Március 13. hétfő: Köznap

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Március 14. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: +Édesapáért és +Hozzátartozókért Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhítat) Szent István Templom

Március 15. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: Balla Károlyné Gizike lelki üdvéért Szent István Templom

Március 16. csütörtök: Köznap

18:00: Szent István Templom

Március 17. péntek: Szent Patrik püspök

07:30 Keresztút Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Keresztút

18:00: +Szülőkért és +Nagyszülőkért Szent István Templom

Márc. 18. szo.: Jeruzsálemi Szent Cirill püspök és egyháztanító

09:30: Zarándoklat gyülekezés Szent István Templom

Elmarad Görög katolikus liturgia Szent István Templom

17 órakor szentmise Szent László Plébániatemplomban

Március 19. vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja

09:00: Noé Bárkája Zenekar

Sefcsik Család +Tagjaiért Szent István Templom

11:00: +Szokolai Lászlóért és +Hozzátartozókért

Szent László Plébániatemplom

18:00: +Józsefért és élő és +Hozzátartozóiért Sz István Templom

Az Imaapostolság szándéka március hónapra:

Evangelizációs: Az üldözött keresztényekért, hogy megtapasztalhassák az egész Egyház támogatását az imádságban, és az anyagiakban nyújtott segítség által.

 

Nagyböjti idő:

A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti liturgia hangolja ugyanis a húsvéti misztérium megünneplésére mind a keresztségre készülőket a keresztény beavatás különféle fokozatai által, mind a hívőket is, akik visszaemlékeznek keresztségükre és bűnbánatot tartanak.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. 2017. március 21-22-23-án Tamási József kartali plébános atya (Bonum TV) vezetésével 17:30 órától gyóntatás, 18:00-órától lelkigyakorlatos szentmiséket tartunk, a mise után szintén van gyónási lehetőség a Szent István Templomban.

2. Én, Mátyás atya 24,25,26-án tartok lelkigyakorlatos miséket vidéken, helyettesítő atya lesz.

3. A Szeretetláng Hálaadó Imanapot szervez márc. 18-án 10-16 óráig a rákosszent- mihályi Szent Mihály templomban. A programra mindenkit szeretettel várnak.

4. Hétfőnként 19-20 között felnőtt bibliaóra.

5. Pénteken 19-21 óra felnőtt ifjúsági hittan, bibliaóra, filmvetítés, beszélgetés.

6. Akik kereszteltetni szeretnék gyermeküket várjuk egy előre egyeztetett időpontban a plébánossal történő megbeszélésre. Várjuk a kedves szülőket, ha tudnak a gyermek keresztszüleivel együtt.

7. Akik idén szeretnének házasságot kötni, kérem, hogy mielőbb jelentkezzenek, hogy számukra 8 alkalmas felkészítőt meg tudjuk kezdeni és szükséges adminisztrációs ügyeket el tudjuk intézni.

8. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára. Olasz alapítású nemzetközi közösség 40 éve működik a világ sok országában.

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint). 2017 évi időpontok: március 26., április 23., május 28. Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila

9. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

10. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: március 14. kedd, 20:30.

11.Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra és a közösségi terek bővítésére építkezésre az előirányzott kb. 450 millió Ft-ot. Ebben az évben megkezdődik a templom és közösségi terek rekonstrukciója bruttó 150 millió Forint értékben. A bővítés szándéka 2005 óta köztudott, ezzel kapcsolatban látványtervek készültek 2005-ben, amiket a szellemi örökösök ezeknek felhasználásával, a miniszterelnökség szándékával közösen kívánnak megvalósítani.

Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a romániai (Partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök,

Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

Szír költő ima verse:

Szerető Anyánk, Szűz Mária,

Az egek gyönyörű, tiszta hangja.

Légy az elesettekkel, légy számukra segítő kéz és reménység.

Légy a gyengékkel, légy számukra ölelő kar és menedék.

Légy a betegekkel, légy nekik balzsam és gyógyulás.

Légy az éhezőkkel, légy számukra kenyér és víz.

Szerető Anyánk, Szűz Mária,

Ki hatalmas, kegyes és bőkezű vagy.

Légy a kitaszítottakkal, légy számukra az otthon és a haza.

Légy a menekültekkel, légy nekik fény és útmutatás.

Légy a keleten élő testvéreinkkel,

légy nekik védőbástya, légy számukra a túlélés.

Szerető Anyánk, Szűz Mária, Hozzád fordulunk,

Aki megszánsz, meghallgatsz, válaszolsz könyörgésünkre.

ZARÁNDOKLAT A VÁROSÉRT

2017 március 18. szombat gyülekezés: 9:30, Szent István Templom

Adj egy napot az Úrnak,

hisz érted is meghalt a kereszten!

Meghívás

Kedves Százhalombattaiak, szeretettel hívunk Benneteket a „Zarándoklat a Városért” rendezvényünkre, amely 6. alkalommal kerül a Százhalombatta Római Katolikus Plébánia által megszervezésre 2017. március 18-án. A Zarándoklatra nem csak a „templomba járókat”, de a háttérben szimpatizálókat is hívjuk, hogy legyenek köztünk.

A „Zarándoklat” célja hitünk szerint a város, Százhalombatta, és a benne élők megóvása minden testi és lelki ártalomtól, az épített és természetes környezet megvédése rombolástól, pusztulástól a Szentlélek által. Imádkozunk a városban és a város körüli munkahelyek dolgozóiért, a veszélyes üzemek irányítását végző szakemberekért. A zarándoklaton részt vevők egy középkori szokást elevenítenek fel, amikor a települést annak határain kerülik meg, a mi esetünkben templomtól a templomig. A részt vevők saját létüknek harmóniájáért, családjaikért, Magyar Hazánkért, és egy jobb világ megszületéséért könyörögnek a Mindenhatóhoz. A „Zarándoklat” lehetőség a templom ajtaján kilépve, mindegy szimbolikusan a Világban megvallani hitünket, gyaloglásunk alkalmával meglátjuk a környezet állapotát, a természet ébredését, városunkra úgy tekinthetünk, mint a látvány teljességére, egyben láthatunk mindent, amit rohanó napjainkban soha nem veszünk észre. Minden zarándoklat más, mind új és újabb élményt, kis csodákat rejt, csak figyelni kell! Legutóbb egy népes ibolya kolóniára akadtunk első megállónknál, ezt ajándéknak tekintettük és Bogner Mária Margit nővért idéztük fel, kinek ez a szerény virág volt a kedvence, mi pedig arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne ha minél hamarabb „Boldoggá” avatnék őt a „szomszédból” Érd-Ófaluból.

A Zarándoklat 27 km hosszú, gyülekezés a Szent István templomban.

Útvonal: Szent István templom – MOL körforgalom melletti réten pihenő – volt szarvasmarha telep pihenő – Tóth-tanya (Lovastanya) pihenő – a téglagyár feletti keresztnél elmélkedés – érkezés a Szent László templomba 16-17 óra között – hálaadó mise.

A pihenő helyeken kisebb előadások – meditációk történnek.

Aki nem tud a teljes útvonalon részt venni, út közben bárhol csatlakozhat. A csatlakozó helyre segítünk gépkocsival eljutni. Ez ügyben a következő telefonszámon lehet segítséget kérni: 06-20-537-48-00. Egyéb kérdésben érdeklődni lehet a 06-20-513-23-05 telefonszámon.

A zarándoklat alkalmas a nagyböjti engesztelésre, méltó előkészület a feltámadáshoz vezető út megélésére.

Ha az Úr eljön dicsőségben és elfoglalja uralmát a Földön, szeretne egy megtisztított várost találni, ahonnét ez a tisztulás tovább terjed, kisugárzik Hazánkra és a Világra.

Szeretettel várunk!

Százhalombatta, 2017. március 5. Nagyböjt 1. vasárnapja

Illéssy Mátyás plébános, Németh István világi elnök