok figyelem! A hittanverseny keretén belül zsoltáréneklési versenyt hirdetünk a számotokra Szólalj meg zsoltár! címmel. Érdeklődjetek és jelentkezzetek a hitoktatóitoknál és nyerjetek karácsonyi ajándékcsomagot, valamint ingyenes részvételt a nyári hittantáborba!

· Bio termékek karácsonyra Szép és hasznos karácsonyi ajándék lehet szeretteinek a Bio-Drog-Berta Kft. sokféle bio terméke: fűszerek, csokoládék, italok, sűrítmények. Tekintse meg az egyházközség honlapjára feltett árlistát és a rendelés részletes leírását, vagy olvassa el a Szent István Templomba kihelyezett információkat és töltse kis a termékmegrendelőt!

Információ: Strauszné Könözsi Vera + 36 70/9412-442

· Kedves Hívek
A Szent István Kórus rendezésében kilencedik alkalommal kerül sor a hagyományos Adventi programra, Házi muzsika Adventkor címmel. A koncerten jótékonysági gyűjtést rendezünk a kórus és egyesülete, a Musica Divina Egyesület működési támogatásáért. A koncerten zenés vetítéssel elevenítjük fel a házi muzsikálás szokását. Közreműködnek: Szent István Kórus, hittanosokból szervezett Pacsirta Kórus, a Margaréta Kórus, az Érdi Kamarazenekar és Kónya István lantművész. A koncertet megnyitja: Bóna Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője.
Az időpont: december 5. péntek 19:00 óra Helyszín: Szent István Templom A koncert után Szeretetvendégséget tartunk. A koncertre és a Szeretetvendégségre a belépés ingyenes. A koncert időpontjában mézeskalácsvásár lesz, a bevételt a kórus és egyesületének működésére fordítjuk. A további mézeskalács vásárok időpontja: dec. 7. 18:00 óra a mise előtt, és dec. 24. 16:00 óra karácsonyi gyermekműsor Kérjük a kedves híveket, hogy sütemény-adományaikkal támogassák a Szeretetvendégséget! A süteményeket dec. 5-én 17:00 órától lehet leadni a Szent István Templom közösségi termében. Köszönjük jó szándékú adományaikat! Mindenkit szeretettel várunk a programokra!

· Csak tiszta forrásból! Szeretettel várjuk az érdeklődőket 2014. november 29-én 15:00 órakor a témában tartott előadásra, ételkóstolásra és szabadtéri mozgásra. Helyszín: Százhalombatta Szent István Templom, közösségi terem, udvar Témák: 1. Tiszta víz, ásványvízelőadó: Bécsi Tamás 2. Testi egészség: folyadékfogyasztás, egészséges élelmiszerek, változatos étrend előadó: dr. Peredy Margit 3. Ételbemutató, kóstoló: A résztvevők által elkészített ételek kóstolása – receptcsere 4. Mozgás a szabadban, általános mozgásformák. A mozgást vezeti: Bécsi Boglárka gyógytornász Kérjük, hogy vegyen részt az ételbemutatón és 1 adag ételt, vagy kis mennyiségű süteményt készítsen egészséges élelmiszerekből! Kérjük, hogy jelezze telefonon a részvételét és a bemutatóra hozza el az étel receptjét több példányban! Jelentkezés: Bécsiné Csehek Gyöngyi 30/981-8516 Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Információ: Strauszné Könözsi Vera mobil: + 36 70/ 9412-442