Február 13. hétfő: Köznap

18:00: Szent István Templom

Február 14. kedd: Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédpszentjei

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: +Erzsébetért Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Február 15. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: Szent István Templom

Február 16. csütörtök: Köznap

18:00: Szent István Templom

Február 17. péntek: A szervita rend hét szent alapítója

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

Február 18. szombat: Szűz Mária szombati emléknapja

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00:+Édesanyáért Bugyinka Istvánnéért Kápolna

Február 19. vasárnap: Évközi 7. vasárnap

09:00: Noé Bárkája Zenekar

Élő Krisztináért és Gyermekeiért Szent István Templom

11:00: + Tóth M. Mártonért és +Ruzsenszki Istvánért

Szent László Plébániatemplom

18:00:Papp és Joó Család élő és +Tagjaiért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka február hónapra:

Egyetemes: Azokért, akik megpróbáltatások között élnek, főként a szegényekért, a menekültekért, a kitaszítottakért, hogy befogadásra és támaszra találjanak közösségeinkben.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Hétfőnként 19-20 között felnőtt bibliaóra.

2. Pénteken 19-21 óra felnőtt ifjúsági hittan, bibliaóra, filmvetítés, beszélgetés.

3. Akik kereszteltetni szeretnék gyermeküket várjuk egy előre egyeztetett időpontban a plébánossal történő megbeszélésre. Várjuk a kedves szülőket, ha tudnak a gyermek keresztszüleivel együtt.

4. Akik idén szeretnének házasságot kötni, kérem, hogy január végéig!!! jelentkezzenek, hogy számukra 8 alkalmas felkészítőt meg tudjuk kezdeni és szükséges adminisztrációs ügyeket el tudjuk intézni.

5. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára. Olasz alapítású nemzetközi közösség 40 éve működik a világ sok országában.

6. Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint). 2017 évi időpontok: február 26., március 26., április 23., május 28. Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila

7. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

8. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: február 14. kedd, 20:30.

9. A szentlélek imaközösség meghívására Tegzes Katalin sa. Segítő Nővér /Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek Kongregációja/

február 28.-án / kedden/ a 18 órai szentmise után a hittanteremben imaestet tart. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit lelki töltekezésre.

10. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra és a közösségi terek bővítésére építkezésre az előirányzott kb. 450 millió Ft-ot. Ebben az évben megkezdődik a templom és közösségi terek rekonstrukciója bruttó 150 millió Forint értékben. A bővítés szándéka 2004 óta köztudott, ezzel kapcsolatban látványtervek készültek 2004-ben, amiket a szellemi örökösök ezeknek felhasználásával, a miniszterelnökség szándékával közösen kívánnak megvalósítani.

Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök,

Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

V. Egyházmegyei Ki Mit Tud?

Az Istentől kapott tehetség kibontakoztatása a célja az Egyházmegyei Ki Mit Tud?-nak, melyet ötödik alkalommal hirdetett meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Hétféle művészeti ágban, korosztályi bontás szerint négy kategóriában várják a nevezéseket. A jelentkezési határidő: 2017. február 28.

A jelentkezés módja, a részletes felhívás, a versenyszabályzat és a szülői hozzájáruló nyilatkozat megtalálható a Szent István Hitoktatói és Művelődési Ház honlapján. (szentistvanmuvelodesihaz.hu/v-egyhazmegyei-ki-mit-tud/)

Jelentkezési lap letölthető a https://szfvar.katolikus.hu/hirek/v-egyhazmegyei-ki-mit-tud-20170228 oldalról.