Január 2. hétfő: Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök és egyháztanítók

18:00: Szent István Templom

Január 3. kedd: Jézus Szent Neve

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Január 4. szerda: Köznap

11:00: Horváth Ferencné szül: Cseresnye Katalin temetése

18:00: Szent István Templom

Január 5. csütörtök: Köznap

18:00: +Édesapáért és Édesanyáért Szent István Templom

Január 6. péntek: Urunk megjelenése, Vízkereszt

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00:A Rózsafűzértársulat élő és +Tagjaiért

Szent István Templom

Január 7. szombat: Penyaforti Szent Rajmund áldozópap

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Január 8. vasárnap: Urunk Megkeresztelkedése

Ezen a napon emlékezünk meg a Százhalombattáról és a környező településekről „málenkij robotra” elhurcoltakról.

09:00: +Komáromi Ilonáért Szent István Templom

11:00: Főpásztor szándékáraSzent László Templom

18:00: +Keresztmamáért Németh Máriáért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka január hónapra:

Evangelizációs: Minden keresztényért, hogy az Úr tanításához hűségesen az imádság és a testvéri szeretet által előmozdítsák az Egyház teljes közösségének helyreállítását, hozzájárulva így az emberiség mai kihívásainak megválaszolásához.

Kedves Testvérek! Ez úton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették a karácsonyi előkészületeket, a templom díszítését, takarítását, a fenyőfák felállítását. A hitoktatóknak a hetekig tartó felkészítést, amivel betanították a Betlehemes játékot. És köszönöm a karácsonyi vásár és gyűjtés szervezőinek munkáját. Plébániánk első karácsonyi vására nagyon jó hangulatú, sikeres rendezvény volt, ahol Győri Balázs István kispapunknak gyűjtöttünk tanulmányinak támogatására. Ez úton is köszönöm minden jó szándékú adakozó segítségét is.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Kedves Testvérek! Akik még nem rendezték 2016 évi egyházadójukat befizethetik az irodában, vagy átutalással (Raiffeisen bank vezetett számlánkra, számlatulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia, számlaszám:12023008-00157325-00100004) rendezhetik.

2. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára a hittan terembe. 2017 évi időpontok: január 22., február 19., március 19., április 23., május 28.

3. ADOMÁNYGYŰJTÉS! Az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben. Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják! A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

4. A téli szünet alatt a felnőtt hittanóra elmarad.

5. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

6. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: január 3. kedd, 20:30.

8. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány múlt héten megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra építkezésre az előirányzott 450 millió Ft-ot.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalom-battán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait.

Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia. Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

· Kedves Hívek! Nagyon szépen köszönjük az eddigi adományaikat. Továbbra is várjuk szíves felajánlásaikat.

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198