December 26. hétfő: Szent István első vértanú

09:00: A Király család élő és +Tagjaiért Szent István Templom

11:00: Szent László Plébániatemplom

December 27. kedd: Szent János apostol és evangélista

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: +Szülőkért, Nagyszülőkért, Keresztszülőkért és Testvérekért

Szent István Templom

Dec. 28. szerda: Aprószentek, Vértanúk

18:00: +Családtagokért és +Rokonokért Szent István Templom

December 29. csütörtök: Karácsony nyolcada alatti V. nap

06:00: Szent István Templom

December 30. péntek: A Szent Család: Jézus, Mária és József

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

December 31. szombat: Karácsony nyolcada alatti VII. nap

17:00: Szent László Pl. Templom

18:00: Szent István Templom

Január 1. vasárnap: Szűz Mária, Isten Anyja, Újév

09:00: Kiss és Bartalis Család élő és +Tagjaiért

Szent István Templom

11:00: Szent László Templom

18:00: Az Egyházközség élő és +Tagjaiért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka január hónapra:

Evangelizációs: Minden keresztényért, hogy az Úr tanításához hűségesen az imádság és a testvéri szeretet által előmozdítsák az Egyház teljes közösségének helyreállítását, hozzájárulva így az emberiség mai kihívásainak megválaszolásához.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Szent István Templom december 31-én 23:30-tól nyitva lesz.

2. Kedves Testvérek! Akik még nem rendezték 2016 évi egyházadójukat befizethetik az irodában, vagy átutalással (Raiffeisen bank vezetett számlánkra, számlatulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia, számlaszám:12023008-00157325-00100004) rendezhetik.

3. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára a hittan terembe. 2017 évi időpontok: január 22., február 19., március 19., április 23., május 28.

4. ADOMÁNYGYŰJTÉS! Az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben. Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják! A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

5. A téli szünet alatt a felnőtt hittanóra elmarad.

6. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

7. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: január 3. kedd, 20:30.

8. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány múlt héten megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra építkezésre az előirányzott 450 millió Ft-ot.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalom-battán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait.

Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia. Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

· Karácsonyi gyertyák 200 Ft-ért megvásárolható az irodában, melynek bevételével a Karitász tevékenységét támogatják.

· Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSE:

A Szent István templomunk felszentelésének 20 évfordulója alkalmából egész évet átölelően öt nagyszabású rendezvény tartottunk a templomban.

Valamennyi programunkon nagyszámú érdeklődő jelent meg, mindegyiket szeretetvendégséggel zártunk, ahol a résztvevők megismerkedhettek, beszélgethettek a kiállítást rendező művészekkel, valamint a koncerteken fellépő művészekkel is.

A rendezvényeinket az Emberi Erőforrások Minisztériumától és Közjóért Alapítványok támogatásból, nagyszámú egyházközösségi és egyházközösségen kívüli magánszemélytől kapott pénz, és ételadományából, valamint önkéntesek ingyenes munkájából tudtuk megvalósítani.

Hálásan köszönjük az érdeklődő részvételt, és nagylelkű adományaikat.

Áldott békés Karácsonyt, és boldog új évet kívánunk! Dr. Szűcs Istvánné

JÓTÉKONYSÁGI GYŰJTÉS:

Tisztelt Illéssy Mátyás plébános!

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya, valamint az osztályhoz kapcsolódó Démétér Ház javára rendezett adventi jótékonysági koncertsorozatunk – melynek az Ön plébániája is támogatója volt – sikeresen lezárult.

A 3 koncerten összesen 376.025 Ft anyagi támogatásgyűlt össze, melyből a százhalombattai közösség 255.075 Ft-tal járult hozzá ehhez a nemes célhoz. A befolyt összegből 13 – az ünnepek idején bent fekvő – beteg gyermek és családja, valamint a dolgozók arcára csaltunk mosolyt 2016. december 21-én, szerdán. Az ezen felül fennmaradt jelentős bevételt a fiatal művészek – ígéretükhöz híven – a Démétér Ház jövőre megkezdődő bővítési munkálataira ajánlották fel.

Az anyagi támogatáson túl köszönetünket fejezzük a százhalombattai közösségnek a sok, nem anyagi jellegű támogatásért és segítségért.

Kérjük, hogy ezt az örömhírt az ünnepi Szentmiséken tolmácsolja a hívek felé.

Kelt: Budapest, 2016. december 23.

Tisztelettel és Áldott Ünnepeket Kívánva: Földesi Gergely, szervező