Június 29. hétfő: Szent Péter és Szent Pál Apostolok

19:00: Egy család élő és +tagjaiért Szent István Templom

Június 30. kedd: A római Egyház első szent vértanúi

08:00: Szent László Pl. Templom

19:00: Szent István Templom

Július 1. szerda: Köznap

19:00: Szent István Templom

Július 2. csütörtök: Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony) Elsőcsütörtök

08:00 – 19:00: Szentségimádás Szent István Templom

19:00: +Ottóért és élő JózsefértSzent István Templom

Július 3. péntek: Szent Tamás apostol, Elsőpéntek

08:00: Szent László Pl. Templom

19:00: A Rózsafűzértársulat élő és +tagjaiért Szent István Templom

Július 4. szombat: Portugáliai Szent Erzsébet, Szűz Mária szombatja

08:00: Szent István Templom

17:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Július 5. Vasárnap: Évközi 14. vasárnap, Péter-fillér gyűjtés

09:00: Orgonás

+Vári Lászlóért Szent István Templom

10:00: Peller Luca keresztelője Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

19:00: Szent István Templom

Imaapostolság szándékai július hónapra:

Egyetemes: Hogy a politikai felelősséget minden szinten úgy éljék meg, mint a szeretet gyakorlásának kimagasló formáját.

Evangelizációs: Hogy a latin-amerikai keresztények a szociális egyenlőtlenségekkel szemben tanúságot tudjanak tenni a szeretetről a szegények felé, és ezzel hozzájáruljanak egy testvériesebb társadalom kialakulásához.

Kedves Hívek!

A nagyböjtben elindított csütörtöki egész napos szentségimádást szeretnénk az év további időszakában is folytatni. Sokan bejönnek a templomba ezen a napon hálát adni, imádkozni. Kérem a Kedves Testvéreket, és jelentkezzenek a templom őrzésére. Szeretnénk, ha minden órára 2-3 jelentkező volna, és ha esetlegesen valakinek egyéb elfoglaltsága lenne is legyen megoldva a templom őrzése.

A Júliusi Adoremus és Élő kenyér megérkezett.

A Képmás családmagazin régebbi számai 250 Ft-ért megvásárolhatók.

Jótékonysági adománygyűjtés

a Szent István Kórus és az Ökumenikus Szeretetszolgálat közös szervezésében minden második héten vasárnap 8:30-10:30 órakor a Szent István Templomban.

Kárpátalján a beregszászi járásban élő, rászoruló családok számára

tüzelő-támogatás gyűjtésére, biztosítására.

Az ünnepi koncert és az országos gyűjtés időpontja: 2015. szept. 30. 19:00 óra

Százhalombatta, Szent István Templom

fővédnök: Kovács „Koko” István

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Júliusi Adoremus és Élő kenyér megérkezett.

2. A Képmás családmagazin régebbi számai 250 Ft-ért megvásárolhatók.

3. Bérmálkozási felkészítés és a felnőtt hittan szeptemberig szünetel.

4. A Szentlélek imaközösség keddenként 19:30-tól tartja összejöveteleit.

5. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2015. július 7, kedd, 20:30.

6. A marosvásárhelyi Mustármag megújulás szolgálat Márton Áron szellemiségét bemutató nagyjátékfilmet szeretne készíteni magyar közösségek összefogásával és anyagi támogatásával. Bővebb információ: www.martonaronfilm.ro

7. Százhalombattai civil szervezete gyűjtést indítottak Socó Ádámért. Adományaikat Templomainkba kihelyezett dobozokba helyezheti el.

8. Ajánlom a kedves Testvérek figyelmébe a Magyar Kurír Katolikus Hírportált. Elérhető: www.magyarkurir.hu

9. 2014. november 30-án kezdődött és 2016. február 2-ig tart a megszentelt élet éve. A programokról bővebb információ: www.szerzetese.hu honlapon található.

