Június 6. hétfő: Szent Norbert püspök

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Június 7. kedd: Köznap

19:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Június 8. szerda: Prágai Szent Ágnes szűz

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Szent István Templom

Június 9. csütörtök: Szent Efrém diakónus és egyháztanító

19:00: +Barátokért Szent István Templom

Június 10. péntek: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: +Édesanyáért, Margitért Szent István Templom

Június 11. szombat: Szent Barnabás apostol

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Június 12. vasárnap: Évközi 11. vasárnap

09:00: +Szülőkért és Testvérekért Szent István Templom

11:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: +Rokonokért és +Munkatársakért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai június hónapra:

Egyetemes: Hogy az idősek, a magukra hagyottak és az elmagányosodott emberek lehetőséget találhassanak még a nagy városokban is a találkozásra és szolidaritásra.

Evangelizációs: Hogy a pap- és szerzetesnövendékek olyan pap- és szerzetesnevelőkkel találkozhassanak, akik az Evangélium örömében élnek, és akik nagy bölcsességgel készítik fel őket küldetésükre.

A Képmás magazin májusi száma 300, a régebbiek 200 Ft-ért kaphatók.

A gyermekes szülők figyelmébe ajánlom az Élő Kenyér májusi számát.

Az Adoremus júniusi száma megérkezett.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Baba mama klub indult a Szent István templom hittantermében kedd délelőttönként 9:30 – 11 óráig. Vezeti: Brücknerné Retz Katalin, Inf.: 06 20 823 1592, reckati@hotmail.com

2. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: június 7. kedd, 20:30

3. Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület (közhasznú) megváltozott munkaképességű és sért emberek bevonásával készült egyedi, kézműves termékek (márkanév: Medalion), amelyeket a százhalombattai műhelyünkben állítunk elő Egyesületünk céljait támogatják! Keressék, vegyék, terjesszék! www.csaladokert.hu. www.medalionshop.hu!

Köszönöm! Illéssy Mátyás az Egyesület elnöke

A NOÉ BÁRKÁJA ZENEKAR értesíti a tisztelt híveket, hogy idén nyáron szünetelteti zenei szolgálatát. Több mint 5 éve – kéthetes ciklusban – folyamatosan zenélünk a vasárnapi szentmiséken. E szép és megtisztelő feladatnak próbáltunk eddig is legjobb tudásunk szerint megfelelni és szeretnénk a jövőben is ezt tenni. Szükségünk van erre a kis feltöltődésre, hogy ősszel ismét teljes felállásban és kipihenve tudjunk majd a zenei szolgálatba ismét bekapcsolódni. A szünet előtti utolsó szolgálatunk időpontja: 2016. június 19. (Tanévzáró – Te Deum). Az őszi első „gitáros” szentmise időpontja: 2016. szeptember 4. Addig is honlapunkon nyomon követhetnek minket: www.noezenekar.hu Szíves megértésüket köszönjük!

HITTANOS HÍRDETÉS:

A tanévzáró szentmise június 19-én lesz reggel 9 órakor a Szent István templomban. Kérjük a gyerekeket és a szülőket, hogy a szentmisenaplókat péntekig (június 9) adják le az irodában vagy a hitoktatónál.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

Miként már többször tájékoztattam kedves testvéreket, a Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ezzel város főtere még impozánsabbá válik. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon. Ha Százhalombattán élő, vagy ide kötődő 500 család ebben az évben is és jövő évben 20.000 Ft-tal támogatja a beruházást, akkor a tervek megvalósulnak, illetve olyan beruházásokat is elvégezhetünk, amelyek nem férnek bele a felújításba. Pl. új orgona vásárlásához támogatás stb. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. A beruházás előkészítését már MOST meg kell kezdeni. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

Köszönöm!

Illéssy Mátyás plébános

 

XVI. Nemzetközi Gospel Fesztivál

Időpont: június 18. szombat,15-22h

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház

Solymár, Templom tér 25.

Belépő : ingyenes

Program:

15:30h – kor Petrás Mária keramikusművésszel, akinek munkái is megtekinthetők,

18:00h – kor dr. Csókay András idegsebész főorvossal.