Szeptember 5. hétfő: Kalkuttai Boldog Teréz szűz

19:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Szeptember 6. kedd: Köznap

19:00: Szent István Templom

Szeptember 7. szerda: Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Szent István Templom

Szeptember 8. csüt.: Szűz Mária születése (Kisboldogasszony)

19:00: +Szajkó Ottóért Szent István Templom

Szeptember 9. péntek: Claver Szent Péter áldozópap

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

Szeptember 10 szombat: Szűz Mária szombatja

14:30: Tonté Natália Léna keresztelője Szent István Templom

17:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

19:00: +Kocsis Andrásnéért Nagyboldogasszony Kápolna

Szeptember 11. vasárnap: Évközi 24. vasárnap

09:00: Andreáért köszönettel Szent István Templom

10:00: Fuszkó-Horváth Izabella, Fuszkó-Horváth Levente és

Mabda Csanád Ákos keresztelője keresztelője

11:00: Főpásztor szándékára Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

Egyetemes: Hogy mindenki hozzájáruljon a közjóhoz és egy olyan társadalom építéséhez, amelynek középpontjában az emberi személy áll.

Evangelizációs: Hogy a keresztények a szentségek vétele és a Szentírásról való elmélkedés által egyre inkább tudatában legyenek evangelizációs küldetésüknek.

 

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: szeptember 13. kedd, 20:30.

2. SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Szent István Templomot fel fogja újítani és Makovecz Imre 2004-es vázlatainak részben történő megépítését fogja elvégezni a magyar kormány, a 2015. dec. 28-i kormányrendelet értelmében. A beruházás során a közösségi élettér bővül, kegytárgybolt, gyerekek, fiatalok számára kulturális, szabadidő lehetőséget biztosító hely, és két kis 30 m/2-es lakrész épül. Ez a beruházás a Miniszterelnök szándéka szerint 2018 tavaszára készül el.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. A kormányzati támogatásból 400 millió forintot pályáztunk meg. Várjunk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait. Az építés, a felújítás lebonyolítására külön bankszámlát nyitottunk. A személyesen az irodában befizetett összeget is ide helyezzük el, és a kifizetés is ezen keresztül történik.

Aki átutalással szeretné a támogatást fizetni a következő CIB Banknál vezetett számlaszámra teheti meg:

Számlatulajdonos neve: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Számlaszám: 10700574-69118533-51100005

Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

3. Sürgős segítség kérés!

Plébániánk egyik idős tagja 1 szobás albérletet keres Százhalombattán. Kérjük a Kedves Testvéreket, aki tud valamilyen lehetőséget, megoldást, jelentkezzen a Plébános atyánál vagy az irodában.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez az erdélyi Máramarosszigeten működő, Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította 2010-ben.

Romániában Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek, a magyarság érdekeit szolgálják. A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a plébánián hivatali időben.

Illéssy Mátyás, plébános, elnök és Kuti Zsolt karitászvezető 70/933-8198

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS

· A budaörsi Kőhegyi kápolna, melyet a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére emeltek, hosszú évek hányattatásai után az elmúlt években megújult. Ez a szent hely közel száz éven keresztül a Buda és Pest környéki hívek szívesen látogatott búcsújáró helye volt. Ezt a megszakadt hagyományt újították fel búcsújáró elődökre emlékezve. Ennek lesz szép állomása 2016. szeptember 10-én, a Kőhegyi kápolnában 10 órakor bemutatott búcsú-szentmise, melynek főcelebránsa Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök lesz. A szentmise után, jó idő esetén mindenkit szívesen látnak egy kis agapéra.

· Egyházmegyénk hagyományos bodajki ifjúsági zarándoklata szeptember 23-24-én kerül megrendezésre.

FIATALOK A KERESZTÉNY EURÓPÁÉRT

A júliusi krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó magyar utórendezvényének tekinthető a „Fiatalok a keresztény Európáért” mottójú találkozó, amelyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartanak szeptember 10-én.

Program:

10:00: gyülekezés, találkozási alkalom

10:45: megnyitó, köszöntés

11:00: gitáros szentmise

12:00: Böjte Csaba atya előadása

12:30: közös éneklés

13:00: szendvicsebéd

A találkozó szervezésének megkönnyítése és az ebédetek biztosítása érdekében, kérünk, regisztráljatok az alábbi link segítségével: https://goo.gl/forms/xq3TV0wiuUUdPA9x1