Június 13. hétfő: Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító

15:00: özv. Poko Mihályné szül: Kővári Katalin temetése

16:00: gyászmise Szent László Plébániatemplom

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Június 14. kedd: Köznap

19:00: Szent István Templom

Június 15. szerda: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Szent István Templom

Június 16. csütörtök: Köznap

19:00: Élő Erzsébetért (70. születésnapjára) Szent István Templom

Június 17. péntek: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Százhalombatta élő és +Papjaiért Szent István Templom

Június 18. szombat: Szűz Mária szombatja

15:00: Gergelyfi Julianna és Jónás Maja keresztelője

Jónás Zsolt és Gergelyfi Julianna esküvője Sz. István T.

17:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

19:00: Édesapáért és +Szülőkért Nagyboldogasszony Kápolna

Június 19. vasárnap: Évközi 12. vasárnap

09:00: +Bánkuti Gyuláért Szent István Templom

10:00:Vida Tamás – Orosz Edina esküvője, Vida Ákos keresztelője

11:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai június hónapra:

Egyetemes: Hogy az idősek, a magukra hagyottak és az elmagányosodott emberek lehetőséget találhassanak még a nagy városokban is a találkozásra és szolidaritásra.

Evangelizációs: Hogy a pap- és szerzetesnövendékek olyan pap- és szerzetesnevelőkkel találkozhassanak, akik az Evangélium örömében élnek, és akik nagy bölcsességgel készítik fel őket küldetésükre.

A Képmás magazin májusi száma 300, a régebbiek 200 Ft-ért kaphatók.

A gyermekes szülők figyelmébe ajánlom az Élő Kenyér májusi számát.

Az Adoremus júniusi száma megérkezett.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Baba mama klub indult a Szent István templom hittantermében kedd délelőttönként 9:30 – 11 óráig. Vezeti: Brücknerné Retz Katalin, Inf.: 06 20 823 1592, reckati@hotmail.com

2. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: június 21. kedd, 20:30

3. Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület (közhasznú) megváltozott munkaképességű és sért emberek bevonásával készült egyedi, kézműves termékek (márkanév: Medalion), amelyeket a százhalombattai műhelyünkben állítunk elő Egyesületünk céljait támogatják! Keressék, vegyék, terjesszék! www.csaladokert.hu. www.medalionshop.hu!

Köszönöm! Illéssy Mátyás az Egyesület elnöke

A NOÉ BÁRKÁJA ZENEKAR értesíti a tisztelt híveket, hogy idén nyáron szünetelteti zenei szolgálatát. Több mint 5 éve – kéthetes ciklusban – folyamatosan zenélünk a vasárnapi szentmiséken. E szép és megtisztelő feladatnak próbáltunk eddig is legjobb tudásunk szerint megfelelni és szeretnénk a jövőben is ezt tenni. Szükségünk van erre a kis feltöltődésre, hogy ősszel ismét teljes felállásban és kipihenve tudjunk majd a zenei szolgálatba ismét bekapcsolódni. A szünet előtti utolsó szolgálatunk időpontja: 2016. június 19. (Tanévzáró – Te Deum). Az őszi első „gitáros” szentmise időpontja: 2016. szeptember 4. Addig is honlapunkon nyomon követhetnek minket: www.noezenekar.hu Szíves megértésüket köszönjük!

HITTANOS HÍRDETÉS:

A tanévzáró szentmise június 19-én lesz reggel 9 órakor a Szent István templomban. Kérjük a gyerekeket és a szülőket, hogy a szentmisenaplókat péntekig (június 9) adják le az irodában vagy a hitoktatónál.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

Miként már többször tájékoztattam kedves testvéreket, a Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ezzel város főtere még impozánsabbá válik. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon. Ha Százhalombattán élő, vagy ide kötődő 500 család ebben az évben is és jövő évben 20.000 Ft-tal támogatja a beruházást, akkor a tervek megvalósulnak, illetve olyan beruházásokat is elvégezhetünk, amelyek nem férnek bele a felújításba. Pl. új orgona vásárlásához támogatás stb. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. A beruházás előkészítését már MOST meg kell kezdeni. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

Köszönöm! Illéssy Mátyás plébános

XVI. Nemzetközi Gospel Fesztivál

Időpont: június 18. szombat,15-22h

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház

Solymár, Templom tér 25.

Belépő : ingyenes

Program:

15:30h – kor Petrás Mária keramikusművésszel, akinek munkái is megtekinthetők,

18:00h – kor dr. Csókay András idegsebész főorvossal.

Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt a Jovanni battista közösség a havi egyszeri közösségi alkalmára június 19-én vasárnap délután 3 órára a Szent István Templom hittan terembe.

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint).

Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila