Március 30. hétfő: Nagyhétfő18:00: Szent István Templom
Március 31. kedd: Nagykedd08:00: Szent László Pl. Templom

18:00: Szent István Templom

Április 1. szerda: Nagyszerda18:00: Szent István Templom

19:00: Canticum Novum Kamarakórus húsvéti koncertje.

Április 2. csütörtök: Nagycsütörtök08:00 – 18:00: Szentségimádás Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Április 3. péntek: Nagypéntek07:30: Keresztút Szent László Pl. Templom

15:00: Keresztút Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

21:45: Éjszakai keresztút a Téglagyári Kereszthez.

23:00: Ifjúsági keresztút a pesthidegkúti kálváriához.

Április 4. szombat: Nagyszombat15:00: Görög katolikus feltámadási liturgia Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Április 5. Vasárnap: Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadása09:00: Szent István Kórus, Orgonás

Bajor Jenő tárnoki plébános halálának 10. évfordulójára

Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

16:30: Húsvéti görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Április 6-án, Húsvéthétfőn 9 órakor a Szent István Templomban, 11 órakor a Szent László Plébánia Templomban lesz szentmise.

Este NEM lesz szentmise.

Imaapostolság szándékai április hónapra:

Egyetemes: Hogy az emberek megtanulják tisztelni és megőrizni a teremtést mint Isten ajándékát.

Evangelizációs: Hogy az üldözött keresztények érezzék a feltámadt Úr megerősítő jelenlétét és az egész Egyház szolidaritását.

A Nagyböjt

A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti liturgia hangolja ugyanis a húsvéti misztérium megünneplésére mind a keresztségre készülőket a keresztény beavatás különféle fokozatai által, mind a hívőket, akik visszaemlékeznek keresztségükre és bűnbánatot tartanak. – A nagyböjti idő hamvazószerdától nagycsütörtök estig, a szentmise megkezdéséig tart. Nagyböjt kezdetétől a húsvéti virrasztásig nem mondunk Alleluját (ESZ 27,28).

Köszönöm a Kedves Testvéreknek a kispapok támogatására a fali perselybe bedobott és az irodába leadott adományaikat. Összesen ebben a hónapban 47 180 forint támogatás érkezett. Kérjük lehetőségeik szerint a továbbiakban is támogassák kispapjainkat.

Azok a Hívek, akik felvették a betegek kenetét, az emléklapot átvehetik az irodában.

Mátyás Atya április 1-én szerdán látogatja meg a betegeket, hogy el tudják végezni a húsvéti szentgyónásukat és a szentáldozásukat.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Nagycsütörtökön és nagypénteken 17:30-tól, nagyszombaton 17 órától ministráns próbát tartunk. Kérjük a ministránsokat, hogy pontosan jelenjenek meg.

2. Hétfőnként 19 órától felnőtt hittant tartok, melyre várom a házasságra készülőket, illetve azokat a felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, megbérmálva.

3. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

4. Jegyesoktatást keddenként 19-20 között tartok a közösségi teremben.

5. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2015. március 31, kedd, 20:30.

6. Nagyböjtben csütörtökönként 8 – 18 óráig szentségimádást tartunk a Szent István Templomban.

7. Nagyböjt péntekein a Szent László Templomban 07:30-tól, a Szent István Templomban 17:30-tól keresztutat tartunk.

8. 2015. szeptember 20-án vasárnap 16 órától Egyházközségünkben Spányi Antal megyéspüspök úr kiszolgáltatja a bérmálás szentségét. Bérmálásra felkészítő foglalkozást két csoportban tartok. Ifjúsági csoport (13 – 20 éves kor között) foglalkozásait szombatonként 16:00 – 17:30 között, felnőtt csoportét (20 éves kor felett) hétfőnként 19 órától tartom. Mindkét foglalkozás a Szent István Templom közösségi termében lesz.

Kedves Hívek!

