Október 6. hétfő: Szent Brúnó áldozópap

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: +Sándorért és ErnőértSzent István Templom

Október 7. kedd: Rózsafüzér Királynője

08:00: Szent László Pl. Templom

18:15: Rózsafüzér Szent István Templom

19:00: Beteg szülőkért Szent István Templom

Október8. szerda: Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátronája

18:15: Októberi rózsafüzér imádságSzent István Templom

19:00: Liturgia szentségimádással és szentáldozással Sz István T.

Október 9. csütörtök: Szent Dénes püspök és társai vértanúk, Leonardi Szent János áldozópap

18:15: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Október 10. péntek: Köznap

07:00: Szent László Pl. Templom

18:15: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

19:00: Élő Róbertért és Blankáért Szent István Templom

Október 11. szombat: Boldog XXIII. János pápa, Szűz Mária szombatja

17:00: Görögkatolikus mise (liturgia) Szent István Templom

18:15: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Október 12. Vasárnap: Évközi 28. vasárnap

09:00: Orgonás

+Édesapáért Szent István Templom

10:00: Majer Patrik keresztelője Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

18:15: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Az imaapostolság szándékai október hónapra:

Általános: (Béke) Hogy az Úr adjon békét a világ azon vidékeinek, amelyeket leginkább gyötör a háború és az erőszak.

Missziós: (Missziós világnap) Hogy a missziós világnap minden hívőben felébressze a szenvedélyt és a buzgóságot arra, hogy az egész világnak megvigye az evangéliumot.

Miserend változás!

A Szent László Templomban a pénteki szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Szentlélek imaközösség keddenként 19:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

2. Imaóra, zenés áhítat: október 14. kedd, 20:30.

3. V. Jubileumi élő rózsafüzér zarándoklat Érdért és a környező településekért 2014. október 11-én, szombaton. Bővebb információ: www.erdirozsafüzer.hu

4. A Szent László Templom és a szomszéd ház, Patóék volt háza közötti kerítést vagy újjáépíteni, vagy felújítani szeretné még idén az Egyházközségünk. Ehhez várjuk a hívek adományát, amit az irodai időben tehetnek meg.

5. Kérjük azon egyházközségi tagjainkat, akik még nem rendezték 2014 évi egyházadójukat, irodaidőben, vagy szentmisék előtt vagy után rendezni szíveskedjenek. Azokon a szentmiséken, amin a Noé Bárkája Zenekar teljesít zenei szolgálatot, Németh Andrásnál is rendezhetik egyházadójukat.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

Hittanos verseny:

  • A verseny célja, hogy a gyerekek minél jobban becsatlakozzanak az Egyházközség életébe. Az év során a gyerekek pontokat gyűjthetnek, ezeket a hitoktatók jegyzik.
  • Év végén a három legtöbb pontot elért hittanos, ingyenesen vehet részt, a nyári hittantáborban.
  • A pontszámban utánuk következő öt gyermek pedig ajándékcsomagot kap. A verseny végeredményét a tanévzáró szentmisén hirdetjük ki. A pontgyűjtésről bővebben a hitoktatóknál, hirdetőtáblán és a honlapon érdeklődhetnek.

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉSEK:

  • Az idén is megrendezésre kerül a „72 óra kompromisszum nélkül” program október 9 – 12 között. Bővebb információ: www.72ora.hu
  • Prohászka Ottokár püspök születésének évfordulóján, október 10-én 16 órától ünnepi szimpoziont tartanak a Prohászka emléktemplomban.
  • Október 11-én a budapesti Szent Imre Ciszterci Plébániatemplomba kerül sor a Világmisszió Országos Ünnepére egész napos programmal. Bővebb információ: www.papaimisszio.hu
  • Nagyszülők zarándoklatára lesz október 13-án 9 órától Alsószentivánon.
  • Egyházmegyénk az 1956-os forradalom 58. évfordulója alkalmából október 22-én 9 órakor ünnepséget tart. A kedves híveket is szeretettel várják.
  • Családjaink a magyar Szent Család oltalmában ünnepség november 8-án 10 órakor kezdődik szentmisével a székesfehérvári Székesegyházban.

