Július 25. hétfő: Szent Jakab Apostol

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Július 26. kedd: Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei

19:00: Szent István Templom

Július 27. szerda: Szent Charbell Maklouf áldozópap

Nem lesz szentmise a szent László Plébániatamplomban

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Szent István Templom

Július 28. csütörtök: Köznap

19:00: Szent István Templom

Július 29. péntek: Szent Márta

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: +Tomor Ferencért Szent István Templom

Július 30. szombat: Aranyszavú (Krizológ) Szent Péter püspök és egyháztanító, Szűz Mária szombatja

16:00: Simon Tibor és Halász Adrienn esküvője Sz. István T.

17:00: Czinszky László – Mészáros Dalma esküvője Sz. István T.

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Július 31. vasárnap: Évközi 18. vasárnap

09:00: +Király Gyuláért és +Farkas Istvánért Sz. István Templom

10:00: Vancsics Dániel Gábor keresztelője

11:00: Hálából (60 éves évf.)Szent László Plébániatemplom

19:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai július hónapra:

Egyetemes: Hogy tiszteljék azokat a bennszülött népeket, akiket identitásuk, sőt a puszta létük miatt fenyegetés ér.

Evangelizációs: Hogy a karibi és a latin-amerikai egyház egész földrésznyi missziója során megújult lendülettel és lelkesedéssel hirdesse az Evangéliumot.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Nagyboldogasszony kápolnát szombaton önkéntes egyházközségi testvéreink kifestették. Nagyon szépen köszönöm magam és a hívek nevében is : Szabó Gábor és családja, Pálvölgyi József, Győri Balázs, Molnár Attila, Giricz Renáta, Wéber Tamás.

2. Elhunyt Dr. Takács Nándor Jusztin kármelita szerzetes, nyugalmazott székesfehérvári püspök

Az elhunyt püspök földi maradványait 2016. július 27-én, (szerdán) a 11 órakor kezdődő, engesztelő gyászmisét követően, a Székesegyház kriptájába helyezzük örök nyugalomra.

3. Augusztus 14- én MISREND VÁLTOZÁS!!! Reggel nem lesz szentmise a szent István templomban, a késődéutáni6kora esti szentmise 17 órakor kezdődik. Részleteket lásd a Hirdetés végén!!!!

4. Képmás magazin érkezett. A júniusi, júliusi számok 300, a régebbiek 200 forintért vásárolhatók. A vásárlással szegényeket támogatnak! terjesszük!!! (Bolti ár: 540 Ft.)

5. Baba mama klub nyári szünetet tart.

6. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: augusztus 2. kedd, 20:30.

7. Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület (közhasznú) megváltozott munkaképességű és sért emberek bevonásával készült egyedi, kézműves termékek (márkanév: Medalion), amelyeket a százhalombattai műhelyünkben készülnek. Vásárlással a Családokért Egyesület céljait támogatják! Keressék, vegyék, terjesszék! www.csaladokert.hu. www.medalionshop.hu!

Köszönöm! Illéssy Mátyás az Egyesület elnöke

8. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt a Jovanni battista közösség a havi egyszeri közösségi alkalmára július 24-én vasárnap délután 3 órára a Szent István Templom hittan terembe.

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint).

Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila

9. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

Miként már többször tájékoztattam kedves Testvéreket, a Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ezzel város főtere még impozánsabbá válik. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon. Ha Százhalombattán élő, vagy ide kötődő 500 család ebben az évben is és jövő évben 20.000 Ft-tal támogatja a beruházást, akkor a tervek megvalósulnak, illetve olyan beruházásokat is elvégezhetünk, amelyek nem férnek bele a felújításba. Pl. új orgona vásárlásához támogatás stb. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. A beruházás előkészítését már MOST meg kell kezdeni. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

10. Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje

Időpont: augusztus 14. 18:00, Helyszín: Bazilika

Szent István országfelajánlásának évfordulóján, fogadalmi szentmise lesz augusztus 14-én 18 órakor, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál a Székesegyházban. Ezt megelőzően 17 órakor a Püspöki Palotából körmenetben visszük a magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéit a Székesegyházba. 17 óra 15-től központi imaórát tartunk.

A főpásztor megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A megyéspüspök az ünnepi liturgiában a Szent Istváni hagyományhoz hűen a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért. Imádkozik minden magyar emberért, határokon innen és túl, hívőkért, nem hívőkért egyaránt.

Budapesten a Szent István Bazilikában ima és engesztelő virrasztást tartanak hazánkért, a magyarság lelki megújulásáért 2016. augusztus 14. vasárnap este 8 órától hétfő reggel 5 óráig. Éjfélkor szentmisével köszöntik a Mennybe fölvett Boldogságos Szűzanyát.

Budapesten a Szent István Bazilika Szent Jobb kápolnájában immár 20 éve minden csütörtök este 8 órától péntek reggel 5 óráig a kitett Oltáriszentség előtt engesztelő imaórát tartanak hazánkért. 21 órakor szentmise.

MEGHÍVÓ

a százhalombattai Szent István templom fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi hét nyitószentmiséjére

2016. augusztus 14-én, 17 órai kezdettel

melyen elhangzik

Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr Dominicus Messe (KV 66)

Előadják:

Pallagi Teréz – szoprán

Derzsi-Pap Enikő – alt

Foldesi Gergely – tenor

Kereszturi Gergely – basszus

Cantidum Novum Kamarakórus (karnagy: Dr. Csehár Izolda és Szabó Éva)

Liszt Ferenc Vegyeskar (karnagy: Kriesch András és Szabó Éva)

Bach kamarazenekar (vezetője: Rédei Erzsébet)

Orgonán közreműködik: Sára Norbert és Kriesch András

Vezényel: Schreiber-Kánya Ditta