Március 9. hétfő: Köznap

18:00: Élő Orsolyáért és családjáért Szent István Templom

Március 10. kedd: Köznap

08:00: Szent László Pl. Templom

18:00: +Nagy Andrásné lelki üdvéért Szent István Templom

Március 11. szerda: Köznap

18:00: Szent István Templom

Március 12. csütörtök: Köznap

14:00: Mord Istvánné temetése

18:00: Sefcsik család +tagjaiértSzent István Templom

Március 13. péntek: Köznap

08:00: Szent László Pl. Templom

08:30: Keresztút Szent László Pl. Templom

17:30: Keresztút Szent István Templom

18:00: +Édesapáért és +Hozzátartozókért Szent István Templom

Március 14. szombat: Köznap

08:00: Szent István Templom

16:30: Görögkatolikus mise (liturgia)Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Március 15. Vasárnap: Nagyböjt 4. vasárnapja

Gyűjtés Kárpátalja javára

09:00: Scola, Orgonás

+Szülőkért és Nagyszülőkért

+Balla Károlyné Gizikéért Szent István Templom

11:00: +Szokolai Lászlóért és +családtagokért Szent László Pl. T.

18:00: Szent István Templom

Imaapostolság szándékai március hónapra:

Egyetemes: Hogy mindazok, akik tudományos kutatásokban vesznek részt, az emberi személy egésze javának szolgálatára szenteljék magukat.

Evangelizációs: Hogy egyre elismertebb legyen mindaz a sajátos többlet, amit a nő ad az Egyháznak.

A Nagyböjt

A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti liturgia hangolja ugyanis a húsvéti misztérium megünneplésére mind a keresztségre készülőket a keresztény beavatás különféle fokozatai által, mind a hívőket, akik visszaemlékeznek keresztségükre és bűnbánatot tartanak. – A nagyböjti idő hamvazószerdától nagycsütörtök estig, a szentmise megkezdéséig tart. Nagyböjt kezdetétől a húsvéti virrasztásig nem mondunk Alleluját (ESZ 27,28).

Kedves Hívek!

· A Nagyböjtben csütörtökönként egész napos szentségimádást szeretnénk tartani a Szent István Templomban. Kérjük a kedves híveket, hogy jelentkezzenek a templom őrzésére a hátsó asztalra kitett lapon. A nagyböjti időszak után is szeretnénk meghosszabbítani a szentségimádást, amennyiben meg tudjuk oldani a templom felügyeletét.

· Kubinyi Anna Kossuth- és Prima Primissima díjas textilművész kiállítása nyílit a Szent István Templomban. A kiállítás húsvét hétfőig látogatható.

  • Kérjük, hogy a kispapjaink támogatására szánt adományukat a kijárat gyóntatószék felőli oldalánál lévő fali perselybe helyezzék, vagy adják le az irodában.
  • IV. Zarándoklat a városért, Százhalombattáért időpontja: 2015. március 14 szombat. A nagyböjti időszakban kiváló alkalom a zarándoklat az engesztelésre, alkalom a hálánk és kéréseink közvetítésére, lehetőség közösségünk építésére. Ezen a napon a Szent István Templomban egész napos szentségimádást tartunk. Kérjük a Kedves Híveket, hogy jelentkezzenek a templom őrzésére, a hátsó asztalra kitett lapon.

· Nagyböjt péntekein a Szent László Templomban 08:30-tól, a Szent István Templomban 17:30-tól keresztutat tartunk. Március 20-án családos csoport tartja a keresztutat.

· 2015. szeptember 20-án vasárnap 16 órától Egyházközségünkben Spányi Antal megyéspüspök úr kiszolgáltatja a bérmálás szentségét. Bérmálásra felkészítő foglalkozást két csoportban tartok. Ifjúsági csoport (13 – 20 éves kor között) foglalkozásait szombatonként 16:00 – 17:30 között, felnőtt csoportét (20 éves kor felett) hétfőnként 19 órától tartom. Mindkét foglalkozás a Szent István Templom közösségi termében lesz.

· Azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni, kérem jelentkezzenek az irodában.

· Ajánlom a kedves Testvérek figyelmébe a Magyar Kurír Katolikus Hírportált. Elérhető: www.magyarkurir.hu

· 2015. március 9-én 16:30-tól a Pártok Háza Dísztermében beiskolázási fórum lesz, ahol a hit és erkölcs oktatással kapcsolatban is tájékozódhatnak a szülők.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Hétfőnként 19 órától felnőtt hittant tartok, melyre várom a házasságra készülőket, illetve azokat a felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, megbérmálva.

2. Ministráns foglalkozást tartunk 2015. március 9-én hétfőn 16:30-17:30-ig.

3. A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit, melyre minden testvérünket szeretettel várják.

4. Jegyesoktatást keddenként 19-20 között tartok a közösségi teremben. Első foglalkozás: március 3.

5. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2015. március 17, kedd, 20:30.

6. A Városi Nyugdíjas Klub szerdán 16:30-tól tartja összejövetelét a közösségi teremben.

7. 2014. november 30-án kezdődött és 2016. február 2-ig tart a megszentelt élet éve. A programokról bővebb információ: www.szerzetese.hu honlapon található.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

· Hitoktatással, programokkal kapcsolatos kérdéseikkel, az alábbi e-mail címen érhetik el a hitoktatókat: batta.hittan@gmail.com

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

1. Kedves Hívek! A Szent István Kórus és Szamosvölgyi Máté kántor ebben az évben is várja az önkénteseket, akik éneklésükkel szívesen szolgálnak egyrészt a Nagyhét napjain a szertartásokban, másrészt a Virágvasárnapi és a Nagypénteki Passióban. Az önként jelentkezők a kórus tagjaival közösen énekelnek.

Próbák: Nagyheti énekek gyakorlása: márc. 20. péntek 18:00 óra / közösségi terem Virágvasárnapi, Nagypénteki Passió próbája: márc. 28. 18:00 óra /közösségi terem

Kérjük, hogy jelentkezzenek telefonon, vagy személyesen Strauszné Könözsi Veránál mobil: 70/9412-442 vagy Szamosvölgyi Máténál mobil: 20/252-5372!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Strauszné Könözsi Vera, Szamosvölgyi Máté

2. Rendelje meg a Bio-Drog-Berta Kft. (www.bioberta.hu) termékeit! Megrendelés és a termékek átvétele Százhalombattán történik. A termékek minőségét, szállítását a Bio-Drog-Berta Kft. garantálja. A bővebb információk tartalmazzák, a megrendelés, a szállítása, a csomagátvétel feltételeit, a termékkatalógust, az esetleges reklamáció és a fizetés részleteit. A megrendelőlap letölthető a honlapról, de megtalálható a Szent István Templomba is. Bővebb információ: www.battaplebania.hu, Strauszné Könözsi Vera: +36 70/9412-442.

3. Hittanosok figyelem! Szólalj meg zsoltár!

2015-ben is folytatódik a hittanosok zsoltáréneklési versenye a Szent István Templomban. A következő időpontok: márc. 15., ápr. 19. máj. 24.