EGYÉB HIRDETÉSEK:

1. Egyedülálló szülők számára három hétvégéből álló lelkigyakorlat sorozatot szervez a katolikus Emmánuel Közösség. Bővebb információ: www.avelap.hu

2. Előadás és beszélgetéssorozat indul keresztény házasságra készülő fiatalok számára Október 1-én, szerdán 19 órától kezdődően kéthetente. Helyszín: Sapientia Hittudományi Főiskola (Bp., V. ker. Piarista köz)

3. A kedves testvérek figyelmébe ajánljuk a Faludi Ferenc Akadémia dukufilmklubját az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Bp. Rákóczi út 21.) A programról bővebb felvilágosítás: www.faludiakademia.hu

4. Pár- és családterápia pszichológiai és életvezetési tanácsadás: Bogdán Bence, tel: 06-30-6535405, e-mail: bobek303@gmail.com

5. A Szeretetláng egy világszerte elterjedt lelkiség, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet hatgyermekes magyar édesanya 1961 és 1983 között az Úr Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásai és az ezeket magában foglaló Szeretetláng Lelki Napló nyomán jött létre. A Szeretetláng Mozgalom elérhetőségei: 1029 Budapest, Álmos vezér utca 22., honlap: www.szeretetlang.hu, e-mail: kindelgyozo@gmail.com.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSE:

Kedves Hívek! A tíz éves fennállását ünneplő Szent István Kórus hívja a tagjai közé az énekelni szerető családokat, fiatalokat! Ismerkedés a különböző zenei korok muzsikájával, sok éneklés, különleges élmények, kirándulás, koncertfellépések, egyházi zenei szolgálat. A kórus várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnek énekelni, akik szívesen vesznek részt egy közösség életében és örömmel szolgálják az egyházközséget!

Egyéb információ a kihelyezett szórólapokon.

Első próba: szept. 10. szerda 18:00-20:00 óra. Próba: minden héten szerdán 18:00-20:00 órahelyszín: Szent István Templom közösségi terem.

A kórus egyesülete: Musica Divina Egyesület

Karnagy: Strauszné Könözsi Vera, telefon: 70/9412-442

e-mail: veronika.konozsi@gmail.com, internet: www.szentistvankorus.hu

A vegyes kar a próbanapokon egész évben várja a jelentkezőket!

Október 6-án, délután 5 órakor az Aradi Vértanúk Emléknapján az óvárosi Szent László Téren a helyi KÉSZ megemlékezést tart. Mindenkit szeretettel várnak, részletek a kitett szórólapon.

Imádkozzunk a Püspöki Szinódus III. Rendkívüli Közgyűléséért, amely október 5-e és 19-e között ül össze Rómában „A családdal kapcsolatos lelkipásztori kihívások az evangelizáció összefüggésében” témában.

Spányi Antal Megyéspüspök Úr kéri a plébániai közösségeket, híveket, hogy imádkozzanak a Szinódus előtt és alatt a különféle alkalmakkor, pl. szentmisék előtt vagy alatt.

Imádság a Szent Családhoz a római Püspöki Szinódusért

– írta Ferenc pápa –

Jézus, Mária, József, bennetek szemléljük az igaz szeretet csillogását, hozzátok fordulunk bizalommal.

Názáreti Szent Család, tedd a mi családjainkat is a megélt közösség és az imádság helyévé, az Evangélium hiteles iskolájává, kicsiny család-egyházzá.

Názáreti Szent Család, add, hogy a családoknak ne kelljen többé megtapasztalniuk az erőszakot, a bezártságot, a megosztottságot; és akiket megbántottak vagy megbotránkoztattak hamarosan megvigasztalódhassanak és meggyógyuljanak.

Názáreti Szent Család, add, hogy a következő Püspöki Szinódus mindenkiben újraélessze annak tudatát, hogy a család szent és sérthetetlen, Isten tervének ékköve.

Jézus, Mária és József, halljátok meg és hallgassátok meg könyörgésünket.