December 19. hétfő: Köznap

06:00: +Udvardi Márta (halálának 7. évf.) Szent István Templom

December 20. kedd: Köznap

06:00: Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Dec. 21. szerda: Koníziusz Szent Péter

06:00: Hálából Szent István Templom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

December 22. csütörtök: Köznap

06:00: +Édesanyáért Szent István Templom

December 23. péntek: Kety Szent János

06:00: (gitáros zenei szolgálat) Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

December 24. szombat: Köznap

15:00: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

16:00: Betlehemes játékSzent István Templom

22:00: Szent László Pl. Templom

24:00: Szent István Templom

December 25. vasárnap: Urunk születése, Karácsony

09:00: Élő Leventéért Szent István Templom

Hálából Zsuzsanna 40. születésnapjára és a tőle kapott három unokáért Szent István Templom

11:00: Főpásztor szándékára Szent László Templom

18:00: Szent István Templom

Kedves Testvérek! December 26-án a Szent István Templomban csak 9 órakor, a Szent László Plébániatemplomban 11 órakor tartunk szentmisét. Ezen a napon a Szent István Templomban este NEM lesz szentmise.

Az Imaapostolság szándékai december hónapra:

Egyetemes: Hogy megszűnjék az egész világon a gyermek-katonaság sebe.

Evangelizációs: Hogy az európai népek újra felfedezzék az örömet és az élet reményét adó Evangélium szépségét, jóságát és igazságát.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Kedves Testvérek! Azok a betegek, akik szeretnék karácsony előtt elvégezni szentgyónásukat, jelentkezzenek az irodában.

2. December 18-án 9 óra szentmisén közreműködők és utána rövid jótékonysági koncertet adó fiatal művésznövendékek, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermek hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályhoz kapcsolódó Démétér ház javára. Közreműködnek: Kánya Ditta szoprán, Sára Norbert orgona, Földesi Gergely tenor, Pallagi Teréz szoprán. A koncert bevételét az osztályon fekvő gyermekek megajándékozására, valamint a Démétér Ház bővítési munkáira ajánlják fel. A koncertekre a belépés díjtalan. Adományokat a helyszínen lehet felajánlani. Kiemelt partner: Démétér Alapítvány

3. Kedves Testvérek! Akik még nem rendezték 2016 évi egyházadójukat befizethetik az irodában, vagy átutalással (Raiffeisen bank vezetett számlánkra, számlatulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia, számlaszám:12023008-00157325-00100004) rendezhetik.

4. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára december 18-án vasárnap 10:30-tól a hittan terembe. 2017 évi időpontok: január 22., február 19., március 19., április 23., május 28.

5. ADOMÁNYGYŰJTÉS! Az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben. Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják! A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

6. December 19-én 18 órától a Budafok-Tétényi Művelődési Központban (1222 Budapest, Nagytétényi út 31.-33.) a Czene-Bánhidi Petra által vezetett „Passé Tánccsoport” és a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány jótékonysági előadást tart. A gálaest bevételét az alapítvány a beteg gyermekek megsegítésére fordítja. Az esten Balogh Bogika születésnapjára emlékeznek az alapítvány alapítói, a szülei.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik egy picit szeretnének hozzátenni a világhoz!

7. December 19-én hétfőn és a téli szünet alatt a felnőtt hittanóra elmarad.

8. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

9. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 20. kedd, 20:30.

10. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány múlt héten megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra építkezésre az előirányzott 450 millió Ft-ot.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalom-battán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait.

Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia. Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

· Karácsonyi gyertyák 200 Ft-ért megvásárolható az irodában, melynek bevételével a Karitász tevékenységét támogatják.

· Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében a hagyományos „Adventi udvar” nyitva tartása: szombat, vasárnap 10-19 óráig december 19-22 között hétköznapokon 13-19 óra között.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSE:

A Musica Divina Egyesület dec. 9-edikén rendezte a templomi évforduló zárókoncertjét. Hálásan köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek az előkészületekben, a lebonyolításban, valamint étel és sütemény adományokkal járultak hozzá a szeretetvendégséghez.

Köszönjük a munkáját: Pintér Piroska, Giricz Katalin, Kiss Magdolna, Atillásné Kun Zsuzsa, dr. Szűcs Istvánné, Strauszné Könözsi Vera, Bencsik Ildikó, Héthelyi Ildikó, Lengyák Brigitta, Nyers Éva, Matkóné Bonta Ilona, Kovács Béla, Németh András, Giricz László, Pallagi László

A vásáron összegyűlt adományok összege: 40.000 Ft

Az adományokkal a rendezvény technikai költéseihez járultak hozzá. Köszönjük. Musica Divina Egyesület