Április 27. hétfő: Köznap

19:00: +Dudás Pálné Magdi néniért Szent István Templom

Április 28. kedd: Chanel szent Péter áldozópap és vértanú és Szent Monforti Grignion Lajos-Mária áldozópap

08:00: Szent László Pl. Templom

19:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Április 29. szerda: Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje

19:00: Szent István Templom

Április 30. csütörtök: Szent V. Piusz pápa

08:00 – 19:00: Szentségimádás Szent István Templom

19:00: Bűneink bocsánatáért és a Tisztítótűzben szenvedőkért

Szent István Templom

Május 1. péntek: Szent József a munkás, Elsőpéntek

08:00: Szent László Pl. Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: A Rózsafűzértársulat élő és +tagjaiértSzent István Templom

Május 2. szombat: Szent Atanáz püspök és egyháztanító, Elsőszombat

08:00: Szent István Templom

15:00: Angyal Tamás és Végvári Anna esküvője

17:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: +Vlukovszki Józsefért és +Családtagokért Sz István T.

Május 3. Vasárnap: Húsvét 5. vasárnapja

09:00: Noé Bárkája Zenekar

Mihalina Jánosért és nejéért Sípos Máriáért haláluk évfordulójára

Sz. István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: +Szülőkért, Nagyszülőkért Kovalik Jánosért és

Alföldi Annáért Szent István Templom

Imaapostolság szándékai május hónapra:

Egyetemes: Hogy elutasítva a közömbösség kultúráját, törődni tudjunk felebarátaink szenvedésével, főként a betegekkel és a szegényekkel.

Evangelizációs: Hogy Mária közbenjárása segítse azokat a keresztényeket, akik elvilágiasodott környezetben élnek, hogy képesek legyenek Jézust hirdetni.

Kedves Hívek!

A nagyböjtben elindított csütörtöki egész napos szentségimádást szeretnénk az év további időszakában is folytatni. Sokan bejönnek a templomba ezen a napon hálát adni, imádkozni. Kérem a Kedves Testvéreket, és jelentkezzenek a templom őrzésére. Szeretnénk, ha minden órára 2-3 jelentkező volna, és ha esetlegesen valakinek egyéb elfoglaltsága lenne is legyen megoldva a templom őrzése.

Kérjük a Kedves Híveket, hogy adóbevallásukban rendelkezzenek adójuk 1 %-ról.

Magyar Katolikus Egyház, technikai szám: 0011

Összefogás a Magyar Családokért Orsz. Egyesület, adósz: 18246472-1-16

A májusi Adoremus és Élő Kenyér megérkezett.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Bérmálkozási felkészítést tartok minden szombaton 17:30 – 18:45-ig. Gyülekező, játék: 17 órától. Azok a fiatalok, akik szeretnének szeptemberben bérmálkozni, kötelező részt venni.

2. Időpont változás! Hétfőnként 17:30-tól felnőtt hittant tartok, a házasságra készülőknek, illetve azokat a felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, megbérmálva.

3. A Szentlélek imaközösség keddenként 19:30-tól tartja összejöveteleit.

4. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2015. április 28, kedd, 20:30.

5. A Szent László Király cserkészcsapat május 10-én a mise után süti vásárt tart. A bevételből 1000 literes víztartályt szeretnének vásárolni.

Kedves Hívek!

· A Szent István Templom főbejárata melletti virágágyásokat az Önkormányzat beültette, gondozza. Kérjük a Kedves Híveket, akik kerékpárral jönnek szentmisére, azok a belső udvarban lévő kerékpártárolónál hagyják biciklijüket.

· Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy az óvodai és iskolai beíratások, a hitoktatásra való jelentkezések is ebben az időszakban vannak. Kérjük a Kedves Híveket is, hogy apostolkodjanak. Akik megkereszteltették gyermeküket, akkor vállalták, hogy keresztény módon nevelik. A hitoktatással kapcsolatos szórólapot megtalálják az interneten illetve kitettük a templomba is.

· Szivárvány Óvoda – pályázatot hirdet Gyógypedagógus munkakörök betöltésére :1 fő teljes munkaidőben határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony keretében, 1 fő rész munkaidőben (félállás) határozott idejű közalkalmazotti jogviszony keretében, Bővebb információ: szivarvany.battanet.hu

· Medugorjei zarándoklatot szerveznek a Szeretetlángosok. Időpont: április 26 – május 2. Ára: 19 000 Ft + 62 euro, mely tartalmazza az utazás, szállás és reggeli költségét. Érdeklődni Tolvaj Endrénénél: 06-1-4051039

· Légy erős és bátor címmel katolikus karizmatikus regionálus találkozó lesz Törökbálinton 2015. május 1-én. Bővebb információ a plakáton.

· Országos Mindszenty-zarándoklat: május 2, Esztergom, 10:30: ünnepi szentmise. Szentbeszéd: dr. Ternyák Csaba egri érsek úr.

· 2015. május 10-én 17 órakor Bogner Mária Margit vizitációs nővér halálának évfordulója alkalmából és boldoggá avatásáért emlékmisét mutat be Érd-Óváros plébániatemplomában Spányi Antal megyéspüspök úr

· Magyarok Miséje a pilisszántói Boldogasszony Kápolna előtt 2015. május 23-án szombaton a csíksomlyói szentmisével egy időben 11:30-kor kezdődik.

· Ez az a nap! címmel Jubileumi Hálaadó és Dicsőítő napot szerveznek 2015. május 30-án 16 órától a Papp László Budapest Sportarénában. Bővebb információ: www.ezazanap.hu

· Százhalombattai civil szervezete gyűjtést indítottak Socó Ádámért. Adományaikat a Templomainkba kihelyezett dobozokba helyezheti el.

· Ajánlom a kedves Testvérek figyelmébe a Magyar Kurír Katolikus Hírportált. Elérhető: www.magyarkurir.hu

  • 2014. november 30-án kezdődött és 2016. február 2-ig tart a megszentelt élet éve. A programokról bővebb információ: www.szerzetese.hu honlapon található.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· Fiatal hittanosaink vasárnaponként vagy szombatonként kosárlabda-foci játékot szeretne tartani minden hónapban kétszer. Szeretettel várunk minden sportos gyereket 7-16 év között. Jelentkezni lehet: urbpisti@freemail.hu, vagy személyesen Leveles Péternél, Bukovinszki
Rékánál, Lajos Zsuzsannánál, Straussz Kálmánnál vagy Urbán Istvánnál

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

· Hitoktatással, programokkal kapcsolatos kérdéseikkel, az alábbi e-mail címen érhetik el a hitoktatókat: batta.hittan@gmail.com

· Szeretettel hívjuk és várjuk a gyermeket a következő programokra!

· 1. Elutazós hittantábor: 2015. 06. 22-25.
Ára: kb. 10000 Ft, Úticél: Pilismarót

· 3. Napközis hittantábor: 2015. 07. 06-10., Ára: kb. 7000

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

1. Rendelje meg a Bio-Drog-Berta Kft. (www.bioberta.hu) termékeit! Megrendelés és a termékek átvétele Százhalombattán történik. A megrendelőlap letölthető a honlapról, de megtalálható a Szent István Templomba is. Bővebb információ: www.battaplebania.hu, Strauszné Könözsi Vera: +36 70/9412-442.

2. Hittanosok figyelem! Szólalj meg zsoltár következő időpontja: máj. 24.

A NOÉ BÁRKÁJA ZENEKAR örömmel hirdeti, hogy a 2014. szeptemberi zenés dicsőítés hanganyagából készült CD lemez végre elkészült. Fontos állomás ez számunkra, mert azon túl, hogy több mint két éve nem jelentkeztünk kiadvánnyal, a lemez lelkülete, érettsége és minősége feltétlenül megérte a befektetett rengeteg munkát. Sok szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik zenénket vagy esetleg másoknak is örömöt szereznének vele. 1500 Ft-ért kapható a Zenekarnál, illetve az irodában, nyitvatartási időben. A dicsőítés teljes videofelvételét is hamarosan közzétesszük honlapunkon: www.noezenekar.hu

Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a lemez megvásárlásával Zenekarunk első önálló CD-jének munkálatait támogatják. A készülő új lemez anyaga terveink szerint kizárólag olyan saját szerzeményeinkből állna, melyeket az elmúlt években a zenei szolgálatainkra írtunk. A kedves hívek jó néhányat ismernek már a szentmisékről, dicsőítésekről. A stúdiómunka garantálja a minőséget, de ez természetesen költségekkel jár, így örömmel fogadunk egyéb felajánlásokat is. További információ honlapunkon: www.noezenekar.hu Köszönettel: a Noé Bárkája Zenekar tagjai