Március 20. hétfő:Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Március 21. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: gyóntat Tamási József kartali plébános atya

18:00: +Prezenszki Józsefért Szent István Templom

Március 22. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

17:30: gyóntat Tamási József kartali plébános atya

18:00: Szent István Templom

Március 23. csütörtök: Mongrovejói Szent Turibius püspök

17:30: gyóntat Tamási József kartali plébános atya

18:00: Szent István Templom

Március 24. péntek: Köznap

07:30 Keresztút Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Keresztút

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Márc. 25. sz.: Urunk születésének hírüladása,

Gyümölcsoltó Boldogasszony

15:00: Hering Ferenc és Beringer Mónika esküvője Sz István T.

15:30: Hering Benett keresztelője Szent István Templom

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Március 26. vasárnap: Nagyböjt 4. vasárnapja

09:00: Orgonás

Márton Áron püspök boldoggá avatásáért Szent István Templom

11:00:+Fehér Jánosné Sándor Ilonáért Szent László Templom

18:00: +Édesapákért Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka március hónapra:

Evangelizációs: Az üldözött keresztényekért, hogy megtapasztalhassák az egész Egyház támogatását az imádságban, és az anyagiakban nyújtott segítség által.

 

Nagyböjti idő:

A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti liturgia hangolja ugyanis a húsvéti misztérium megünneplésére mind a keresztségre készülőket a keresztény beavatás különféle fokozatai által, mind a hívőket is, akik visszaemlékeznek keresztségükre és bűnbánatot tartanak.

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. 2017. március 21-22-23-án Tamási József kartali plébános atya (Bonum TV) vezetésével 17:30 órától és a 18 órai szentmise után gyóntatás, 18:00-órától lelkigyakorlatos szentmisére várjuk a Kedves Testvéreket.

2. Én, Mátyás atya 24,25,26-án tartok lelkigyakorlatos miséket vidéken, helyettesítő atya lesz.

3. Hétfőnként 19-20 között felnőtt bibliaóra.

4. Pénteken 19-21 óra felnőtt ifjúsági hittan, bibliaóra, filmvetítés, beszélgetés.

5. Akik kereszteltetni szeretnék gyermeküket várjuk egy előre egyeztetett időpontban a plébánossal történő megbeszélésre. Várjuk a kedves szülőket, ha tudnak a gyermek keresztszüleivel együtt.

6. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára. Olasz alapítású nemzetközi közösség 40 éve működik a világ sok országában.

Szokásos program: Gitáros dicsőítés, ima. Tanítás a Szentírás alapján (Valérió a közösség egyik vezetője tartja). Közbenjáró ima. Beszélgetés. Részvétel az esti Szentmisén (igény szerint). 2017 évi időpontok: március 26., április 23., május 28. Az alkalom helyi felelőse: Szépfalvi Attila

7. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

8. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: március 28. kedd, 20:30.

11.Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ 1%-RÓL VALÓ RENDELKEZÉS:

Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben lekerülheti a személyi jövedelemadó 1 %-ról való rendelkezés, kérjük tájékozódjanak a templomokba kihelyezett szórólapokról, vagy a www.johelyrekerul.hu honlapról.

Kérjük abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint, mer a „nullás” bevallás is számít.

Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1 %-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra és a közösségi terek bővítésére építkezésre az előirányzott kb. 450 millió Ft-ot. Ebben az évben megkezdődik a templom és közösségi terek rekonstrukciója bruttó 150 millió Forint értékben. A bővítés szándéka 2005 óta köztudott, ezzel kapcsolatban látványtervek készültek 2005-ben, amiket a szellemi örökösök ezeknek felhasználásával, a miniszterelnökség szándékával közösen kívánnak megvalósítani.

Kérem a Százhalombattán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a romániai (Partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök,

Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

MÁRIA MARATON 2017

2017. június 16 – július 15. között a Mária Út Egyesület egy kerékpáros zarándoklatot szervez Mariazell és Csíksomlyó között!

A rendezvény védnökei: Székely János római katolikus püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita. Az indulás időpontja: 2017. június 16 és július 2-a között. Az indulás helyszíne lehet Mariazell vagy bármelyik plébánia, vagy a Mária Út nyugati-keleti útvonalának egy pontja, (Zirc, Budapest, Mátraverebély-Szentkút, Eger vagy Máriapócs). A Mariazell-Csíksomlyó távot 14 nap alatt lehet teljesíteni.

Egy zarándokcsoport csoport minimum 20 maximum 25 főből állhat.

Az Egyesület megtervezi az útvonalat, gondoskodik a szálláshelyről, a reggeliről, a vacsoráról és a kísérő autóról, csomagszállításról.

Ez egy fantasztikus lehetőség lehet a közösségépítésre.

A napi táv átlagosan 90 és 120 km között lesz, ami nem igényel különleges erőnlétet vagy kerékpárt.

Bővebb tájékoztatás és információ a részvételi díjról: kapcsolat@mariaut.hu vagy

mariamaraton.mariaut.hu

Szabó Tamás elnök nevében: Sóskuti-Varga Gergely tel: +36 30 933 1005