· Összefogás Kárpátaljáért! A jövő héttől több százhalombattai civil szervezet, a Református Egyház és a Római Katolikus Egyházközségünk tartós élelmiszert és pénzadományt gyűjt kárpátaljai ingyenkonyhák és rászoruló családok számára. Adományaikat leadhatják az irodában is. További információ a kihelyezett plakáton.

· Százhalombattai civil szervezetek összefogásával gyűjtés indult Socó Ádámért. Támogatásukat a Szent István és a Szent László Templomba kihelyezett adománygyűjtő dobozokba helyezheti el.

· Elhuny Kubinyi Anna Kossuth- és Prima Primissima díjas textilművész, akinek jelenleg kiállítása van a Szent István Templomban. Kérem a Kedves Híveket, imádkozzunk lelki üdvéért. Kiállítása látogatható csütörtökönként egész nap, a többi napokon 17 órától.

· Egyházmegyei ministráns találkozó 2015. ápr. 18-án lesz Székesfehérváron 9:30-tól a Prohászka Emléktemplomban.

· Ajánlom a kedves Testvérek figyelmébe a Magyar Kurír Katolikus Hírportált. Elérhető: www.magyarkurir.hu

  • 2014. november 30-án kezdődött és 2016. február 2-ig tart a megszentelt élet éve. A programokról bővebb információ: www.szerzetese.hu honlapon található.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· Kérjük, hogy a templomban található gyereksarokban hagyjanak rendet maguk után, különben nem tudjuk tovább fenntartani!

· Fiatal hittanosaink vasárnaponként vagy szombatonként kosárlabda-foci játékot szeretne tartani minden hónapban kétszer. Szeretettel várunk minden sportos gyereket 7-16 év között. Jelentkezni lehet: urbpisti@freemail.hu vagy személyesen Leveles Péternél, Bukovinszki Rékánál, Lajos Zsuzsannánál, Straussz Kálmánnál vagy Urbán Istvánnál

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

· Hitoktatással, programokkal kapcsolatos kérdéseikkel, az alábbi e-mail címen érhetik el a hitoktatókat: batta.hittan@gmail.com

· Szeretettel hívjuk és várjuk a gyermeket a következő programokra!

· 1. Elutazós hittantábor: 2015. 06. 22-25.

Ára: kb. 10000 Ft, Úticél: Pilismarót

· 3. Napközis hittantábor: 2015. 07. 06-10., Ára: kb. 7000

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

1. Kedves Hívek! A Szent István Kórus és Szamosvölgyi Máté kántor ebben az évben is várja az önkénteseket, akik éneklésükkel szívesen szolgálnak egyrészt a Nagyhét napjain a szertartásokban, másrészt a Virágvasárnapi és a Nagypénteki Passióban. Az önként jelentkezők a kórus tagjaival közösen énekelnek.

Próba: Virágvasárnapi, Nagypénteki Passió próbája: márc. 28. 18:00 óra

Kérjük, hogy jelentkezzenek telefonon, vagy személyesen Strauszné Könözsi Veránál 70/9412-442 vagy Szamosvölgyi Máténál 20/252-5372!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

2. Rendelje meg a Bio-Drog-Berta Kft. (www.bioberta.hu) termékeit! Megrendelés és a termékek átvétele Százhalombattán történik. A termékek minőségét, szállítását a Bio-Drog-Berta Kft. garantálja. A megrendelőlap letölthető a honlapról, de megtalálható a Szent István Templomba is. Bővebb információ: www.battaplebania.hu, Strauszné Könözsi Vera: +36 70/9412-442.

3. Hittanosok figyelem! Szólalj meg zsoltár!

2015-ben is folytatódik a hittanosok zsoltáréneklési versenye a Szent István Templomban. A következő időpontok: ápr. 19. máj. 24.

4. Életjáradék-biztos befektetés: Életjáradékért eladnám 9. emeleti 53 m2-es, 2 szoba összkomfortos, erkélyes panel lakásomat vagy elcserélném garzon lakásra, első emeletig. Érdeklődni lehet: 70/567-1168