Október 10. hétfő: Köznap

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Október 11. kedd: Szent XXIII. János pápa

07:30:Októberi rózsafüzér imádság Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Október 12. szerda: Köznap

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: Élő Blankáért és bertért Szent István Templom

Október 13. csütörtök: Köznap

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Október 14. péntek: Szent I. Kallixtusz pápa és vértanú

07:30:Októberi rózsafüzér imádság Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Október 15. szombat: A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Október 16. vasárnap: Évközi 29. vasárnap

09:00: +Nagy Sándorné Bartus Teréziáért, Testvérért, Nagynéniért és +Németh József Édesapáért, Nagypapáért Szent István Templom

11:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

 

Az Imaapostolság szándékai október hónapra:

Egyetemes: Hogy az újságírókat munkájuk végzése során az igazság iránti tisztelet és erős etikai érzék vezesse.

Evangelizációs: Hogy a Missziók Világnapja megerősítse minden keresztény közösségben az Evangélium hirdetésének örömét és felelősségét.

Győri Balázs István kispapunk megkezdte a harmadik tanévét a Pázmány Péter Egyetem Hittudományi Karán. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük szerint a továbbiakban is támogassák Balázs tanulmányait. Adományaikat vagy az irodában adhatják le, vagy bedobhatják a Szent István Templomban és a Szent László Templomban erre a célra kijelölt perselyekbe.

Tegnap a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában ökumenikus családi napot tartottak. Köszönöm Szabó Zoltánnak a szervező munkát, és köszönetemet szeretném kifejezni azon résztvevőnek, akik Plébániánkat képviselték.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Kedves Testvérek! Segítségüket szeretnénk kérni a Szent István Templom takarításához. Akik szerda reggelenként tudnának segíteni a templomunk takarításában, érdeklődhetnek az irodában.

2. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

3. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: október 11. kedd, 20:30.

4. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára október 23– án vasárnap délután 3 órakor a hittan terembe. (Olasz alapítású nemzetközi közösség 40 éve működik a világ sok országában)

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint).

Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila

5. Plébániánk nagyon jó minőségű mosógélt kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

6. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

5. Egy család (két felnőtt és egy gyermek) sürgősen másfél szobás albérletet keres Százhalombattán vagy Érden. Kérjük a Kedves Testvéreket, ha valaki tud segíteni jelentkezzen az irodában vagy a sekrestyében.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az adományokat. Eddig két rakomány kiküldésére került sor. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

EGYHZMEGYEI HIRDETÉS:

· A már hagyományos Nagyszülők zarándoklata 2016. október 13-án 9 órakor kezdődik Alsószentivánon.

· Szent Márton születésének 1700. évében központi megemlékezést tartanak Székesfehérváron 2016. október 28-án pénteken 15 órától a Városház téren, a programos 18 órakor szentmise zárja a Szent Imre templomban.

· A Szent Család tiszteletére 2016. november 12-én 10:30-tól ünnepi szentmisét tartanak Székesfehérváron a Prohászka emléktemplomban, ahol a magyar Szent Család oltalmába ajánlják keresztény családjainkat.

· Az irgalmasság szentévének ünnepélyes bezárása: Egyházmegyénkben a székesfehérvári Szent Imre templomban 2016. november 20-án, Krisztus Király vasárnapján lesz a szentév ünnepélyes bezárása 10:30-kor ünnepi szentmise keretén belül.

· Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából október 22-én szombaton 9 órakor megemlékezést tartanak Székesfehérváron a Székesegyház emlék-keresztjénél.

ALPHA KERESZTÉNY ISMERETTERJESZŐ ALAPÍTVÁNY interaktív programsorozatot hirdet, amely a kereszténység alapjainak felfedezésében segíti a résztvevőket. Fő elemei az előadás, vendéglátás, kiscsoportos beszélgetés felkészült csoportvezetők segítségével. Bővebb információ: alpha.org.hu honlapon.