November 7. hétfő: Köznap

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

November 8. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: +Csizy Barnabásért, +Szüleiért, Testvéreiért

Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

November 9. szerda: A Lateráni Bazilika felszentelése

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: Jankó és Tima család +Tagjaiért Szent István Templom

November 10. csütörtök: Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító

18:00: Szent István Templom

November 11. péntek: Tours-i Szent Márton püspök

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

November 12. szombat: Szent Jozafát püspök és vértanú

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: Kiállítás megnyitó Szent István Templom

November 13. vasárnap: Évközi 33. vasárnap

09:00: +Tóth Józefért és feleségéért Piroskáért

Szent István Templom

11:00: Főpásztor szándékáraSzent László Templom

18:00: +Szülőkért és a Tasi család +Tagjaiért

Szent István Templom

19:00: Koncert Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai november hónapra:

Egyetemes: Hogy azok az országok, akik üldözöttek és menekültek nagy számát fogadják be, segítséget kapjanak szolidáris tevékenységükhöz.

Evangelizációs: Hogy a plébániákon a papok és a laikusok együttműködjenek a közösség szolgálatában, anélkül, hogy az elbátortalanodás kísértésének engednének.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. November 27-e advent első vasárnapja. Hétfőtől, november 28-tól reggel 6 órától rorate szetnmiséket tartunk. Ebben az időszakban hétköznaponként este nincs szentmise.

2. Hétfőnként 19 órától felnőtt hittant, péntekenként 19 órától a nagyifjúság részére tartok hittan órát.

3. Kedves Testvérek! Segítségüket szeretnénk kérni a Szent István Templom takarításához. Akik szerda reggelenként tudnának segíteni a templomunk takarításában, érdeklődhetnek az irodában.

4. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

5. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 8. kedd, 20:30.

6. A Szent László Társulat a Rákóczi Szövetséggel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt Karácsonyi Ajándékgyűjtést szervez határon túli magyar gyermekotthonoknak, árvaházaknak, iskoláknak és óvodáknak. Várnak: tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, magyar nyelvű mesekönyveket, játékokat december 4-ig.

7. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

8. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten 2010-ben. Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

· A Szent Család tiszteletére 2016. november 12-én 10:30-tól ünnepi szentmisét tartanak Székesfehérváron a Prohászka emléktemplomban, ahol a magyar Szent Család oltalmába ajánlják keresztény családjainkat.

· Az irgalmasság szentévének ünnepélyes bezárása: Egyházmegyénkben a székesfehérvári Szent Imre templomban 2016. november 20-án, Krisztus Király vasárnapján lesz a szentév ünnepélyes bezárása 10:30-kor ünnepi szentmise keretén belül.

· Testtartások és gesztusok a szentmisében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyári ülésén hozott döntésének megfelelően alkalmazzuk a RMÁR 43-as rendelkezését, amely szerint
a szentmise kezdetétől a Könyörgés (collecta) végéig állva marad a pap, a diakónus, a szolgálattevők, valamint az egész nép.

Akinek egészségi állapota ezt nem teszi lehetővé, az ülhet.

Fél áron vásárolt Képmás magazinnal a rászorulókat támogatják.

A novemberi Élő kenyér megérkezett.

picture1

bercesi-ilona