December 11. hétfő: Szent I. Damazusz pápa

06:00: Szent István Templom

December 12. kedd: Guadalupei Szűz Mária

06:00: +Családtagokért Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

14:00: Ulviczki István temetése

December 13. szerda: Szent Lúcia

06:00: Szent István Templom

13:00: Székely Dezsőné szül: Százhalmi Irma Márai temetése

14:00: gyászmise Szent László Plébániatemplom

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

December 14. csüt.: Keresztes Szent János (Szent Venantius Fortunatus)

06:00: Szent István Templom

18:00: +Katalinért Szent István Templom

18:30: Szentségimádás Szent István Templom

December 15. péntek: Köznap

06:00: +Nagypapáért, Jánosért Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

Dec. 16. szombat: Szent Adelhaid-Etelka

06:00: Szent István Templom

16:30: görög katolikus liturgia Szent István Templom

17:00: +Tóth Jánosért Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: László Attila koncertje Szent István Templom

December 17. vasárnap: Advent III. vasárnapja

09:00: Liszt Ferenc Vegyeskar

+Szülőkért és +Testvérért Szent István Templom

10:00: Horváth András, Klaudia, Nikolett és Antal keresztelője.

11:00: Élő Családtagokért Szent László Plébániatemplom

18:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka december hónapra:

Egyetemes: Az idősekért, hogy családjuk és a keresztény közösségek által támogatva bölcsességükkel és tapasztalataikkal együttműködjenek a hit továbbadásában, és az új generációk nevelésében.

Adventi idő:

Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának az emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányíthatja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt az adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Mátyás Atya karácsony előtt meglátogatja azokat a betegeket akik a templomba nem tudnak eljönni, hogy el tudják végezni szentgyónásukat és szentáldozásukat. Akik ezt igényelnék, kérjük jelentkezzenek az irodában.

2. Újra indult a baba-mama klub foglalkozás keddenként 9:30 – 11 óráig. Vezeti Sonn-Mészáros Andrea, tel: 06-30-5011665

3. Kedves Testvérek! Közeledik az év vége. Aki még nem rendezte egyházadóját, kérjük vagy az irodában, vagy a 12023008-00157325-00100004 számlaszámra történő befizetéssel teheti meg.

4.Bibliaórára keddenként 19 órától várom a Kedves Testvéreket a Szent István Templom közösségi termébe.

5. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 19. kedd, 20:30.

6. Plébániánkon ebben a tanévben szeretnénk bérmálást tartani, melynek feltétele a rendszeres hitoktatásra és szentmisére járás. Kérem azokat a (legalább 7. osztályos) fiatalokat akik szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, jelentkezzenek az irodában.

7. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak magukkal!

8. Megjelent a Budapesti Nyolc Boldogság Közösség új CD -je, “Kereslek szüntelen” címmel. Megvásárolhatják a Szent István templomban, a 9órai misék előtt és után.

9. A Kedves Hívek figyelmébe ajánom Stoffán György két könyvét:

Zadravecz-passió és Szakácskönyv, Erdélyi ferences receptórium 1698-tól napjainkig. Mindkettő megvásárolható az irodában.

10. Kedves Szülők! A Marianum Általános Iskola Kincskereső iskolaelőkészítő foglalkozásaira várja a nagycsoportos óvodás gyermekeket, és a 2018/19-es tanévtől általános tantervű gimnáziumi osztályt indítanak. Bővebb információ: a plakáton és a www.marianum.hu oldalon.

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében 2017. december 2-án 10 órakor nyílik meg a hagyományos „Adventi udvar”. Nyitva tartása: szombat, vasárnap 10-19 óráig, december 18-22 között 13-19 óra között várják az érdeklődőket.

Musica Divina Egyesület hirdetése:

1. A Szent István Kórus női kara elkezdi munkáját. Az első kóruspróba időpontja: dec. 13. szerda 18:00 óra Helyszín: Szent István templom közösségi terem.

2. A Musica Divina Egyesület 2018. év őszén egy dokumentum film vetítésével egybekötött összművészeti programot tervez a Szent István templomban A magyar lélek hangja címmel. Az összművészeti program kapcsán Strauszné Könözsi Vera karnagy újra megszervezte a Szent István Kórus női karát. A női kar alakuló létszáma 31 fő. A kórus az egyházközség tagjaiból, a Szent István Kórus régi kórustagjaiból, százhalombattai kórusok tagjaiból és érdi, budapesti zenetanárokból áll. Az alakuló megbeszélés és próba időpontjáról később tájékoztatjuk a résztvevőket. Szeretettel várunk minden további érdeklődőt.

Érdeklődni lehet Strauszné Könözsi Veránál mobil: 70/9412-442

3. Adventi vásár. A Musica Divina Egyesület ebben az évben is megrendezi az Adventi vásárt. A vásárok időpontja: dec. 3., 10., 17. vasárnap 9:00 óra

A vásár termékei: mézeskalács csomagok, kerámia és textil angyalkák, pásztorok, csengők, levendulazsákok, apró ajándéktárgyak
Köszönjük, hogy az ajándéktárgyak megvásárlásával az egyesület működését támogatják.

LÁSZLÓ ATTILA KONCERT

Tavalyi nagy sikerű adventi koncertje után idén is Százhalombattára látogat a 2011-es „Csillag születik” c. tehetségkutató győztese, László Attila. A különlegesnek ígérkező koncert 2017 december 16-án 18 órakor a Szent István templomban kerül megrendezésre – Advent 3. vasárnapjának előestéjén. Az ifjú előadó újra megcsillogtatja kivételes énekhangját és zongoratudását a hallgatók gyönyörűségére. A rendezvény fővédnöke és szervezője Illéssy Mátyás plébános atya, az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület elnöke. A koncert után Attilával baráti beszélgetésre, dedikálásra is lehetőség lesz. A belépés díjtalan, adományokat elfogadunk. Kérjük, hogy a várható nagy érdeklődés miatt időben foglalják el helyüket a templomban!

A tavalyi teljes koncert megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=eU8pAFyobE8

KARITÁSZ HIRDETÉS:

1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó melletti perselybe dobhatja be azt.