Június 20. hétfő: Köznap

11:00: Bóna Gyula temetése

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Június 21. kedd: Gonzága Szent Alajos szerzetes

19:00: +Szülőkért, György Antalért és Kurkó Erzsébetért és +Szakács Ferencért Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Június 22. szerda: Nolai Szent Paulínusz püspök, Fisher Szent János püspök és Morus Szent Tamás vértanúk

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Június 23. csütörtök: Köznap

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Június 24. péntek: Keresztelő Szent János születése

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Június 25. szombat: Szűz Mária szombatja

17:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Június 26. vasárnap: Évközi 13. vasárnap

09:00: Agócs, Kelemenics, Bendák, Szendrei és Szemere család +

Tagjaiért Szent István Templom

11:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai június hónapra:

Egyetemes: Hogy az idősek, a magukra hagyottak és az elmagányosodott emberek lehetőséget találhassanak még a nagy városokban is a találkozásra és szolidaritásra.

Evangelizációs: Hogy a pap- és szerzetesnövendékek olyan pap- és szerzetesnevelőkkel találkozhassanak, akik az Evangélium örömében élnek, és akik nagy bölcsességgel készítik fel őket küldetésükre.

 

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

Miként már többször tájékoztattam kedves testvéreket, a Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ezzel város főtere még impozánsabbá válik. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon. Ha Százhalombattán élő, vagy ide kötődő 500 család ebben az évben is és jövő évben 20.000 Ft-tal támogatja a beruházást, akkor a tervek megvalósulnak, illetve olyan beruházásokat is elvégezhetünk, amelyek nem férnek bele a felújításba. Pl. új orgona vásárlásához támogatás stb. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. A beruházás előkészítését már MOST meg kell kezdeni. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

Köszönöm! Illéssy Mátyás plébános

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Baba mama klub nyári szünetet tart.

2. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: június 21. kedd, 20:30

3. Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület (közhasznú) megváltozott munkaképességű és sért emberek bevonásával készült egyedi, kézműves termékek (márkanév: Medalion), amelyeket a százhalombattai műhelyünkben állítunk elő Egyesületünk céljait támogatják! Keressék, vegyék, terjesszék! www.csaladokert.hu. www.medalionshop.hu!

Köszönöm! Illéssy Mátyás az Egyesület elnöke

 

 

Az Óvárosi napok keretében a Római Katolikus Plébánia szervezésében 2016. június 24-én 17 órától az Óvárosi Művelődési Házban vetítésre kerül A Lovasíjász című sikeres dokumentumfilm. A KÉSZ helyi csoportja szervezésében 2016. június 25-én 17 órakor a Szent László Templomban Dr Varga Tibor jogtörténész, a Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke, A Szent Korona Szabadegyetem alapítója előadást tart Szent László királyról. A június 24-én vetítésre kerülő Lovasíjász film megtekintése felnőttek részére 1000 Ft, tanulóknak 500 Ft. A június 25-i előadás ingyenes. A rendezvények részét képezik a civil összefogással megvalósuló Óvárosi napoknak, melynek koordinátora Dr. Pozsgainé Szabó Éva. A meghirdetett rendezvényekre mindenkit szeretettel várunk. Méltó módon szeretnénk Templomunk Búcsúja alkalmával köszönteni Szent László Királyunkat. Kérjük látogassák rendezvényeinket.

 

A 2016. június 24 – 25-én rendezett Óvárosi Falusi Napok teljes programját a plakátokon és a szórólapokon olvashatják.

Az Óvárosi Napok Cserkészprogramjai:

Untitled