November 21. hétfő: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

November 22. kedd: Szent Cecília szűz és vértanú

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Élő Katalinért Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

November 23. szerda: Szent I. Kelemen pápa és vértanú, Szent Kolumbán apát

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: +Néderrman Istvánért (halálának 20. évf. )

Szent István Templom

November 24. csütörtök: Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vértanúk

18:00: +Margitért (születésének 100. évf.) Szent István Templom

November 25. péntek: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú

08:00: Szent László Plébániatemplom

13:00: Kovács Pál és felesége Bula Katalin temetése

18:00: Élő Istvánért Szent István Templom

November 26. szombat: Szűz Mária szombatja

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

November 27. vasárnap: Advent I. vasárnapja

09:00: +Szülőkért és Testvérekért Szent István Templom

10:00: Kovács Olívia és Szőts András Fülöp keresztelője

11:00: CsabikáértSzent László Templom

18:00: +Palotár József (halálának 10. évf.), +Palotár Józsefné (halálának 7. évf.) Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai november hónapra:

Egyetemes: Hogy azok az országok, akik üldözöttek és menekültek nagy számát fogadják be, segítséget kapjanak szolidáris tevékenységükhöz.

Evangelizációs: Hogy a plébániákon a papok és a laikusok együttműködjenek a közösség szolgálatában, anélkül, hogy az elbátortalanodás kísértésének engednének.

 

Karitász gyűjtés

Az előesti, és a november 20-i vasárnapi szentmisék után Erzsébet napi kenyeret oszt a százhalombattai Karitász. A szentmisék perselyadományaival az Egyházmegyei és a Százhalombattai Karitász munkáját támogatják. Amennyiben év közben szeretnék támogatni a Karitász munkáját, a bejárat jobb oldalán elhelyezett faliperselybe dobhatják be adományukat.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Ma, november 20-án Győri Balázs István kispapunkat lektorrá avatják a Központi Papnevelő Intézetben. Imádkozzunk a hivatásáért.

2. November 25-én 18 órakor Wéber Tamást lelkipásztori munkatárssá avatja Spányi Antal megyéspüspök atya. Így már 4 lelkipásztori munkatársa szolgál Plébániánkon.

3. Bauer Istvánné Manci nénit 100. születésnapja alkalmából 2016. november 27-én köszöntjük a 9 órai szentmisén.

4. Kérem, hogy azok a szülők jelentkezzenek az irodában, akik szeretnék gyermekük számára megrendelni az Élő Kenyér című gyermeklapot.

5. ADOMÁNYGYŰJTÉS !

Felhívjuk a kedves Testvérek figyelmét, hogy az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben.

Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják!A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

6. Értesítjük a kedves testvéreket, hogy december 11-én (Advent harmadik vasárnapján – Ezüstvasárnap) 15 és 18 óra között Adventi Kézműves Vásárt tartunk a templom belső udvarán. A vásáron az egyházközség tagjai jelentkezhetnek saját készítésű, kézműves termékeikkel (pl. házi lekvár, aprósütemény, bonbon, kézimunka, textilből ill. papírból készült ajándék, karácsonyi díszek, koszorú, ajándéktárgy, stb.). Bármi, ami az ünnepekhez köthető és ajándékba adható. A vásáron mindenki saját áruját adhatja el.

Forralt borral és süteményekkel tesszük teljessé az ünnepi hangulatot. A vásár kitűzött jótékonysági célja Győri Balázs kispapunk támogatása. Szeretettel várunk minden érdeklődőt (vásárlót és árust egyaránt)! Jelentkezni az irodában lehet, szervező: Pallaginé L. Andrea

7. November 27-e advent első vasárnapja. Hétfőtől, november 28-tól reggel 6 órától rorate szetnmiséket tartunk. Ebben az időszakban hétköznaponként este nincs szentmise.

8. Hétfőnként 19 órától felnőtt hittant, péntekenként 19 órától a nagyifjúság részére tartok hittan órát.

9. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára november 27-én vasárnap délután 3 órakor a hittan terembe. (Olasz alapítású nemzetközi közösség 40 éve működik a világ sok országában)

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint).

Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila.

10. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

11. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 22. kedd, 20:30.

12. A Szent László Társulat a Rákóczi Szövetséggel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt Karácsonyi Ajándékgyűjtést szervez határon túli magyar gyermekotthonoknak, árvaházaknak, iskoláknak és óvodáknak. Várnak: tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, magyar nyelvű mesekönyveket, játékokat december 4-ig.

13. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

14. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

· A karitász nevében köszönetet mondunk azoknak, akik segítettek az Erzsébet-napi kenyér csomagolásában.

· Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten 2010-ben. Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel:

Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

HITTAN HIRDETÉS:

Szeretettel hívunk és várunk minden felnőttet és gyermeket az Adventi lelkinapra  Szent István Templom közösségi termébe, melynek időpontja: november 26.

Felnőttek programja: 9:00-12:00, Gyermekek programja: 9:00-16:00

Részletes ismertető a honlapon, és a plakátokon!

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSE:

Kedves Hívek! Bércesi Ilona agyagszobrász kiállítása 2016. november 20-áig tekinthető meg a Szent István templomban. Köszönjük mindazoknak, akik önzetlen segítségükkel, anyagi támogatásukkal hozzájárultak a kiállítás megrendezéséhez: egyházközség, Kurucz Mária, Herhoff Józsefné, Kiss Magdolna, Németh Nóra, Bencsik Ildikó, Strauszné Könözsi Vera, Székács Noémi, dr. Szűcs Istvánné, Héthelyi Ildikó, Giricz Katalin, Nyers Eva, Pintér Piroska, Pál Attiláné, Herhoff József, Kovács Béla, dr. Tóth Béla, Kuti Zsolt, Giricz László

EGYHZMEGYEI HIRDETÉS:

· Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében november 26-án 10 órakor nyílik a hagyományos „Adventi udvar”. Nyitva tartás: szombat, vasárnap 10-19 óráig december 19-22 között hétköznapokon 13-19 óra között.

A KÉSZ Budafok-Tétény Csoportja szervezésében dr. Aradszki András Magyarország Energiastratégiája címen előadást tart 2016 nov. 22-én kedden 18 órától. Helyszín: 1223 Budapest, Kistétényi u. 1