Május 18. hétfő: Szent I. János pápa és vértanú

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Május 19. kedd: Köznap

07:45: Lorettói Litánia Szent László Pl. Templom

08:00: Szent László Pl. Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Május 20. szerda: Sienai Szent Bernardin áldozópap

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Május 21. csütörtök: Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai

08:00 – 19:00: Szentségimádás Szent István Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Május 22. péntek: Szent Rita szerzetes

07:45: Lorettói Litánia Szent László Pl. Templom

08:00: Szent László Pl. Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Május 23. szombat: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

08:00: Szent István Templom

17:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: Szent István Templom

Május 24. Vasárnap: Pünkösdvasárnap

09:00: Noé Bárkája Zenekar

Hálából a Dulai hármasikrekért 6. születésnapjuk alkalmából

Szent István Templom

10:00: Hrankai Máté és Csobánczi Bence keresztelője

11:00: Szent László Pl. Templom

18:30: Rózsafűzér, és Lorettói Litánia Szent István Templom

19:00: +Sztremi István édesapáért és +Tamás fiáértSzent István T.

Május 25-én Pünkösdhétfőn 9 órakor a Szent István Templomban, 11 órakor a Szent László Templomban lesz szentmise. Ezen a napon este NEM lesz szentmise a Szent István templomban.

Imaapostolság szándékai május hónapra:

Egyetemes: Hogy elutasítva a közömbösség kultúráját, törődni tudjunk felebarátaink szenvedésével, főként a betegekkel és a szegényekkel.

Evangelizációs: Hogy Mária közbenjárása segítse azokat a keresztényeket, akik elvilágiasodott környezetben élnek, hogy képesek legyenek Jézust hirdetni.

Kedves Hívek!

A nagyböjtben elindított csütörtöki egész napos szentségimádást szeretnénk az év további időszakában is folytatni. Sokan bejönnek a templomba ezen a napon hálát adni, imádkozni. Kérem a Kedves Testvéreket, és jelentkezzenek a templom őrzésére. Szeretnénk, ha minden órára 2-3 jelentkező volna, és ha esetlegesen valakinek egyéb elfoglaltsága lenne is legyen megoldva a templom őrzése.

Kérjük a Kedves Híveket, hogy adóbevallásukban rendelkezzenek adójuk 1 %-ról.

Magyar Katolikus Egyház, technikai szám: 0011

Összefogás a Magyar Családokért Orsz. Egyesület, adósz: 18246472-1-16

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Bérmálkozási felkészítést tartok minden szombaton 17:30 – 18:45-ig. Gyülekező, játék: 17 órától. Azok a fiatalok, akik szeretnének szeptemberben bérmálkozni, kötelező részt venni.

2. Időpont változás! Hétfőnként 17:30-tól felnőtt hittant tartok, a házasságra készülőknek, illetve azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, megbérmálva.

3. A Szentlélek imaközösség keddenként 19:30-tól tartja összejöveteleit.

4. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2015. május 26, kedd, 20:30.

5. A városi Nyugdíjas Klub következő összejövetelét 2015. május 20-án 17:30-tól tartja a Szent István templom közösségi termében.

6. A KÉSZ Százhalombattai Csoportja hívja a kedves híveket a Hősök Napi megemlékezésére a Szent László Templom kertjébe. Időpont: 2015. május 31, vasárnap 12 óra.

Kedves Hívek!

· A marosvásárhelyi Mustármag megújulás szolgálat Márton Áron szellemiségét bemutató nagyjátékfilmet szeretne készíteni magyar közösségek összefogásával és anyagi támogatásával. Bővebb információ: www.martonaronfilm.ro

· A Szent István Templom főbejárata melletti virágágyásokat az Önkormányzat beültette, gondozza. Kérjük a Kedves Híveket, akik kerékpárral jönnek szentmisére, azok a belső udvarban lévő kerékpártárolónál hagyják biciklijüket.

· Magyarok Miséje a pilisszántói Boldogasszony Kápolna előtt 2015. május 23-án szombaton a csíksomlyói szentmisével egy időben 11:30-kor kezdődik.

· Egyházmegyei Nap 2015. május 25-én a Balinka-Tölgyes táborban.

· Ez az a nap! címmel Jubileumi Hálaadó és Dicsőítő napot szerveznek 2015. május 30-án 16 órától a Papp László Budapest Sportarénában. Bővebb információ: www.ezazanap.hu

· Egyházmegyénk hagyományos máriaremetei zarándoklata Szentháromság vasárnapon, május 31-én lesz. a Szentmise 10:30-kor kezdődik.

· Hősök vasárnapján, május 31-én 15 órakor szentmise lesz (pákozdi Mészeg-hegyi) Don-kanyar emlékkápolnánál.

· Százhalombattai civil szervezete gyűjtést indítottak Socó Ádámért. Adományaikat a Templomainkba kihelyezett dobozokba helyezheti el.

· Ajánlom a kedves Testvérek figyelmébe a Magyar Kurír Katolikus Hírportált. Elérhető: www.magyarkurir.hu

  • 2014. november 30-án kezdődött és 2016. február 2-ig tart a megszentelt élet éve. A programokról bővebb információ: www.szerzetese.hu honlapon található.

HITOKTATÓK HIRDETÉSEI:

· Fiatal hittanosaink vasárnaponként vagy szombatonként kosárlabda-foci játékot szeretne tartani minden hónapban kétszer. Szeretettel várunk minden sportos gyereket 7-16 év között. Jelentkezni lehet: urbpisti@freemail.hu, vagy személyesen Leveles Péternél, Bukovinszki

Rékánál, Lajos Zsuzsannánál, Strausz Kálmánnál vagy Urbán Istvánnál

· Kupakgyűjtés a hittanosok javára! Két gyűjtőt is kihelyeztünk, a Szent István templomban. Az egyik a főbejáratnál található, a másik az udvaron. A kupakokat beváltjuk, és a befolyó összegből finanszírozzuk az elkövetkezendő gyereknapok költségeit! Köszönjük a támogatást!

· Hitoktatással, programokkal kapcsolatos kérdéseikkel, az alábbi e-mail címen érhetik el a hitoktatókat: batta.hittan@gmail.com

· Szeretettel hívjuk és várjuk a gyermeket a következő programokra!

· 1. Elutazós hittantábor: 2015. 06. 22-25.

Ára: kb. 10000 Ft, Úticél: Pilismarót

· 3. Napközis hittantábor: 2015. 07. 06-10., Ára: kb. 7000

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSEI:

1. Rendelje meg a Bio-Drog-Berta Kft. (www.bioberta.hu) termékeit! Megrendelés és a termékek átvétele Százhalombattán történik. A megrendelőlap letölthető a honlapról, de megtalálható a Szent István Templomba is. Bővebb információ: www.battaplebania.hu, Strauszné Könözsi Vera: +36 70/9412-442.

2. Hittanosok figyelem! Szólalj meg zsoltár következő időpontja: máj. 24.

3. Táplálkozási tévhitek, avagy mit mondanak a génjeink? Egészségnap mindenkinek

Időpont: 2015. május 23. 15:00-17:00 óra, Helyszín: Szent István Templom

Témák: Makrotápanyagok és szerepük. Szénhidrátok: Bűnösök, vagy csak kevesebbet?

Minden második ember túlsúlyos Magyarországon! Mit tegyünk, mit tehetünk?

Mozgás szerepe. A fotel vajon mozgástér? Főzés okosan. Miből együnk kevesebbet?

Salátát de milyet? A rostfogyasztás kérdései.

A résztvevőktől szívesen fogadjuk, ha egy kis adag kóstolót hoznak a saját- és családjuk étrendjében szereplő egészséges ételekből: zöldségek, saláták, mártogatósok, kenőkék, minifalatok. Vendégek: Dr. Peredy Margit, Bécsi Tamásné testnevelő

Szeretettel várjuk a családokat és minden érdeklődőt!

Információ: Strauszné Könözsi Vera mobil: 70/9412-442

4. Kedves Hívek! Szívből ajánlom Kabarcz Zoltán: Nyeregbe magyar! című könyvét, amely a csíksomlyói búcsúban szerzett felejthetetlen élményekről szól. A Viktória Faktorok Team kiadó gondozásában megjelent könyv többet jelent egy szórakoztató úti beszámolónál. A képekkel, érdekes történetekkel gazdagon fűszerezett fejezetek komoly válaszokat adnak arra a kérdésre, hogy miért megy minden évben egyre több magyar ember a Somlyói Nyeregbe? Mi ennek a jelentősége? Miért jó ott magyarnak lenni? A könyvet megvásárolhatják a Szent István Templomban május 24-én Pünkösd vasárnap a 9:00 órakor kezdődő szentmise előtt és után. A könyv ára: 2500 Ft.

A könyv vásárlásával a Szent István Kórust is támogatják. Információ: Strauszné Könözsi Verától mobil: 70/9412-442

A NOÉ BÁRKÁJA ZENEKAR örömmel hirdeti, hogy a 2014. szeptemberi zenés dicsőítés hanganyagából készült CD lemez végre elkészült. Fontos állomás ez számunkra, mert azon túl, hogy több mint két éve nem jelentkeztünk kiadvánnyal, a lemez lelkülete, érettsége és minősége feltétlenül megérte a befektetett rengeteg munkát. Sok szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik zenénket vagy esetleg másoknak is örömöt szereznének vele. 1500 Ft-ért kapható a Zenekarnál, illetve az irodában, nyitvatartási időben. A dicsőítés teljes videofelvételét is hamarosan közzétesszük honlapunkon: www.noezenekar.hu

Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a lemez megvásárlásával Zenekarunk első önálló CD-jének munkálatait támogatják. A készülő új lemez anyaga terveink szerint kizárólag olyan saját szerzeményeinkből állna, melyeket az elmúlt években a zenei szolgálatainkra írtunk. A kedves hívek jó néhányat ismernek már a szentmisékről, dicsőítésekről. A stúdiómunka garantálja a minőséget, de ez természetesen költségekkel jár, így örömmel fogadunk egyéb felajánlásokat is. További információ honlapunkon: www.noezenekar.hu Köszönettel: a Noé Bárkája Zenekar tagjai