December 4. hétfő: Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító

06:00: Szent István Templom

December 5. kedd:

06:00: Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

December 6. szerda: Szent Miklós püspök

06:00: Szent István Templom

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

December 7. csüt.: Szent Ambrus püspök és egyháztanító

06:00: Szent István Templom

December 8. péntek: Köznap, Elsőpéntek

06:00: +Keresztszülőkért Szent István Templom

08:00: Szent László Plébániatemplom

Dec. 9. szombat: Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin, guadalupei látnok

16:30: ELMARAD a görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: +Férjért, +Gyermekért és a Család élő és +Tagjaiért Kápolna

19:00: Corus Matricanus Női Kar koncertje Szent István Templom

December 10. vasárnap: Advent II. vasárnapja

09:00: Orgonás

+Balázs Istvánért és fiáért Jánosért Szent István Templom

11:00: +Szabó Istvánért Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka december hónapra:

Egyetemes: Az idősekért, hogy családjuk és a keresztény közösségek által támogatva bölcsességükkel és tapasztalataikkal együttműködjenek a hit továbbadásában, és az új generációk nevelésében.

Adventi idő:

Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának az emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányíthatja figyelmünket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt az adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

 

Győri Balázs István kispapot és 4 társát Dr. Cserháti Ferenc segédpüspök 2017. November 26-án akolitussá avatta az Egyetemi templomban Budapesten. Imádkozzunk értük és a hivatasukért! Egyben ez úton is szeretném megköszönni a Kedves Testvérek anyagi támogatását.

A november 25-én 17-18 óra között tartott Szentségimádáson egyházközségünkből 45-en vettünk részt a Nagyboldogasszony kápolnában. Az Eukarisztikus kongresszus titkársága által meghirdetett alkalmon több mint 30000-en imádkoztunk egyszerre.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Mátyás Atya karácsony előtt meglátogatja azokat a betegeket akik a templomba nem tudnak eljönni, hogy el tudják végezni szentgyónásukat és szentáldozásukat. Akik ezt igényelnék, kérjük jelentkezzenek az irodában.

Újra indult a baba-mama klub foglalkozás keddenként 9:30 – 11 óráig. Vezeti Sonn-Mészáros Andrea, tel: 06-30-5011665

2. Kedves Testvérek! Közeledik az év vége. Aki még nem rendezte egyházadóját, kérjük vagy az irodában, vagy a 12023008-00157325-00100004 számlaszámra történő befizetéssel teheti meg.

3.Bibliaóra időpontja megváltozott, Szerdánként 19 órától várom a Kedves Testvéreket a Szent István Templom közösségi termébe.

4. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: december 5. kedd, 20:30.

5. A Corus Matricanus Női Kar adventi koncertje december 9-én szombaton 19 órától lesz a Szent István templomban.

6. Plébániánkon ebben a tanévben szeretnénk bérmálást tartani, melynek feltétele a rendszeres hitoktatásra és szentmisére járás. Kérem azokat a (legalább 7. osztályos) fiatalokat akik szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, jelentkezzenek az irodában.

7. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak magukkal!

8. Szeptember 30-án megjelent a Budapesti Nyolc Boldogság Közösség új CD -je, “Kereslek szüntelen” címmel, válogatás a közösség klasszikus énekeiből (Örökimádás – templom Üllői úton található a közösség) . A CD -t megvásárolhatják a Szent István templomban, a 9órai misék előtt és után.

9. A Kedves Hívek figyelmébe ajánom Stoffán György két könyvét:

Zadravecz-passió: Az 1884-ben született ferences szerzetes a XX. század emblematikus személyisége, akit X. Piusz pápa szentelt pappá. Idézet a könyvből: „A kutató elfogultság nélkül adja az olvasó kezébe mindazt, amit a múlt dokumentumaiból megtudott, s hálát ad Istennek, mert módjában állt Zadravecz István által is erősödni hitében, magyarságában s ez irányú elkötelezettségében.”

Szakácskönyv, Erdélyi ferences receptórium 1698-tól napjainkig.

10. Kedves Szülők! A Marianum Általános Iskola Kincskereső iskolaelőkészítő foglalkozásaira várja a nagycsoportos óvodás gyermekeket, és a 2018/19-es tanévtől általános tantervű gimnáziumi osztályt indítanak. Bővebb információ: a plakáton és a www.marianum.hu oldalon.

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében 2017. december 2-án 10 órakor nyílik meg a hagyományos „Adventi udvar”. Nyitva tartása: szombat, vasárnap 10-19 óráig, december 18-22 között 13-19 óra között várják az érdeklődőket.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó melletti perselybe dobhatja be azt.

Musica Divina Egyesület hirdetése:

1. A Musica Divina Egyesület 2018. év őszén egy dokumentum film vetítésével egybekötött összművészeti programot tervez a Szent István templomban A magyar lélek hangja címmel. Az összművészeti program kapcsán Strauszné Könözsi Vera karnagy újra megszervezte a Szent István Kórus női karát. A női kar alakuló létszáma 31 fő. A kórus az egyházközség tagjaiból, a Szent István Kórus régi kórustagjaiból, százhalombattai kórusok tagjaiból és érdi, budapesti zenetanárokból áll. Az alakuló megbeszélés és próba időpontjáról később tájékoztatjuk a résztvevőket.

Szeretettel várunk minden további érdeklődőt.

Érdeklődni lehet Strauszné Könözsi Veránál mobil: 70/9412-442

2. Adventi vásár

A Musica Divina Egyesület ebben az évben is megrendezi az Adventi vásárt.

A vásárok időpontja: dec. 3., 10., 17. vasárnap 9:00 óra

A vásár termékei: mézeskalács csomagok, kerámia és textil angyalkák, pásztorok, csengők, levendulazsákok, apró ajándéktárgyak
Köszönjük, hogy az ajándéktárgyak megvásárlásával az egyesület működését támogatják.

Hirdetés:

Egy édesapa 11 éves kisfiával kiadó lakást, szobát, vagy lakrészt keres Százhalombattán. Aki tud segíteni értesítheti az Édesapát a 06-70-229-6699-es telefonszámon.

LÁSZLÓ ATTILA KONCERT

Tavalyi nagy sikerű adventi koncertje után idén is Százhalombattára látogat a 2011-es „Csillag születik” c. tehetségkutató győztese, László Attila. A különlegesnek ígérkező koncert 2017 december 16-án 18 órakor a Szent István templomban kerül megrendezésre – Advent 3. vasárnapjának előestéjén. Az ifjú előadó újra megcsillogtatja kivételes énekhangját és zongoratudását a hallgatók gyönyörűségére. A rendezvény fővédnöke és szervezője Illéssy Mátyás plébános atya, az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület elnöke. A koncert után Attilával baráti beszélgetésre, dedikálásra is lehetőség lesz. A belépés díjtalan, adományokat elfogadunk. Kérjük, hogy a várható nagy érdeklődés miatt időben foglalják el helyüket a templomban!

A tavalyi teljes koncert megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=eU8pAFyobE8

Ezen a napon a Kápolnában a szentmise 17 órakor kezdődik!