December 12. hétfő: A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária

06:00:Édesanyáért és élő és +Hozzátartozókért Sz István Templom

December 13. kedd: Szent Lúcia szűz és vértanú

06:00: +Szülőkért és +Gyermekükért Szent István Templom

08:00: Élő és + Jótevőinkért Szent László Plébániatemplom

11:00: Miskolczi Imréné temetése

12:00: gyászmise Szent László Plébániatemplom

Dec. 14. szerda: Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

06:00: Szent István Templom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

December 15. csütörtök: Köznap

06:00 Szent István Templom

December 16. péntek: Köznap

06:00: Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

December 17. szombat: Köznap

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Főpásztor szándékára Nagyboldogasszony Kápolna

December 18. vasárnap: Advent IV. vasárnapja

09:00: Orgonás

+Szülőkért és +Testvérekért Szent István Templom

11:00: Élő LucáértSzent László Templom

18:00: +Szabó Istvánért Szent István Templom

Kedves Testvérek! Azok a betegek, akik szeretnék karácsony előtt elvégezni szentgyónásukat, jelentkezzenek az irodában.

Kedves Testvérek! Adventi időszakban hétköznapokon reggel 6 órakor tartunk roráté szentmisét. Ebben az időszakban (hétfőtől péntekig) este NEM lesz szentmise a Szent István Templomban.

Az Imaapostolság szándékai december hónapra:

Egyetemes: Hogy megszűnjék az egész világon a gyermek-katonaság sebe.

Evangelizációs: Hogy az európai népek újra felfedezzék az örömet és az élet reményét adó Evangélium szépségét, jóságát és igazságát.

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Értesítője 2016. december 11.

Advent III. vasárnapja

Elérhetőségek:

A plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

A plébánia hivatal ügyfélfogadásának időpontjai:

Hétfő, szerda, péntek 17–19 óráig és szentmisék előtt és után

Helyszín: Szent István Templom Irodája.(Tel.: 06-23-951-323)

E-mail: illessy.matyas.atya@gmail.com

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. December 11-én

15 és 18 óra között Adventi Kézműves Vásárt tartunk a templom, belső udvarán. A vásáron az egyházközség tagjai jelentkezhetnek saját készítésű, kézműves termékeikkel (pl. házi lekvár, aprósütemény, bonbon, kézimunka, textilből, ill. papírból készült ajándék, karácsonyi díszek, koszorú, ajándéktárgy, stb.). Bármi, ami az ünnepekhez köthető és ajándékba adható. A vásáron mindenki saját áruját adhatja el. Forralt borral és süteményekkel tesszük teljessé az ünnepi hangulatot. A vásár kitűzött jótékonysági célja Győri Balázs kispapunk támogatása. Szeretettel várunk minden érdeklődőt (vásárlót és árust egyaránt)! Jelentkezni az irodában lehet, szervező: Pallaginé L. Andrea

– 17-18 óra László Attila koncertje, a Szent István templomban. A 2011-es Csillag születik tehetségkutató verseny győztese. A kiváló, szerény, nagyon tehetséges katolikus fiatal, Magyarországon élő, székelyföldi fiatalember (20 éves) koncertjére a belépő ingyenes, de adomány és támogató jegyek 500 Ft-os értékben megvásárolhatók. Saját CD-jének dedikálására van lehetőség. Az önerőből és szponzorok nélküli fiatalember indul az Eurovíziós dalfesztiválon is. Támogassuk Attilát és tiszta, nemes szándékait, megérdemli!!!

– 19 órakor a Solymári férfi Kórus vendégszereplése a kivételesen 19!!!órakor szentmise kertén belül.

2. December 17, szombat, 10-12 óra között karácsony előtti gyónási lehetőség! Tiszta lélekkel várjuk Jézust!

3. December 18-án 9 óra szentmisén közreműködők és utána rövid jótékonysági koncertet adó fiatal művésznövendékek, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermek hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályhoz kapcsolódó Démétér ház javára. Közreműködnek: Kánya Ditta szoprán, Sára Norbert orgona, Földesi Gergely tenor, Pallagi Teréz szoprán. A koncert bevételét az osztályon fekvő gyermekek megajándékozására, valamint a Démétér Ház bővítési munkáira ajánlják fel. A koncertekre a belépés díjtalan. Adományokat a helyszínen lehet felajánlani. Kiemelt partner: Démétér Alapítvány

4. Kedves Testvérek! Akik még nem rendezték 2016 évi egyházadójukat befizethetik az irodában, vagy átutalással (Raiffeisen bank vezetett számlánkra, számlatulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia, számlaszám:12023008-00157325-00100004) rendezhetik.

5. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára december 18-án vasárnap délután 14:30 órakor a hittan terembe.

6. Kérem, hogy azok a szülők jelentkezzenek az irodában, akik szeretnék gyermekük számára megrendelni az Élő Kenyér című gyermeklapot.

7. ADOMÁNYGYŰJTÉS! Az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben. Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják! A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

8. December 19-én 18 órától a Budafok-Tétényi Művelődési Központban (1222 Budapest, Nagytétényi út 31.-33.) a Czene-Bánhidi Petra által vezetett „Passé Tánccsoport” és a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány jótékonysági előadást tart. A gálaest bevételét az alapítvány a beteg gyermekek megsegítésére fordítja. Az esten Balogh Bogika születésnapjára emlékeznek az alapítvány alapítói, a szülei.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik egy picit szeretnének hozzátenni a világhoz!

9. Hétfőnként 19 órától felnőtt hittant, péntekenként 19 órától a nagyifjúság részére tartok hittan órát.

10. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

11. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 20. kedd, 20:30.

10. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány múlt héten megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra építkezésre az előirányzott 450 millió Ft-ot.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalom-battán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait.

Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia. Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

· Karácsonyi gyertyák 200 Ft-ért megvásárolható az irodában, melynek bevételével a Karitász tevékenységét támogatják.

· Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében a hagyományos „Adventi udvar” nyitva tartása: szombat, vasárnap 10-19 óráig december 19-22 között hétköznapokon 13-19 óra között.

CSERKÉSZEK HIRDETÉSE: