Január 9. hétfő: Köznap

18:00: (a plébános egyéb elfoglaltsága miatt olykor igeliturgia) Szent István Templom

Január 10. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

Január 11. szerda: Köznap

18:00: Szent István Templom

Január 12. csütörtök: Köznap

18:00: Szent István Templom

Január 13. péntek: Szent Hiláriusz (Vidor) püspök és egyháztanító

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

Január 14. szombat: Szűz Mária szombati emléknapja

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Január 15. vasárnap: Évközi 2. vasárnap

09:00: Orgonás szentmise

Élő Péterért, Petikéért és Keresztfiúért születésnapjukra megtérésükért Szent István Templom

11:00: +Kanicsár JánosértSzent László Templom

18:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

 

Az Imaapostolság szándéka január hónapra:

Evangelizációs: Minden keresztényért, hogy az Úr tanításához hűségesen az imádság és a testvéri szeretet által előmozdítsák az Egyház teljes közösségének helyreállítását, hozzájárulva így az emberiség mai kihívásainak megválaszolásához.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A héten Egyházközségi Képviselőtestületi Gyűlést tartunk. Időpontot a tagokkal egyeztem.

2. Kedves Testvérek! Akik házukat szeretnék megszenteltetni kérem jelentkezzenek az irodában.

3. Plébániánk honlapját folyamatosan frissítjük, kérem hozzászólásaikat írásban tegyék meg, akár ötleteiket, akár híreiket, késeiket.

4. Hétfőnként 19-20 között felnőtt bibliaóra.

5. Pénteken 19-21 óra felnőtt ifjúsági hittan, bibliaóra, filmvetítés, beszélgetés.

6. Akik kereszteltetni szeretnék gyermeküket legalább egy alkalommal legyenek szívesek előre egyeztetett időpontban eljönni a plébánossal történő megbeszélésre. várjuk a kedves szülőket, ha tudnak a gyermek keresztszüleivel együtt.

7. Akik idén szeretnének házasságot kötni, kérem, hogy január végéig!!! jelentkezzenek, hogy számukra 8 alkalmas felkészítőt meg tudjuk kezdeni és szükséges adminisztrációs ügyeket el tudjuk intézni.

8. Sok gyermek nem jár szentmisére, mert szülei nem hozzák el, bár gyereküket hittanra beíratták. A beíratott gyerekek nagy része nem jött el karácsonykor sem szentmisére, sem szüleik, sem testvéreik! Kérem, hogy buzgó szívvel apostolkodjunk!!!!

9. Karitász csoportunkba várunk szeretettel új, fiatal, felnőtt és idősebb tagokat!

10. Ahol idős, beteg testvérünk van, és nem tud eljönni szentmiére, szívesen elmegyek, hogy Jézus Krisztussal együtt viselje tesvérünk és a ccsaládjuk az Úr keresztkét!

11. Kérem kedves testvéreket, hogy segítsék Plébániánk és így a az evangelizációs munkánkat, hogy mind több testvérünkhöz eljussak híreink!

12. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára a hittan terembe. 2017 évi időpontok: január 22., február 19., március 19., április 23., május 28.

13. ADOMÁNYGYŰJTÉS! Az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben. Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják! A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

14. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

15. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: január 17. kedd, 20:30.

16. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány múlt héten megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra építkezésre az előirányzott 450 millió Ft-ot.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalom-battán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait.

Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia. Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198