November 14. hétfő: Köznap

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

November 15. kedd: Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

November 16. szerda: Skóciai Szent Margit

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: A Mária Légió +Tagjaiért Szent István Templom

November 17. csütörtök: Nagy Szent Gertrúd szűz

18:00: Szent István Templom

November 18. péntek: Szent Péter- és Szent Pál-bazilikák felszentelése

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: +Édesanyáért Szent István Templom

November 19. szombat: Árpád-házi Szent Erzsébet

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Katáért Nagyboldogasszony Kápolna

19:00: Előadás Szent István Templom

November 20. vasárnap: Krisztus, a Mindenség Királya

Karitász gyűjtés

09:00: +Kurán Józsefért, testvére Ferencért, Sógoráért és Szüleiért

Szent István Templom

11:00: Főpásztor szándékáraSzent László Templom

18:00: +Prezenszki Józsefért, +Testvéréért és +Édesanyáért

Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai november hónapra:

Egyetemes: Hogy azok az országok, akik üldözöttek és menekültek nagy számát fogadják be, segítséget kapjanak szolidáris tevékenységükhöz.

Evangelizációs: Hogy a plébániákon a papok és a laikusok együttműködjenek a közösség szolgálatában, anélkül, hogy az elbátortalanodás kísértésének engednének.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Kérem, hogy azok a szülők jelentkezzenek az irodában, akik szeretnék gyermekük számára megrendelni az Élő Kenyér című gyermeklapot.

2. ADOMÁNYGYŰJTÉS !

Felhívjuk a kedves Testvérek figyelmét, hogy az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben.

Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják!A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

3. A KÉSZ Százhalombattai Csoportja Lélektől lélekig címmel előadást szervez 2016. nov. 19-én 19 órától a Szent István Templomba. Előadó: Kemecsi Ferenc.

4. Értesítjük a kedves testvéreket, hogy december 11-én (Advent harmadik vasárnapján – Ezüstvasárnap) 15 és 18 óra között Adventi Kézműves Vásárt tartunk a templom belső udvarán. A vásáron az egyházközség tagjai jelentkezhetnek saját készítésű, kézműves termékeikkel (pl. házi lekvár, aprósütemény, bonbon, kézimunka, textilből ill. papírból készült ajándék, karácsonyi díszek, koszorú, ajándéktárgy, stb.). Bármi, ami az ünnepekhez köthető és ajándékba adható. A vásáron mindenki saját áruját adhatja el.

Forralt borral és süteményekkel tesszük teljessé az ünnepi hangulatot. A vásár kitűzött jótékonysági célja Győri Balázs kispapunk támogatása. Szeretettel várunk minden érdeklődőt (vásárlót és árust egyaránt)! Jelentkezni az irodában lehet, szervező: Pallaginé L. Andrea

5. November 27-e advent első vasárnapja. Hétfőtől, november 28-tól reggel 6 órától rorate szetnmiséket tartunk. Ebben az időszakban hétköznaponként este nincs szentmise.

6. Hétfőnként 19 órától felnőtt hittant, péntekenként 19 órától a nagyifjúság részére tartok hittan órát.

7. Kedves Testvérek! Segítségüket szeretnénk kérni a Szent István Templom takarításához. Akik szerda reggelenként tudnának segíteni a templomunk takarításában, érdeklődhetnek az irodában.

8. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

9. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 22. kedd, 20:30.

10. A Szent László Társulat a Rákóczi Szövetséggel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt Karácsonyi Ajándékgyűjtést szervez határon túli magyar gyermekotthonoknak, árvaházaknak, iskoláknak és óvodáknak. Várnak: tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, magyar nyelvű mesekönyveket, játékokat december 4-ig.

11. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

12. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

· A Karitasz tisztelettel várja tagjait és önkéntes segítőket az “Erzsébet” napi kenyér csomagolásához, időpont: 2016.november 19. 14.00 óra Szent István templom.

· Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten 2010-ben. Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel:

Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

HITTAN HIRDETÉS:

Szeretettel hívunk és várunk minden felnőttet és gyermeket az Adventi lelkinapra, melynek időpontja: november 26

Felnőttek programja: 9:00-12:00, Gyermekek programja: 9:00-16:00

Részletes ismertető a honlapon, és a plakátokon!

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSE:

Bércesi Ilona agyagszobrász-festőművész néhány munkája megvásárolható december 20-ig a vasárnap 9 órai szentmisék előtt és után.

EGYHáZMEGYEI HIRDETÉS:

· Az irgalmasság szentévének ünnepélyes bezárása: Egyházmegyénkben a székesfehérvári Szent Imre templomban 2016. november 20-án, Krisztus Király vasárnapján lesz a szentév ünnepélyes bezárása 10:30-kor ünnepi szentmise keretén belül.

· Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében november 26-án 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”. Nyitva tartás: szombat, vasárnap 10-19 óráig december 19-22 között hétköznapokon 13-19 óra között.

A KÉSZ Budafok-Tétény Csoportja szervezésében dr. Aradszki András Magyarország Energiastratégiája címen előadást tart 2016 nov. 22-én kedden 18 órától. Helyszín: 1223 Budapest, Kistétényi u. 13/B.