Október 17. hétfő: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Október 18. kedd: Szent Lukács evangélista

07:30:Októberi rózsafüzér imádság Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Október 19. szerda: De Brébeuf Szent János és Jogues Szent Izsák áldozópapok és társaik, észak-amerikai vértanúk

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: Szent István Templom

Október 20. csütörtök: Köznap

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Október 21. péntek: Köznap

07:30:Októberi rózsafüzér imádság Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Szent István Templom

Október 22. szombat: Szent II. János Pál pápa

15:00: Pátkai Attila – Berkes Mónika esküvője Sz István Templom

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Október 23. vasárnap: Évközi 30. vasárnap

09:00: +Thorday Csabáért Szent István Templom

11:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Októberi rózsafüzér imádság Szent István Templom

18:00: Németh Lőrincért és neje Tör Klára szülőkért

Szent István Templom

Az Imaapostolság szándékai október hónapra:

Egyetemes: Hogy az újságírókat munkájuk végzése során az igazság iránti tisztelet és erős etikai érzék vezesse.

Evangelizációs: Hogy a Missziók Világnapja megerősítse minden keresztény közösségben az Evangélium hirdetésének örömét és felelősségét.

Győri Balázs István kispapunk megkezdte a harmadik tanévét a Pázmány Péter Egyetem Hittudományi Karán. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük szerint a továbbiakban is támogassák Balázs tanulmányait. Adományaikat vagy az irodában adhatják le, vagy bedobhatják a Szent István Templomban és a Szent László Templomban erre a célra kijelölt perselyekbe.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Kedves Testvérek! A jövő héttől hétfőnként 19 órától felnőtt hittant, péntekenként 19 órától a nagyifjúság részére tartok hittan órát.

2. Kedves Testvérek! Segítségüket szeretnénk kérni a Szent István Templom takarításához. Akik szerda reggelenként tudnának segíteni a templomunk takarításában, érdeklődhetnek az irodában.

3. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

4. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: október 25. kedd, 20:30.

5. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára október 23– án vasárnap délután 3 órakor a hittan terembe. (Olasz alapítású nemzetközi közösség 40 éve működik a világ sok országában)

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint).

Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila

6. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

7. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

8. Egy család (két felnőtt és egy gyermek) sürgősen másfél szobás albérletet keres Százhalombattán vagy Érden. Kérjük a Kedves Testvéreket, ha valaki tud segíteni jelentkezzen az irodában vagy a sekrestyében.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a Romániai Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten 2010-ben. Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk minden olyan tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198

EGYHZMEGYEI HIRDETÉS:

· 2016. október 25-én kedden 19 órától Darvas-Kozma József atya tart előadást a magyarságról a Velence Római Katolikus Plébánia közösségi termében (Velence, Fő u. 70.) Récsei Norbert atya szeretettel várja a százhalombattai híveket is.

· Szent Márton születésének 1700. évében központi megemlékezést tartanak Székesfehérváron 2016. október 28-án pénteken 15 órától a Városház téren, a programos 18 órakor szentmise zárja a Szent Imre templomban.

· A Szent Család tiszteletére 2016. november 12-én 10:30-tól ünnepi szentmisét tartanak Székesfehérváron a Prohászka emléktemplomban, ahol a magyar Szent Család oltalmába ajánlják keresztény családjainkat.

· Az irgalmasság szentévének ünnepélyes bezárása: Egyházmegyénkben a székesfehérvári Szent Imre templomban 2016. november 20-án, Krisztus Király vasárnapján lesz a szentév ünnepélyes bezárása 10:30-kor ünnepi szentmise keretén belül.

· Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából október 22-én szombaton 9 órakor megemlékezést tartanak Székesfehérváron a Székesegyház emlék-keresztjénél.

ALPHA KERESZTÉNY ISMERETTERJESZŐ ALAPÍTVÁNY interaktív programsorozatot hirdet, amely a kereszténység alapjainak felfedezésében segíti a résztvevőket. Fő elemei az előadás, vendéglátás, kiscsoportos beszélgetés felkészült csoportvezetők segítségével. Bővebb információ: alpha.org.hu honlapon.

SZENT ISTVÁN KÓRUS HIRDETÉSE:

Domonkos Béla szobrászművész köszöntése

A Musica Divina Egyesület köszöni a segítséget, az anyagi támogatást, a részvételt a Domonkos Béla szobrászművész tiszteletére rendezett ünnepség kapcsán.

Segítséget nyújtottak:

József Rozsnyai Júlia, Pintér Piroska, Herhoff Józsefné, Herhoff József, Giricz Katalin, dr. Szűcs Istvánné, Kiss Magdolna, Nyers Éva, Lengyák Brigitta, Gergely Lajosné, Héthelyi Ildikó, Strauszné Könözsi Vera, Bencsik Ildikó, dr. Tóth Béla, Kovács Béla, Wéber Tamás, Rozmaring Virágüzlet, Tribik Bt., KÉSZ százhalombattai csoportja, Tóth Ernő, Giricz László