Augusztus 22. hétfő: Boldogságos Szűz Mária királynő

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Augusztus 23. kedd: Limai Szent Róza szűz

19:00: Szent István Templom

Augusztus 24. szerda: Szent Bertalan apostol

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Szent István Templom

Augusztus 25. csütörtök: Szent Lajos, Kalazanci Szent József áldozópap

19:00: Szent István Templom

Augusztus 26. péntek: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Élő Nagymamáért, Lányáért és Unokájáért

Szent István Templom

Augusztus 27. szombat: Szent Mónika

14:00: Szent István Templom

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Augusztus 28. vasárnap: Évközi 22. vasárnap

09:00: +Szülőkért, élő Gyermekükért és a Család élő és +Tagjaiért

Szent István Templom

10:00:

11:00: Szent László Plébániatemplom

12:00: Tóth Bence Adam keresztelője Szent István Templom

19:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai augusztus hónapra:

Egyetemes: Hogy a sport alkalom legyen a népek közötti testvéri találkozásra, és hozzájáruljon a világ békéjének ügyéhez.

Evangelizációs: Hogy a keresztények az Evangélium követői legyenek, tanúságot téve a hitről, a becsületességről, és a felebaráti szeretetről.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A szeptemberi Adoremus és az Élő kenyér gyermeklap megérkezett.

2. Baba mama klub nyári szünetet tart.

3. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: augusztus 30. kedd, 20:30.

4. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

Miként már többször tájékoztattam kedves Testvéreket, a Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ezzel város főtere még impozánsabbá válik. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon. Ha Százhalombattán élő, vagy ide kötődő 500 család ebben az évben is és jövő évben 20.000 Ft-tal támogatja a beruházást, akkor a tervek megvalósulnak, illetve olyan beruházásokat is elvégezhetünk, amelyek nem férnek bele a felújításba. Pl. új orgona vásárlásához támogatás stb. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. A beruházás előkészítését már MOST meg kell kezdeni. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez az erdélyi Máramarosszigeten működő magyar szervezet, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten 2010-ben.

Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk minden olyan bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök és Kuti Zsolt karitászvezető 70/933-8198

Sürgős segítség kérés!

Plébániánk egyik idős tagja és családja 2,5 vagy 3 szobás albérletet keres Százhalombattán. Kérjük a Kedves Testvéreket, aki tud valamilyen lehetőséget, megoldást, jelentkezzen a Plébánosnál vagy az irodában.