10. Plébániánk a Szerződést kötött két évvel ezelőtt a “Gabriell Könnye” Temetkezési Kft-vel. Irodájuk a Vörösmarty úton lévő Nagyboldogasszony kápolnánk két kisebb helységében működik. A bérleti díj számunkra komoly bevételi forrás, másrészt ami nagyon fontos, hogy szakszerű, keresztény és korrekt módon folyik az ügyintézés és a temetés-szertartásának lebonyolítása. A cég 10% kedvezményt ad azoknak a temettetőknek, akik az Egyházközségi hozzájárulásukat tudják igazolni a befizetéskor kapott számla alapján. A velük való további együttműködés reményében kérem, hogy ajánlják a Kedves Testvérek a céget környezetükben

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

13. Hitoktatással, programokkal kapcsolatos kérdéseikkel, az alábbi e-mail címen érhetik el a hitoktatókat: batta.hittan@gmail.com

14. Napközis hittantábor: Ideje: 2015. július 6-10. Ára: 8000.-

Bővebb információkat a hittanos hirdetőtáblánál kihelyezve, illetve a www.battaplebania.hu honlapon találnak. Szeretettel várunk minden gyermeket!

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

16. Rendelje meg a Bio-Drog-Berta Kft. (www.bioberta.hu) termékeit! A megrendelőlap letölthető a honlapról, de megtalálható a Szent István Templomba is. Bővebb információ: www.battaplebania.hu, Strauszné Könözsi Vera: +36 70/9412-442.

17. Varázsolj mosolyt! Jótékonysági koncert. Az Ökumenikus Szeretetszolgálat és a Szent István Kórus közös szervezésében jótékonysági koncertre kerül sor 2015. szeptember 30-án 19:00 órakor a Szent István Templomban. Az adománygyűjtés célja: a tüzelő-támogatás biztosítása Kárpátalján, a beregszászi járásban élő, rászoruló családok számára. Az akció résztvevői, támogatói: Százhalombattai Református Gyülekezet és Szerb Ortodox Közösség. A hangverseny zenei szenzációt is tartogat, Százhalombattán először hallható a világon egyedülálló lantcsembaló. Védnök: Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

Közreműködők:

Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes, Bábel Klára – hárfaművész, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Szironta Csengettyűegyüttes, Vasvári Tamás – zongoraművész, lantcsembaló, Musica Divina Énekegyüttes/ Strauszné Könözsi Vera – karnagy

A koncerten TV-felvétel készül.

18. Jótékonysági Mini Vásár! A Szent István Kórus júniustól októberig mini vásárt rendez a Szent István Templom előterében. A vásárokra kéthetente kerül sor a vasárnap 9:00 órakor kezdődő mise előtt és után. A kórus a termékekből befolyt összeget a szeptember 30-án rendezett jótékonysági koncert szervezésére fordítja.

A vásárok időpontja: júl. 12. 26., aug. 9. 23., szept. 6. 20.

Köszönjük, ha vásárlásával támogatja a segélyakciót!

19. A NOÉ BÁRKÁJA ZENEKAR örömmel hirdeti, hogy a 2014. szeptemberi zenés dicsőítés hanganyagából készült CD lemez végre elkészült. Fontos állomás ez számunkra, mert azon túl, hogy több mint két éve nem jelentkeztünk kiadvánnyal, a lemez lelkülete, érettsége és minősége feltétlenül megérte a befektetett rengeteg munkát. Sok szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik zenénket vagy esetleg másoknak is örömöt szereznének vele. 1500 Ft-ért kapható a Zenekarnál, illetve az irodában, nyitvatartási időben. A dicsőítés teljes videofelvételét is hamarosan közzétesszük honlapunkon: www.noezenekar.hu

21. Kérem, hogy akik még nem rendezték idén az Egyházközségi Hozzájárulásukat, azt tegyék meg mielőbb vagy az irodában vagy az azt szedő néniknél illetve kérem, hogy vigyenek sárga csekket a hátul kihelyezett polcról. Szeretnénk a régi plébániánkat és a kápolnánkat felújítani. Ezzel kapcsolatban később bővebb információval is fogok szolgálni. Az Egyházközségi hozzájárulás mértéke a kereset 1%, aminél természetesen lehet többet felajánlani.