Augusztus 29. hétfő: Keresztelő Szent János vértanúsága

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Augusztus 30. kedd: Köznap

13:00: Imre Dénes temetése

14:00: gyászmise Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhítat) Szent István Templom

Augusztus 31. szerda: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: +Dancs Gáborért Szent István Templom

Szeptember 1. csütörtök: Elsőcsütörtök

19:00: Szent István Templom

Szeptember 2. péntek: Elsőpéntek

08:00: Szent László Plébániatemplom

15:00: Nagy Luca és Nagy Petra keresztelője Szent István T.

16:00: Kedves Mihály hamvainak búcsúztatása Sz. István T.

19:00: A Rózsafűzértársulat élő és +Tagjaiért Szent István T.

Szept. 3. szo.: Nagy Szent Gergely pápa és egyhtan., Elsőszombat

08:00: Szent István Templom

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Szeptember 4. vasárnap: Évközi 23. vasárnap

09:00: Élő Józsefért Szent István Templom

10:00: Csukás Aliz Luca és Matos Zorka keresztelője

11:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Az Egyházközség élő és +Tagjaiért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai szeptember hónapra:

Egyetemes: Hogy mindenki hozzájáruljon a közjóhoz és egy olyan társadalom építéséhez, amelynek középpontjában az emberi személy áll.

Evangelizációs: Hogy a keresztények a szentségek vétele és a Szentírásról való elmélkedés által egyre inkább tudatában legyenek evangelizációs küldetésüknek.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A szeptemberi Adoremus és az Élő kenyér gyermeklap megérkezett.

2. Baba mama klub nyári szünetet tart.

3. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: augusztus 30. kedd, 20:30.

4. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

5. Sürgős segítség kérés!

Plébániánk egyik idős tagja és családja 2,5 vagy 3 szobás albérletet keres Százhalombattán. Kérjük a Kedves Testvéreket, aki tud valamilyen lehetőséget, megoldást, jelentkezzen a Plébános atyánál vagy az irodában.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez az erdélyi Máramarosszigeten működő, Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította 2010-ben.

Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek, a magyarság érdekeit szolgálják. A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a plébánián hivatali időben.

Illéssy Mátyás, plébános, elnök és Kuti Zsolt karitászvezető 70/933-8198

A Szent István Kórus és a Musica Divina Egyesület hírei

Köszönöm a Püspöki szentmisén való zenei közreműködését a következő kórustagoknak, vendégénekeseknek:

dr. Fehér Judit, dr. Pintér Renáta, Tamásné dr. Lantos Johanna, Matuska Zoltánné, Lengyák Brigitta, Kanicsár Jánosné mv., dr. Tóth Béla, Kovács Béla, Strausz Kálmán mv. , ifj. Strausz Kálmán, Gátai Tamás, Koller István

Köszönet mondok azoknak az egyesületi tagoknak, akik az ünnepi mise előtti vásár előkészítésében, lebonyolításában részt vettek, valamint azoknak, akik az ajándéktárgyak készítéséhez pénzükkel és szabadidejükkel járultak hozzá: Pintér Piroska, Herhoff Józsefné, Herhoff József, Giricz Katalin, dr. Szűcs Istvánné

Szolgálatukat hálásan köszönöm. Strauszné Könözsi Vera

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

Közös Veni Sancte és a Kaszap István emléktábla megáldása

2016.09.01-én, 16 órakor az egyházmegyei és az egyházmegye területén működő szerzetesi katolikus oktatási és nevelési intézmények küldöttségeivel közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron a Prohászka emléktemplomba. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök mutatja be. Várják a Cserkészszövetség, a Prohászka Imaszövetség tagjait, valamint Kaszap István tisztelőit.

A szentmise után az Oskola utcában Kaszap István születésének 100. évfordulója alkalmából készített emléktáblát áldja meg Spányi Antal megyés püspök.

Hitoktatók hirdetése

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Hamarosan elkezdődik a 2016-17-es tanév is és tartva a hagyományt, idén is várunk Titeket, Önöket, hogy együtt kérjük Isten segítő kegyelmét a tanulmányainkhoz. A szentmise keretein belül Mátyás atya megáldja a tanszereket, így kérünk mindenkit, hogy a meglévő, vagy újonnan beszerzett táskákat, tolltartókat hozzák el és helyezzék az oltár elé.
A tanévnyitó szentmise (Veni Sancte) után a hitoktatók kiosztják a diákoknak a szentmisenaplót, mely elengedhetetlen kelléke a pontversenynek, ami ingyenes plébániai táborhoz, vagy ajándékcsomaghoz vezet.

A szentmise időpontja és helyszíne: 2016. szeptember 04., 9:00, Szent István templom

2016. augusztus 21-én, vasárnap Spányi Antal megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a százhalombattai Szent István Templom felszentelésének 20 éves jubileuma alkalmából. Petrás Mária, akinek kerámia keresztútja látható a templomunkban, István királyról és Boldogasszony anyánkról szóló éneket énekelt a szentmise elején.

„Talán a középkorból lépett elénk a csángó magyar kerámiaművész és népdalénekes Petrás Mária, aki sugárzó arcú madonnákat, Szent Családot, és kivirágzó feszületeket készít, hűséggel őrizve a világ valaha volt egységét.”

Petrás Mária hitvallása:

„A moldvai Diószénben születtem. Nálunk, a faluban imádságos harangozással kezdődött a nap, és azzal is ért véget. A családok gazdagságát 8-10-12 gyermek jelentette. Az ötévestől a legöregebbekig, mindenkinek nélkülözhetetlen szerepe volt. Hétköznap azért dolgozott az ember erővel és szorgalommal, mert előtte állt egy-egy ünnep. Az emberek kitisztították a lelküket, életüket, házaikat, istállóikat, óljaikat, kertjeiket, falujukat. Megbocsátottak egymásnak, misére mentek szép, ünneplő ruhában, és délután felkeresték egymást. Az ünnepek nagy örömben teltek. Mindent meg tudtak teremteni maguknak, úgy, hogy nem voltak senkinek a szolgái. Tudták, hogy mi a rendje a világnak, mert a nap, a hold, a csillagok, az idő járása és a mélységes Isten-hitük útbaigazította őket. Akármit nem cselekedtek, akármit nem ejtettek ki a szájukon. Névtelen szentek között nőttem fel, akik a seregnyi gyermekkel körülvéve tudtak énekelve fonni, szőni, gyönyörűen hímezni. Varázslatossá tudták tenni azt a nehéz világot. Böjttel és imádsággal, Szűz Mária erejével elmesszítették a testi-lelki bajokat. Az ő képüket szeretném példaként a világ elé tárni.”