November 6. hétfő: Köznap

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

November 7. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: +Édesapáért, Nagypapáért és +Hozzátartozókért Szt. István T.

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

November 8. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: A Mária Légió +Tagjaiért Szent István Templom

November 9. csütörtök: A lateráni bazilika felszentelése

18:00: Szent István Templom

November 10. péntek: Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: A Kertész és Udvardi, és a Jankó és Tima Család +Tagjaiért

Szent István Templom

November 11. szombat: Tours-i Szent Márton püspök

16:00: Gulyás Dénes és Szaszkó Bernadett esküvője Szt. István T.

16:30: görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

November 12. vasárnap: Évközi 32. vasárnap

09:00: (Orgonás) Szent István Templom

11:00: +Édesapáért Szent László Templom

18:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

Az Imaapostolság szándéka november hónapra:

Evangelizációs: Az ázsiai keresztényekért, hogy az evangéliumról szavaikkal és cselekedeteikkel tett tanúságtételük elősegítse a párbeszédet, a békét és a kölcsönös megértést, főleg a más vallásokhoz tartózókkal.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat.Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

2. Kérjük a Kedves Híveket, hogy aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját az a belső bejárati ajtó melletti perselybe dobhatja be adományát.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. A Szent László Király Cserkészcsapat november 12-én a 9 órai szentmise után sütivásárt tart a Szent István Templomban.

2. November 26-án vasárnap, a 9 órai szentmisén a Spirit Zenekar látja el a zenei szolgálatot. Mise után rövid koncertet tartanak.

3. A százhalombattai felekezetek ökumenikus családi napot tartanak nov. 18-án szombaton 9 órától a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, melyre sok szeretettel várunk minden családot és egyházközségi tagot. Idén az egyházközségünkön van a sor a szervezésben. A programok lebonyolításához (kézműves foglalkozások, ebédfőzés) segítőkre van szükség. Kérjük még a Kedves Testvérek sütemény és szörp felajánlásait is.

Jelentkezni az irodában, illetve Wéber Tamásnál lehet.

4. Újra indult a baba-mama klub foglalkozás keddenként 9:30 – 11 óráig. Vezeti Sonn-Mészáros Andrea, tel: 06-30-5011665

5.Bibliaóra: Keddenként 19 órától a Szent István Templom közösségi termében.

6. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: november 7. kedd, 20:30.

7. Plébániánkon ebben a tanévben szeretnénk bérmálást tartani, melynek feltétele a rendszeres hitoktatásra és szentmisére járás. Kérem azokat a (legalább 7. osztályos) fiatalokat akik szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, jelentkezzenek az irodában.

8. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak magukkal!

9. Szeptember 30-án megjelent a Budapesti Nyolc Boldogság Közösség új CD -je, “Kereslek szüntelen” címmel, válogatás a közösség klasszikus énekeiből (Örökimádás – templom Üllői úton található a közösség) . A CD -t megvásárolhatják a Szent István templomban, a 9órai misék előtt és után.

10. Szeretettel ajánlom a Kedves Hívek figyelmébe Stoffán György könyvét, mely az irodában kapható: Szakácskönyv, Erdélyi ferences receptórium 1698-tól napjainkig.